Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geen draadloos internet  (gelezen 559 keer)

ulrichstern

  • Gast
geen draadloos internet
« Gepost op: 2009/07/22, 10:45:43 »
Pasgeleden een nieuwe laptop gekocht. Met vista. Het idee speelde al langer om Linux te gaan installeren. En dan Kubuntu.  Dit gedaan. Alles is goed gegaan, al had ik geen idee wat ik moest doen toen ik voor het eerst ingelogd was. Nou, dan eerst maar eens Ubuntu volledig NL maken. Jammer genoeg ging dit niet, omdat ik geen internet had. Ik heb dit - http://sites.google.com/site/computertip/rt2860/    al geprobeerd, maar het werkt niet.  Ik heb een draadloze Ralink RT2860 controller. Als ik de laptop bekabel, heb ik wel internet. In vista heb ik ook gewoon internet. Als ik in de gewone Network Manager kijk, kan ik geen WPA2 versleuteling gebruiken. Deze gebruikt mijn Fritzbox helaas wel :( Ik heb ook al geprobeerd om de Fritzbox en de RutilT (van het artikel op de site in de link) allebei op Wep te zetten,. maar dat werkt ook niet.

Heeft het te maken met de vesleuteling? Of zou ik iets fout kunnen hebben gedaan bij het installeren van de driver?

MVG,

Ulrich

PS: verder ben ik heel tevreden met Kubuntu  ;)