Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Probleem met de webcam  (gelezen 2920 keer)

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Probleem met de webcam
« Gepost op: 2009/06/23, 12:47:09 »
Ik heb een Logitech Clicksmart 310 en werk met Ubuntu 9.04.Ik krijg de cam niet aan de praat ben al maanden bezig met zoeken en proberen en niets lukt.Krijg de medingen van geen cam gevonden en kan de map dev/video0 niet vinden.Bij de vroegere versies werkte dat altijd perfect en van 8.10 niets meer daarom ben ik verplicht om verder ook met windows te werken.Kan er mij iemand daarbij een beetje helpen.

Alvast bedankt

Toni

Offline shinger

  • Lid
    • shingeri
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #1 Gepost op: 2009/06/23, 13:31:45 »
Installeer het programma "cheese" eens via synaptic.

Als je die geinstalleerd heb vind je hem onder Toepassingen-->Grafisch--> Cheese

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #2 Gepost op: 2009/06/23, 14:51:36 »
Ziet het systeem de camera wel? Dan zou er in elk geval een device voor gemaakt moeten worden of anderszins nuutige info moeten komen. Open een terminal venster en geef het commando:

sudo tail -f /var/log/messages

Plug vervolgens de camera in en post hier wat je ziet verschijnen in dat terminal venstertje ...
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl

Offline shinger

  • Lid
    • shingeri
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #3 Gepost op: 2009/06/23, 15:13:35 »
Wil je even in de terminal de volgende commandos uitvoeren en dan de uitvoer even posten.

1ste commando
lspci
2de commando
lsusb

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #4 Gepost op: 2009/06/23, 15:15:22 »
Met Cheese geen camera gevonden



Jun 23 14:58:40 luc-desktop kernel: [  339.686132] sd 4:0:0:0: Attached scsi generic sg4 type 0
Jun 23 15:10:39 luc-desktop kernel: [ 1058.077017] usb 2-1: USB disconnect, address 2
Jun 23 15:10:53 luc-desktop kernel: [ 1072.953589] usb 3-1.3: new full speed USB device using uhci_hcd and address 4
Jun 23 15:10:54 luc-desktop kernel: [ 1073.111517] usb 3-1.3: configuration #1 chosen from 1 choice
Jun 23 15:10:54 luc-desktop kernel: [ 1073.113811] gspca: probing 046d:0900
Jun 23 15:10:54 luc-desktop kernel: [ 1073.216067] gspca: probe ok
Jun 23 15:10:54 luc-desktop kernel: [ 1073.216124] gspca: probing 046d:0900
Jun 23 15:10:54 luc-desktop kernel: [ 1073.453451] gspca: disconnect complete
Jun 23 15:11:44 luc-desktop kernel: [ 1124.054302] usb 1-8: USB disconnect, address 6
Jun 23 15:12:17 luc-desktop kernel: [ 1156.267633] usb 3-1.3: USB disconnect, address 4


Jun 23 15:12:59 luc-desktop kernel: [ 1198.628094] usb 2-2: new full speed USB device using uhci_hcd and address 3
Jun 23 15:12:59 luc-desktop kernel: [ 1198.823800] usb 2-2: configuration #1 chosen from 1 choice
Jun 23 15:12:59 luc-desktop kernel: [ 1198.826501] gspca: probing 046d:0900
Jun 23 15:12:59 luc-desktop kernel: [ 1198.920742] gspca: probe ok
Jun 23 15:12:59 luc-desktop kernel: [ 1198.920800] gspca: probing 046d:0900
Jun 23 15:13:00 luc-desktop kernel: [ 1199.146881] gspca: disconnect complete

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #5 Gepost op: 2009/06/23, 15:17:13 »
luc@luc-desktop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8377 [KT400/KT600 AGP] Host Bridge (rev 80)
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237/VX700 PCI Bridge
00:0f.0 RAID bus controller: VIA Technologies, Inc. VIA VT6420 SATA RAID Controller (rev 80)
00:0f.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:10.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 81)
00:10.4 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 86)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8237 ISA bridge [KT600/K8T800/K8T890 South]
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 60)
00:12.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] (rev 78)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV15DDR [GeForce2 Ti] (rev a4)
luc@luc-desktop:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 002: ID 03f0:6204 Hewlett-Packard DeskJet 5150c
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 003: ID 046d:c030 Logitech, Inc. iFeel Mouse
Bus 003 Device 002: ID 03eb:3301 Atmel Corp. at43301 4-port Hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 003: ID 046d:0900 Logitech, Inc. ClickSmart 310
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
luc@luc-desktop:~$


Offline shinger

  • Lid
    • shingeri
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #6 Gepost op: 2009/06/23, 15:20:10 »
ziet je camera er zo uit??

http://di1.shopping.com/images1/pi/1d/27/79/44166836-177x150-0-0_Logitech_ClickSmart_310.jpg

edit: Als je Cheese opent klik op Bewerken-->en bij camera kun je misschien meerdere cameras kiezen?? probeer ze allemaal eens kijken of die het doet.
« Laatst bewerkt op: 2009/06/23, 15:23:37 door shinger »

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #7 Gepost op: 2009/06/23, 15:52:02 »
Ja dat is hem met Ceese gaat het niet

Offline shinger

  • Lid
    • shingeri
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #8 Gepost op: 2009/06/23, 16:04:12 »
het is een USB camera probeer eens in een andere usb poort te doen en sluit je pc af en start hem opnieuw op. En kijk welke camera keuzes je krijgt bij Cheese.

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #9 Gepost op: 2009/06/23, 16:18:54 »
nee gaat niet heb geen enkele keuze

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #10 Gepost op: 2009/06/23, 17:05:24 »
gspca probeert wel wat te herkennen en ziet het device id: 046d:0900

Google es met de volgende string:

+gspca +"046d:0900"

Volgens mij zitten daar wel wat interessante linkjes tussen.
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #11 Gepost op: 2009/06/24, 19:38:13 »
Ik kan het niet oplossen

Iedereen bedankt

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #12 Gepost op: 2009/06/24, 19:47:34 »
Ik kan het niet oplossen

Iedereen bedankt
Ik heb Easycam2 voor je, ik heb mijn Logitech daar ook mee aan de praat gekregen, Welllicht werkt dit voor jou ook. http://www.unixmen.com/hardware-linux/111-install-webcam-drivers-with-easycam-2
Als de driver is geïnstalleerd, start de pc opnieuw op, als alles goed gegaan is, kan je met cheese of amsn werken en zullen deze programma's je webcam herkennen. Succes   
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #13 Gepost op: 2009/06/24, 20:48:09 »
Bij mij gaat dat niet


Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #15 Gepost op: 2009/06/25, 20:50:37 »
heb hem al eventjes aan de praat gekregen en nu weer helemaal niets meer

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #16 Gepost op: 2009/06/25, 21:34:45 »
heb hem al eventjes aan de praat gekregen en nu weer helemaal niets meer
Hoe heb je de webcam eventjes aan de praat gekregen?
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #17 Gepost op: 2009/06/26, 06:45:11 »
Dat ik het zelf nie weet heb vanalles geprobeerd

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #18 Gepost op: 2009/06/26, 21:09:48 »
Heb je bijv. met Cheese de webcam even aan de praat gehad? Of een ander programma?
Ik heb deze link nog misschien kan je er iets mee. https://help.ubuntu.com/community/Webcam#Driver%20installation
 
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #19 Gepost op: 2009/06/27, 06:42:47 »
Krijg regelmatig zoiets Cannot open video device /dev/video0 : No such file or directory
/dev/video0: I/O error occurred

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #20 Gepost op: 2009/06/27, 09:58:35 »
heb je het bugrapport gelezen dat ik je gaf?

Offline toni42

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met de webcam
« Reactie #21 Gepost op: 2009/06/27, 17:31:09 »
Ja ik heb dat goed bekeken maar door dat mijn kennis van het engels niet zo goed is versta ik daar  niet zo veel van.

bedankt voor de hulp