Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: VPN  (gelezen 818 keer)

ian

  • Gast
VPN
« Gepost op: 2009/07/01, 13:45:33 »
Hallo,

Ik heb in onze school een netwerk aan het internet verbonden met een Linksys RV042 router, deze router heeft standaard een VPN server aan boord.

In de router zijn er een aantal VPN clients aangemaakt, met windows Xp en Vista clients lukt het perfect om een VPN verbinding te maken ( via Quick VPN van Linksys ) met het netwerk in de school.
 
Graag willen wij ook Ubuntu V9.04 client Pc's laten communicerien met het netwerk in de school via de Linksys router.
Tot op heden is dit nog niet gelukt ( in de router maken we gebruik van de client to gateway optie voor de linux machines ).

Aan de Linux Ubuntu client kant zijn alle nodige pakketen voor vpn ( o.a. vpnc ) geiïnstalleerd.
Graag info over het configureren van een VPN Ubuntu client voor de RV042 Linksys router, welke pakketten dienen er eventueeel nog op deUbuntu client extra te worden geïnstalleerd ?

Alvast bedankt