Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: nieuwe computer, start steeds opnieuw op als het grafisch iets te veel wordt...  (gelezen 5637 keer)

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Vanmiddag m'n computer geupgrade naar fatsoenlijke specs.

Moederbord: Asus P5Q Pro
CPU: Intel core2quad Q9550
Video: Nvidia 9800gt

Nu klapt het systeem telkens in elkaar, en start opnieuw op, als het grafisch iets te veel wordt (visueel op extra).
Temps zijn wel goed, dus thermisch schakelt hij niet uit.
Nieuwste drivers zijn geinstallerd, nieuwe install op een nieuwe harde schijf.

Waar kan dit aan liggen??

Offline Hawk

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Het zou kunnen dat het stopcontact is overbelast. Dan schakelt de PC zichzelf uit. Heb ik ook eens gehad.   

Offline ptb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Dan denk ik eerder aan een te kleine voeding.

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Voeding is een hele dikke thermaltake, dat kan het niet zijn....
Stopcontact lijkt me ook sterk, zit ook weinig achter.
beetje een raadsel.....

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Het zou kunnen dat het stopcontact is overbelast. Dan schakelt de PC zichzelf uit. Heb ik ook eens gehad.  
Als de computer teveel vermogen zou trekken uit het stopcontact dan schakelt de automaat uit. Maar reken even hoeveel je kan nemen.
Een stopcontact is normaal beveiligd op 20A
20A x 230V = 4600 W (je mag dit in principe niet zomaar vermenigvuldigen natuurlijk rekening houdende met arbeidsfactor en het rendement) Lijkt me sterk dat je computer zo zwaar zou zijn, er zijn nog niet eens zo'n zware voedingen voor de consumentenmarkt.

Volgende zaken zou ik eerder controleren: temperatuur van de verschillende componenten, en geheugen.
« Laatst bewerkt op: 2009/08/01, 23:02:19 door siegi »

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Zet de visuele effekten eens uit, en werk zo. Kijken wat het dan doet. Dan proberen op 'normaal'.

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Had ik direct al gedaan, en dan is het systeem stabiel.
Net ff opnieuw opgestart, en ging meteen mis.
Startte meteen weer op, en toe deettie het wel weer.

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Doe eens een geheugenproef; zou rot RAM-geheugen kunnen zijn. Derde optie in het Grubmenu. Half uurtje laten pompen.

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Net ff tot twee keer toe gedaan, alles liep goed.
Ga morgen terug met de kompjoeter, kijken of ze wat kunnen vinden... :(

Ge eerst nog een keer alles opnieuw installeren, kijken of dat wat helpt.
« Laatst bewerkt op: 2009/08/02, 11:07:47 door ribbeltje »

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Alles opnieuw geinstalleerd.

Maar weer, zo gauw ik in compiz aan de gang ga, gaat het weer mis.....

Mooi k#t, configuratie moet dit toch met twee vingers in de neus, en met de andere hand krabbend aan z'n kont aankunnen. ???

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Weet iemand misschien een goed benchmark progje voor de videokaart?

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
glxgears?

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Heb phoronix laten lopen, denk dat het aan de driver van de kaart ligt.
zodra de videokaart wat gaat doen, schakelt de boel uit.
Al andere drivers geprobeerd, helpt ook niets...

Hoe installeer ik de driver van de Nvidia site, nieuwste driver begint daar met 185.x, terwijl hier nu 180.x draait.
Ben niet zo'n held in het vertalen, dus....

Verder niemand een probleem met de 9800 GT?
« Laatst bewerkt op: 2009/08/02, 19:48:03 door ribbeltje »

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Als ik jou was, zou ik een pakketbron nemen: probeer deze eens:

https://launchpad.net/~nvidia-vdpau/+archive/ppa

Deze pakketbron bevat de laatste Nvidia-drivers, waaronder 185. Na installatie van deze pakketbron moet je het pakket nvidia-glx-185 installeren en de computer herstarten. uitleg over hoe je deze pakketbron installeert, zijn daar ook te vinden.

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Huh??
Pakketbron geinstalleerd, maar geen pakket nvidia-glx-185?
Wat doe ik verkeerd?

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Probeer nog eens te herladen via de knop "Herladen" in Synaptic :)

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Had ik al gedaan, helemaal niets.....
Wel al die andere updates voor oa diverse players ontvangen....

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
De exacte naam luidt: nvidia-glx-185. Probeer het anders eens via de commandline:

sudo apt-get install nvidia-glx-185

Over die players klopt trouwens, die pakketbron bevat ook de nieuwste versies van sommige players en bijbehoren ;)

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ok, er gebeurde wat.....
hij heeft iets geinstalleerd, maar als ik kijk bij de hardwaredriver, beveelt hij nog steeds 180 aan, en is er verder ook niets veranderd.
Ook in synaptic staat weer niets, ook niet na een herstart..... ??? ???
« Laatst bewerkt op: 2009/08/02, 20:45:51 door ribbeltje »

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
In Hardware Drivers zul je 185 niet zien, want die is eigenlijk niet officieel ondersteund door versie 9.04 van Ubuntu ;) Maar goed, start Systeem -> Beheer -> Nvidia X Server Settings en controleer daar de driverversie.

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ha, staat op 185.x
Zou dus nu goed moeten zijn.....
Maar hij crashed weer zodra ik bijv. flightgear start.....
Morgen maar terug naar de kompjoeterstoor, kijken of er dan toch niet iets technisch mee ann de hand is.. :(

Offline peter10

  • Lid
    • Mijn Hyve
  • Steunpunt: Nee
iig iets met je videokaart, hij klapt er dus vanaf als de 3d-acceleratie (wat een woord) aangaat. Draait de ventilator op de kaart wel naar behoren?

Offline ribbeltje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
HA, opgelost!!

Bleek dus de (splinternieuwe) voeding te zijn, wat ik ook al dacht.
Na allerlei dingen te hebben geprobeert (nuuuuhhh, aan die voeding kan het niet liggen, da's een goed merk, nooit wat mee...... ;) ), toch maar ff m'n oude voeding, die daar nog lag, erachter gegooit, en direct liep de boel goed.
Meteen een nieuwe bestelt, door de leverancier direct gratis opgewaardeert naar een zwaardere voor het ongemak, waarvoor hulde!!
Vandaag ingebouwd, alles benchmarken, en alles goed bevonden.

Dus, probleem opgelost, en allen weer dank voor het meedenken en oplossen!!

Babertje

  • Gast
« Laatst bewerkt op: 2009/08/04, 22:38:53 door Babertje »

Offline Hawk

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Mooi!  :)