Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geen geluid in ubuntu 9.04 64 bit  (gelezen 1079 keer)

Offline peter3

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid in ubuntu 9.04 64 bit
« Gepost op: 2009/08/06, 15:48:33 »
Na tijd afwezigheid, teruggekomen naar Ubuntu...
Ik heb al enige berichten gelezen over mensen die ook geen geluid uit de luidsprekers krijgen maar ik krijg er mijn probleem niet meer opgelost. Bij de opstart hoor ik een geluid (krak) in de luidsprekers maar da's dan ook het enige.
De hardware is geïnstalleerd, de geluidskaart wordt herkend... toch werkt het niet.
Moederbord is Gigabyte EP45 DS3R, de gebruikte codec: Realtek ALC889A.
De mixer staat niet op mute...

Kan iemand me helpen?

alvast bedankt

Offline keanu

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen geluid in ubuntu 9.04 64 bit
« Reactie #1 Gepost op: 2009/08/06, 17:10:43 »
kijk eens bovenaan, daar staat een luidspreker klik daar op en pak 'volumeregeling'.

bij schakelaars zet je headphone uit.

ik kreeg ook geen geluid en bij mij werkte het, ik hoorde wel geen (krak).
grtzzzzz keanu

Offline peter3

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen geluid in ubuntu 9.04 64 bit
« Reactie #2 Gepost op: 2009/08/06, 17:14:19 »
@ keanu
bedankt voor de reactie
Heb ik geprobeerd maar maakt geen verschil.
Als ik ga naar systeem/voorkeuren/geluid, kan ik vanalles testen, het balkje beweegt over en weer, geen foutboodschappen, geen geluid.

Offline Maik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen geluid in ubuntu 9.04 64 bit
« Reactie #3 Gepost op: 2009/08/06, 17:15:22 »
Check eens of van de PCM de schuiven omhoogstaan en ook of deze toevallig niet op Mute staat.

Offline peter3

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen geluid in ubuntu 9.04 64 bit
« Reactie #4 Gepost op: 2009/08/06, 17:50:32 »
@ DarkEra... heb ik gedaan, geen resultaat

Offline Maik

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen geluid in ubuntu 9.04 64 bit
« Reactie #5 Gepost op: 2009/08/06, 20:18:03 »
Zou je het volgende even na kunnen kijken?

Doe in de terminal eens:

gksudo gedit /var/lib/alsa/asound.state
Dan zou ik, als dit lukt, graag van jou willen weten wat er direct bovenaan als eerste staat. Bij mij staat er, even als voorbeeld, het volgende:

state.Intel {
   control.1 {
      comment.access 'read write'
      comment.type INTEGER
      comment.count 2
      comment.range '0 - 31'
      iface MIXER
      name 'Front Playback Volume'
      value.0 25
      value.1 25

Mocht er een 0 staan bij jou op beide plekken waar bij mij 25 staat dan zou ik je hopelijk verder kunnen helpen.
« Laatst bewerkt op: 2009/08/06, 20:23:42 door DarkEra »

Offline peter3

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen geluid in ubuntu 9.04 64 bit
« Reactie #6 Gepost op: 2009/08/07, 10:13:49 »
@DarkEra, heb ik daarnet gedaan, dit is het resultaat:

state.Intel {
control.1 {
comment.access 'read write'
comment.type INTEGER
comment.count 2
comment.range '0 - 64'
comment.dbmin -6400
comment.dbmax 0
iface MIXER
name 'Front Playback Volume'
value.0 52
value.1 52
}

Er zijn 35 controls bij state.Intel en 4 controls bij state.HDMI

Nu heb ik ook nog deze thread eens gevolgd, zonder resultaat: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=789578


« Laatst bewerkt op: 2009/08/07, 10:35:15 door Peter »