Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Opstartprobleem...  (gelezen 389 keer)

Offline Nassara

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Opstartprobleem...
« Gepost op: 2009/06/19, 22:04:14 »
Help... Ik ben in een cascade van probleempjes beland - hopelijk kan iemand me hieruit helpen.
Omdat ik wisselend geen geluid kreeg in Firefox, heb ik gespeeld met volgende:
--
you should add your username to the file by doing
Code:
 sudo nano /etc/group
. Now find the line that looks like Code:
audio:x:29:root
--

In deze file heb ik vermoedelijk echter ergens par accident iets fout getypt, want nu kan ik niet meer opstarten en krijg ik de foutmelding:

--
Chown: invalid group 'syslog: admin'
starting kernel log daemon [ok]
chown: invalid group 'klog: klog'
--

Ik installeerde intussen Ubuntu opnieuw (om verder te kunnen werken) maar zou voor het overnemen van een aantal settings graag de oude versie bereiken. Vanuit het nieuwe systeem kan ik wel in het bestandssysteem van het oude. Kan ik de oude versie weer repareren?

Bedankt.. Bart

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Opstartprobleem...
« Reactie #1 Gepost op: 2009/06/19, 22:07:23 »
Dat wisselend geen geluid kwam hoogstwaarschijnlijk door het nieuwe geluidssysteem PulseAudio en had dus vrij weinig te maken met rechten... Sowieso moet je die bestanden niet echt handmatig bewerken, daarvoor hebben we Systeem -> Beheer -> Gebruikers en Groepen.

Kun je /etc/group van je oude Ubuntu-install even posten hier?

Offline Nassara

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Opstartprobleem...
« Reactie #2 Gepost op: 2009/06/19, 22:33:00 »
Ja, dit is:

root:x:0
nogroup:x:65531