Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Creative Labs SB X-Fi geeft maar geluid uit 2 boxen, zou 5.1 moeten zijn  (gelezen 976 keer)

Offline HansKrijger

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Na installatie van Ubuntu 9.04 (dual boot met Windows) heb ik uiteindelijk ook geluid, door de driver van Creative te installeren. Ik krijg echter alleen geluid uit 2 boxen. Zou 5 moeten zijn. Heeft iemand een idee?

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Creative Labs SB X-Fi geeft maar geluid uit 2 boxen, zou 5.1 moeten zijn
« Reactie #1 Gepost op: 2009/07/29, 23:14:08 »
Heb je al een keer met een rechterklik op het luidspreker-icoontje  in de alsa-mixer gekeken of er niet misschien iets afgevinkt is ?
Of dat er een schuif omlaag staat ?

GrJ.

Offline HansKrijger

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Creative Labs SB X-Fi geeft maar geluid uit 2 boxen, zou 5.1 moeten zijn
« Reactie #2 Gepost op: 2009/07/30, 13:36:45 »
Jawel. Alles staat op die plek goed.

Offline erik58

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Creative Labs SB X-Fi geeft maar geluid uit 2 boxen, zou 5.1 moeten zijn
« Reactie #3 Gepost op: 2010/01/21, 23:31:44 »
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=776739

daar staat de oplossing,
je moet de default channels van 2 op 4 (of 5) zetten................

maar dat weet je waarschijnlijk al ?