Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: bureaublad pictogrammen  (gelezen 4232 keer)

Offline menomen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
bureaublad pictogrammen
« Gepost op: 2009/07/31, 09:14:51 »
hallo allemaal,

Ik heb sinds gister alpha 3 draaien, maar als ik uitlog en weer inlog, staan mijn bureaublad pictogrammen door elkaar, en niet meer zoals ze stonden toen ik afsloot.

Weet iemand hier een oplossing voor? Of is het een known bug? Ik ben al een uur aan het zoeken maar ik kan niets vinden op internet.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden/oplossingen!!

grtz Menno

Offline Drummies

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: bureaublad pictogrammen
« Reactie #1 Gepost op: 2009/07/31, 09:27:47 »
hallo allemaal,
Ik heb sinds gister alpha 3 draaien, maar als ik uitlog en weer inlog, staan mijn bureaublad pictogrammen door elkaar
grtz Menno
dit topic verplaatsen naar http://forum.ubuntu-nl.org/test-forum/ubuntu-9-10-karmic-koala-40545/ lijkt mij beter?

er zal ongetwijfeld een reden zijn waarom je Karmic Koala alpha 3 geinstalleerd heb,deze is nog in een ontwikkelings fase en onderhevig aan konstante verbeteringen

probeer eens op een leeg veld op je buroblad met rechter muisklik vinkje te zetten bij uitgelijnd houden
Gestopt als aktief Forumlid 17/10/2011

Offline menomen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: bureaublad pictogrammen
« Reactie #2 Gepost op: 2009/07/31, 09:34:08 »
Dit heb ik al geprobeerd inderdaad. Maar dit werkt niet. in principe blijven de meeste wel staan, maar alleen de verwijzingen naar mappen die erop staan, staan bij mij uiterst rechts op mijn bureaublad, en mijn progs links. na afsluiten en weer opstarten staan mijn verwijzingen ook weer links, over mijn progpictogrammen heen.. Het is zo weer teruggezet, maar vind het gewoon irritant en dacht, misschien weet iemand hier een oplossing voor..

En de reden dat ik op alpha 3 zit? Mijn compiz doet het met 9.04 niet, maar met 9.10 weer wel (met 8.04 deed hij het ook)

Offline Drummies

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: bureaublad pictogrammen
« Reactie #3 Gepost op: 2009/07/31, 09:38:08 »
misschien die bewustte pictogrammen niet op je buroblad zetten,maar toevoegen aan het paneel
Gestopt als aktief Forumlid 17/10/2011

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: bureaublad pictogrammen
« Reactie #4 Gepost op: 2009/07/31, 10:27:54 »
Dat verspringen van die pictogrammen heb ik ook al gehad. Is tenslotte een alpha, de Karmic, dus leer er voorlopig mee leven, komt wel goed.
(Heb bijvoorbeeld ook dat de ene keer mijn ene usb gemount word en de andere keer niet, dus is ook zo iets)
En wat betreft de compiz: Niet omdat het nu wel werkt met 9.10 dat het bij de release ook zal werken, dit kan nog kompleet anders gaan draaien in de komende maanden.

Als je een alpha test kom je altijd zulke zaken tegen, en kan zelfs heel het systeem vierkant draaien, dus je wist het al, en anders weet je het nu: gebruiken op eigen risico!!!

Als je compiz wel werkt onder 8.04 zet er die dan terug op.
Ik vermoed dat je een ATI kaart hebt. (?)

Offline menomen

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: bureaublad pictogrammen
« Reactie #5 Gepost op: 2009/07/31, 11:02:00 »
ja klopt!

En in 8.04 doet mijn wireless het weer niet. Is wel aan de praat te krijgen maar is zo'n gedoe. elke kernel update opnieuw (misschien nu niet meer hoor, maar ja)

En ik vind het gewoon leuk om het neiuwste te draaien, bugs of geen bugs! Ik hoop trouwens dat compiz het gewoon blijft doen hoor!

grtz Menno

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: bureaublad pictogrammen
« Reactie #6 Gepost op: 2009/07/31, 12:05:51 »
Bij ati heb je wel eens, zoals ik ondervonden heb, dat als je de Compiz Settings installeerd vanuit Installeren/Verwijderen en dan alles insteld, dat dan het vinkje bij de 'visuele effekten' (Systeem>Voorkeuren>uiterlijk>(laatste tabblad)) wegvalt. Als je die dan terug aanvinkt werkt Compiz plots niet meer. Dus in de compiz settings alles instellen wat je wil maar dan dat vinkje NIET meer aanklikken.