Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Compiz werkt niet?  (gelezen 1080 keer)

Offline mainstream

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Compiz werkt niet?
« Gepost op: 2009/06/22, 13:57:24 »
Als ik visual effects aanvink dan krijg ik een scherm met "Desktop effects could not be enabled"



lucas@lucas-desktop:~$ SKIP_CHECKS=yes compiz
Checking for Xgl: not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
Detected PCI ID for VGA:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Checking screen 1Comparing resolution (1360x768) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
Checking for Software Rasterizer: Not present.
Checking for nVidia: present.
Checking for FBConfig: present.
running under gnome seesion, checking for gnomecompat
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Could not acquire compositing manager selection on screen 0 display ":0.0"
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0

Mijn hardware:
System Memory 3024MiB
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz
Nvidia GeForce 8600 GTS
42LG3000 42 Inch LG Monitor

Weet iemand wat hier aan de hand is? nvidia drivers zijn gewoon geinstalleerd?

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Compiz werkt niet?
« Reactie #1 Gepost op: 2009/06/22, 14:16:52 »
Weke driver is geïnstalleerd onder Systeem>Beheer>Hardware Drivers? Bij mij staat versie 180. Ik heb Ubuntu 8.10 en een Nvidia 7600GS, de specs van jou kaart zijn een stukje beter dus dat zou toch moeten lukken. Dit is mijn xorg.conf:
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
        Option          "DynamicTwinView" "FALSE"
EndSection

Section "Module"
Load "glx"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
EndSection
De optie DynamicTwinView heb ik erin omdat ik een CRT monitor heb en anders niet de juiste verversing frequentie krijg.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline mainstream

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet?
« Reactie #2 Gepost op: 2009/06/22, 14:33:43 »
Bij mij staat de v180 ook geinstalleerd :)
Dus alleen de xorg.conf aanpassen en dan moet het werken?


Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
DefaultDepth 24
EndSection

Section "Module"
Load "glx"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
Option "NoLogo" "True"
EndSection

Dit staat er bij mij in...

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Compiz werkt niet?
« Reactie #3 Gepost op: 2009/06/22, 15:37:26 »
Ziet er goed uit de xorg.conf, ook de juiste driver.
Open eens een terminal en type compiz --replace krijg je foutmeldingen in de terminal? Zo ja welke?
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline mainstream

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet?
« Reactie #4 Gepost op: 2009/06/23, 17:05:39 »
$ compiz --replace
Checking for Xgl: not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
Detected PCI ID for VGA:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Checking screen 1Comparing resolution (1360x768) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
Checking for Software Rasterizer: Not present.
Checking for nVidia: present.
Checking for FBConfig: present.
running under gnome seesion, checking for gnomecompat
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Could not acquire compositing manager selection on screen 0 display ":0.0"
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0






Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Re: Compiz werkt niet?
« Reactie #5 Gepost op: 2009/06/23, 18:03:45 »
Wat meer info zou wel handig zijn...
Kan je het resultaat van de volgende commando's plaatsen?
grep -i driver /var/log/Xorg.0.log
grep "(EE)" /var/log/Xorg.0.log
grep "(WW)" /var/log/Xorg.0.log
grep -i nvidia /var/log/Xorg.0.log


Let op de hoofdletters, leestekens en zo. Het beste is om de commando's één voor één te kopiëren/plakken in de terminal.
Boven de resultaten in je reactie zet je [code] en eronder [/code], dit zorgt ervoor dat de resultaten makkelijk leesbaar blijven op het forum.
Zoiets dus:

[code]
resultaat
resultaat1
enz.
[/code]

Als het goed is krijg je dan zoiets te zien als je je reactie bekijkt:
resultaat
resultaat1
enz.