Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Bij installeren gebeurd er niets  (gelezen 11143 keer)

raf7693

  • Gast
Bij installeren gebeurd er niets
« Gepost op: 2009/07/27, 17:08:55 »
Hallo,

Ik zit momenteel met een erg vervelend probleem namelijk:

Ik heb Ubuntu gedownload van de officiële site en vervolgens de ISO gebrand op een CD.
Ik heb in bij de opstart volgorde van de Bios het CD/DVD Station, als eerste gezet.

Na dit alles gedaan te hebben start ik vanaf de CD op, dit werkt nog prefect!
Ik krijg eerst de vraag welke taal ik wil gebruiken, ik selecteer Nederlands en druk op Enter.
Daarna kies ik ervoor om Ubuntu te installeren, maar hier blijft hij dus hangen, ik kan helemaal niets meer bewegen.

Ik heb het een aantal keer opnieuw geprobeerd, en zelfs 2 uur gewacht. Maar er gebeurd helemaal niets.

Alvast bedankt!  =D

Met vriendelijke groeten,
Raf
« Laatst bewerkt op: 2013/03/18, 11:35:02 door Ron »

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #1 Gepost op: 2009/07/27, 17:22:08 »
Welkom Raf,
Voor alle zekerheid: je hebt de iso gebrand als image? dus niet als data. Maakt een groot verschil uit.

Wat je eerst kan doen is de cd checken. (Derde of vierde optie, even uit het hoofd).

Dan: Kies je taal is ok. Installeer je ubuntu direkt (tweede keuze in menu) of laat je het Live gedeelte draaien? (eerste keuze)
Met F4 en F6 kan je ook enkele opties kiezen. Met F6 kan je bijvoorbeeld: acpi=off kiezen. En met F4 kan je in Safe graphic modus opstarten.

(eventueel de alternate CD gebruiken)

raf7693

  • Gast
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #2 Gepost op: 2009/07/27, 17:35:23 »
Het probleem is dat na de taal keuze niets meer werkt.
Welke optie ik ook kies. Hij blijft elke keer hangen.
Verder; ik heb hem gebrand als data, want anders zou ik hem toch ook niet kunnen booten?  ;) =D
« Laatst bewerkt op: 2009/07/27, 17:37:38 door raf7693 »

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #3 Gepost op: 2009/07/27, 17:38:56 »
Niet branden als data maar als image. Klinkt misschien raar maar...

Hoe dat juist zit kan je best eens opzoeken in de wikipedia of via google. Ben zelf newbie en niet geleerd in die zaken om je daar juist op te antwoorden en correcte info daarover te geven.

raf7693

  • Gast
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #4 Gepost op: 2009/07/27, 17:44:51 »
Uhm ???..

Ik brand normaal gesproken de ISO met PowerIso. Ik open de ISO, en vervolgens klik ik op branden.
Hoe moet ik hem dan als image branden?

P.S. Vindt het nog steeds raar, een image kun je normaal gesproken toch niet booten?
« Laatst bewerkt op: 2009/07/27, 17:46:23 door raf7693 »

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #5 Gepost op: 2009/07/27, 17:53:50 »
Als je ervan kunt opstarten, dan is-ie goed gebrand.  :-)
Daar zit het probleem dus niet.

Opstarten met acpi=off zou wel kunnen helpen, misschien:
http://forum.ubuntu-nl.org/installatie/livecd-kubuntu/msg65860/#msg65860
« Laatst bewerkt op: 2009/07/27, 17:57:36 door Pjotr »

raf7693

  • Gast
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #6 Gepost op: 2009/07/27, 17:55:12 »
Wat houdt acpi=off precies in?
En hoe doe ik het?


Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #7 Gepost op: 2009/07/27, 17:58:15 »
Wat houdt acpi=off precies in?
En hoe doe ik het?



Energiebeheer uitschakelen. Ik heb mijn vorige bericht even bewerkt, met een verwijzing naar een instructie.

raf7693

  • Gast
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #8 Gepost op: 2009/07/27, 18:01:30 »
Je bedoelt dus dit bericht:

probeer dan: pci=noacpi acpi=off

en als dat niet werkt, alle 4 tegelijk... (noapic nolapic pci=noacpi acpi=off)

...hopelijk heeft het succes

Groet, Pjotr.


Hier wordt toch niet uitgelegd hoe ik dat doe? :rolleyes:
Mocht dit wel zo zijn, dan begrijp ik het niet. Misschien dat je het dan iets anders zou kunnen uitleggen?  =D

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #9 Gepost op: 2009/07/27, 18:07:37 »
Na de taalkeuze op F6 drukken, en dan verschijnt er een regel met toverspreuken voor de opstart. Daar voeg je je eigen magische kreet aan toe: acpi=off
Dan druk je op Enter.

raf7693

  • Gast
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #10 Gepost op: 2009/07/27, 18:09:59 »
Ok, ik ga het proberen!
Jullie horen nog van me  =D

raf7693

  • Gast
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #11 Gepost op: 2009/07/27, 18:17:21 »
Ik heb geboot op de CD.
Heb gekozen voor Nederlands en vervolgens op F6 gedrukt.

Ik kreeg echter niks speciaals, ik kreeg alleen een balkje omhoog waar ik een kruisje voor acpi=off kon zetten.
Dit heb ik uiteraard gedaan, en vervolgens geprobeerd te installeren. Maar weer hetzelfde resultaat: Hij blijft vast hangen.

Ik hoop dat je hier nog raad mee weet?  =D

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #12 Gepost op: 2009/07/27, 18:20:17 »
Hmmm.... Voorzover van toepassing: vereenvoudig de ijzerwaren eens. Koppel alles los, behalve muis, toetsenbord en monitor. Probeer het dan nog eens.

Lukt het dan nog niet, post hier dan eens een overzicht van de ijzerwaren: processor, hoeveelheid RAM-geheugen, grootte harde schijf, videokaart.

raf7693

  • Gast
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #13 Gepost op: 2009/07/27, 18:23:18 »
Ik moet nu een tijdje weg. Rond de klok van 10 uur, probeer ik het meteen! =D

Offline prince Ace

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #14 Gepost op: 2009/07/27, 18:31:25 »
Dit riekt inderdaad naar een hardware probleem. Waar ooit Windows op gewerkt heeft en je installeerd Ubuntu, komen hardware problemen plotseling te boven. Idd, niet belangrijke hardware tijdelijk verwijderen en stap voor stap opbouwen.

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #15 Gepost op: 2009/07/27, 19:30:18 »
Kijk eens in de bios, naar de settings van hardes schijf kontroller, deze kun je op verschillende manieren instellen. Soms ziet ubuntu(of windows) de harde schijf niet.
Zoeken naar:
Sata als ide.
Native IDE.
(Native) IDE" is de veilige/compatible/legacy modus. SATA is nieuw, maar niet altijd even compatible. Als het bij jouw dus een driverprobleem is, kun je beter (Native) IDE kiezen.

Offline CasB

  • Lid
    • Mijn geekblog
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #16 Gepost op: 2009/07/27, 19:58:41 »
Wat ik had is dat hij ruzie had met m'n videokaart.

Mijn oplossing was in het opstartmenu op F4 drukken en 'Save graphics mode' selecteren.

raf7693

  • Gast
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #17 Gepost op: 2009/07/27, 20:54:31 »
Ik heb alle opties behalve die van jan11000 geprobeerd maar niets werkt  :|.

Iemand enig idee?

P.S. Ik heb de optie van jan11000 niet gedaan, omdat ik niet begreep wat hij precies bedoelde.
Misschien dat iemand, of hijzelf, dit een beetje kan vertalen?  :P
« Laatst bewerkt op: 2009/07/27, 20:57:33 door raf7693 »

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #18 Gepost op: 2009/07/27, 21:17:45 »
Pc opstarten.
Ga naar de setup/bios van je pc.(meestal delete duwen bij opstarten).

Zoeken naar de instellingen van je harde schijf kontroller.
Daar vind je iets van:
Sata naar ide (dit is een instelling die je kunt doen), nu is je harde schijf beter zichtbaar voor operating systems.
Veilige/compatible/legacy modus, is ook een instelling voor ide/sata(dus harde schijf kontroller), hierdoor is je kontroller ook beter zichtbaar voor operating systems.

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #19 Gepost op: 2009/07/27, 21:22:16 »
Voordat we tot in het oneindige doorgaan met modderen.... Ik had al eerder gevraagd: post hier eens een overzicht van de ijzerwaren: processor, hoeveelheid RAM-geheugen, grootte harde schijf, videokaart.

raf7693

  • Gast
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #20 Gepost op: 2009/07/27, 21:35:03 »
Het gaat om een Medion laptop met het type Akoya P6612. Dit zijn de specs:

Moederbord :   MEDION P6612
Chipset :   Intel PM45
Processor :   Intel Mobile Core 2 Duo P7350 @ 2000 MHz
Fysiek Geheugen :   4096 MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM )
Videokaart :   NVIDIA GeForce 9600M GS
Harde Schijf :   WDC (320 GB)
DVD-Rom Station :   TSSTcorp CDDVDW SN-S083A ATA Device
DVD-Rom Station :   HUT LQ7CHY74L SCSI CdRom Device
Monitor Type :   SAMSUNG  - 16 inches
Netwerkkaart :   Intel Corporation Intel Corporation
Netwerkkaart :   Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Besturingssysteem :   Windows Vista (TM) Home Premium Home Editie 6.00.6001 Service Pack 1
DirectX :   Versie 10.00
Windows Performance Index :   5.0

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #21 Gepost op: 2009/07/27, 21:43:44 »
OK.... Splinternieuw spul. Mooie machine, trouwens: proficiat.

De ijzerwaren zijn krachtig genoeg. Ik denk dat het een stuurprogrammakwestie is; moederbord is misschien net wat te nieuw voor de stuurprogjes in Ubuntu 9.04.

Ik denk dat je beter iets verder kunt kijken dan Ubuntu 9.04. Probeer eens de derde puntuitgave van Ubuntu 8.04 LTS: 8.04.3 is verschenen op 16 juli en heeft een aantal nieuwe stuurprogs aan boord. Hier haal je hem:
http://ftp.tudelft.nl/releases.ubuntu.com/hardy/ubuntu-8.04.3-desktop-i386.iso

Werkt ook die niet, probeer dan eens de nieuwe Fedora 11 (onlangs verschenen):
http://fedoraproject.org/en/

Tips voor Fedora 11:
- schakel de pakketbron rpmfusion in (voor 100 % multimediadekking)
- maak gebruik van het Nederlandstalige Fedoraforum:
http://www.fedora-linux.nl/forum/

Offline Karst

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #22 Gepost op: 2009/07/27, 21:53:40 »
Splinternieuw ?

Die laptop is al te koop vanaf november 2008 !

http://www.medion.de/ms/aldi/md97110/nl/flash.html


m.v.g. 

Karst
-----------------------------------------------------------------
Always look on the bright side of life !!
Linux Mint 9

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #23 Gepost op: 2009/07/27, 22:00:48 »
OK, splinternieuw dan.  :-)

Mijn advies blijft hetzelfde. Met één aanpassing: openSUSE 11.1 komt ook in beeld als mogelijke oplossing. openSUSE vind ik beter dan Fedora.

Hier zit een instructiepagina voor openSUSE 11.1: http://sites.google.com/site/computertip/opensuse
« Laatst bewerkt op: 2009/07/27, 22:03:16 door Pjotr »

Offline Joshua822

  • Documentatieteam
  • Steunpunt: Nee
Re: Bij installeren gebeurd er niets
« Reactie #24 Gepost op: 2009/07/27, 22:07:36 »
Controleer de CD eens op fouten. Je vind hiervoor een optie in het menu bij het opstarten vanaf de Live CD.

Als het moederbord nog niet ondersteund wordt door de kernel, zou toch de kernel nog geladen moeten worden. Ik heb dit ook gehad met een laptop, dat het moederbord nog niet ondersteund was. Toen kwam ik gewoon in BusyBox terecht.