Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [ opgelost] beeldscherm ververst erg langzaam  (gelezen 2969 keer)

Offline ruudC

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[ opgelost] beeldscherm ververst erg langzaam
« Gepost op: 2009/08/11, 20:32:02 »
Hallo allen,
Ik ben een nieuwe gebruiker van ubuntu, en ik heb een probleem met de videokaart. Ik heb een  targa traveller 1591 met een Geforce 9100 mg videokaart. Als ik aan het surfen ben, wordt het beeldscherm regel per regel ververst als ik aan het scrollen ben. Het merkwaardige is, dat ik dit niet had als ik surf  via de Live CD. Ik heb een partitie van 30 giga, dus dit lijkt mij wel voldoende. Ook als ik een film wil bekijken op mij PC lijkt het of het frame per frame ververst wordt.
Omdat het via de live CD wel allemaal werkt, denk ik dat er iets anders aan de hand is.
Als ik bij de systeem monitor kijk, dan is er steeds 1 van de 2 CPUs voor 100% belast en de swap file blijft op 0% staan. wat ook opvalt is dat de muiscursor  gaat schokken als  ik wat meer handelingen tegelijk doe.

Ik hoop dat iemand een oplossing voor mijn probleem weet.

groeten,
Ruud
« Laatst bewerkt op: 2009/08/12, 17:16:19 door ruudC »

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
Re: beeldscherm ververst erg langzaam
« Reactie #1 Gepost op: 2009/08/11, 20:33:42 »
Hebt ge de Nvidia driver geinstalleerd via Systeem=>beheer=>hardware drivers?

Offline ruudC

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: beeldscherm ververst erg langzaam
« Reactie #2 Gepost op: 2009/08/11, 20:52:09 »
Hadik reeds gedaan. versie 180 staat nu geinstalleerd, maar dit gaf geen verbetering. Het lijkt wel een geheugen probleem, maar ik heb geen enkel probleem met vista. I denk dus niet dat het aan de PC ligt

Offline Willem_D

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: beeldscherm ververst erg langzaam
« Reactie #3 Gepost op: 2009/08/11, 21:38:19 »
Als je via recovery mode de xfix-optie kiest, schakel je de nVidia-fabrieks driver weer uit.
Je zou dit eens kunnen proberen, en kijken hoe je systeem daarop reageert.
Acer 5930G laptop met nVidia 9600M GT


"Je verschijnt niet in je lichaam, maar je lichaam verschijnt in Jou."
Francis Lucille

Offline ruudC

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: beeldscherm ververst erg langzaam
« Reactie #4 Gepost op: 2009/08/12, 07:46:11 »
Bedankt, heb ik uitgevoerd, maar dit heeft geen verbetering gegeven, Is er niet een manier dat ik meer geheugen vrij maakt? Ik denk dat het nl meer dat het een geheugen probleem is, vooral omdat ik met de live CD geen problemen heb

Offline Joshua822

  • Documentatieteam
  • Steunpunt: Nee
Re: beeldscherm ververst erg langzaam
« Reactie #5 Gepost op: 2009/08/12, 09:00:55 »
Bedoel je op de harde schijf ?

Dan kun je al het volgende doen : ga naar Systeem > Beheer > Synaptic pakketbeheerder, ga nu naar Instellingen > Voorkeuren, ga naar het tabblad Bestanden, en druk op de knop "Gebufferde pakketbestanden verwijderen".

Offline Willem_D

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: beeldscherm ververst erg langzaam
« Reactie #6 Gepost op: 2009/08/12, 11:04:10 »
Bedankt, heb ik uitgevoerd, maar dit heeft geen verbetering gegeven, Is er niet een manier dat ik meer geheugen vrij maakt? Ik denk dat het nl meer dat het een geheugen probleem is, vooral omdat ik met de live CD geen problemen heb

Je kunt metertjes (o.a. voor geheugengebruik) installeren op je werkbalk, zie:
http://sites.google.com/site/computertip/meters bij punt 1.

Vraagje: heb je de video-resolutie niet te hoog staan of op een waarde die niet gesupport wordt?
Acer 5930G laptop met nVidia 9600M GT


"Je verschijnt niet in je lichaam, maar je lichaam verschijnt in Jou."
Francis Lucille

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: beeldscherm ververst erg langzaam
« Reactie #7 Gepost op: 2009/08/12, 11:09:21 »
Schakel de 3D-visuele effecten eens uit:
http://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld
(punt 2 a)

Offline ruudC

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: [ opgelost] beeldscherm ververst erg langzaam
« Reactie #8 Gepost op: 2009/08/12, 17:18:19 »
Het probleem is opgelost en het werkt nu prima. De oorzaak was mijn HD. Ik heb een chkdisk gedaan vanuit windows en na opnieuw opstarten loopt het als een trein. een ieder bedankt voor de input