Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen geluid bij ET: Quake Wars [opgelost]  (gelezen 1475 keer)

Offline koen_92

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen geluid bij ET: Quake Wars [opgelost]
« Gepost op: 2009/07/12, 21:51:41 »
Hallo,

Vandaag heb ik ET: Quake Wars geinstalleerd.
Het spel werkt perfect, alleen heb ik geen geluid.
Ik krijg deze error:
------ Alsa Sound Initialization -----                                                      
dlopen(libasound.so.2)                                                                      
asoundlib version: 1.0.17a                                                                  
ALSA lib confmisc.c:768:(parse_card) cannot find card 'I82801DBICH4'                        
ALSA lib conf.c:3513:(_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: No such device                                                                                  
ALSA lib confmisc.c:392:(snd_func_concat) error evaluating strings                          
ALSA lib conf.c:3513:(_snd_config_evaluate) function snd_func_concat returned error: No such device                                                                                      
ALSA lib confmisc.c:1251:(snd_func_refer) error evaluating name                              
ALSA lib conf.c:3513:(_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: No such device                                                                                        
ALSA lib conf.c:3985:(snd_config_expand) Evaluate error: No such device                      
ALSA lib pcm.c:2196:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default                              
snd_pcm_open SND_PCM_STREAM_PLAYBACK 'default' failed: No such device                        
dlclose                                                                                      
WARNING: sound subsystem disabled      

Hoe kan ik dit oplossen? Ik gebruik Kubuntu 8.10.                                                    
« Laatst bewerkt op: 2009/07/13, 23:15:59 door koen_92 »

Offline koen_92

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid bij ET: Quake Wars
« Reactie #1 Gepost op: 2009/07/13, 23:15:48 »
Inmiddels heb ik het zelf al opgelost.
Je moest Quake Wars opstarten met dit script:
#!/bin/sh
cd `dirname $0`
export LD_LIBRARY_PATH="$LD_LIBRARY_PATH:."
./etqw-rthread.x86 +set s_alsa_pcm plughw:0 +set s_numberOfSpeakers2 "$@"
De oplossing heb ik hier gevonden:
http://community.enemyterritory.com/forums/showthread.php?t=31044