Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: synaptic vraag,verwijderen en volledig verwijderen  (gelezen 521 keer)

Gast

  • Gast
synaptic vraag,verwijderen en volledig verwijderen
« Gepost op: 2006/10/18, 16:48:08 »
Hey hallo!!

Kan iemand me uitleggen wat het verschil is tussen
volledig verwijderen en

Offline profoX

  • Lid
    • wesley
    • Lionslink
  • Steunpunt: Nee
synaptic vraag,verwijderen en volledig verwijderen
« Reactie #1 Gepost op: 2006/10/18, 17:03:33 »
Ik vermoed dat volledig verwijderen ook alle instellingen en configuratiebestanden van het pakket verwijdert, maar ik ben hier niet 100% zeker van, dus misschien maar even wachten tot dit bevestigd wordt :)
Human Knowledge Belongs To The World -- Antitrust (2001)
Nederlandstalige Ubuntu documentatie van Ubuntu-NL (wiki)

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
synaptic vraag,verwijderen en volledig verwijderen
« Reactie #2 Gepost op: 2006/10/18, 17:13:47 »
idd profox bij gewoon verwijderen behoud je de configuratie bestanden in /etc
maar bij volledig verwijder optie dit is gelijk aan de optie --purge gaan de config bestanden ook weg.  
Dit staat in de man pagina dus het zal wel kloppen he :)
 --purge removes everything,  including  configuration  files.
--remove  remove  everything
              except  configuration files.  This may avoid having to reconfig-
              ure the package if  it  is  reinstalled  later.   (Configuration
              files  are  the  files  listed  in  the debian/conffiles control
              file).

Offline Sander50

  • Lid
    • http://www.somp.nl
  • Steunpunt: Nee
synaptic vraag,verwijderen en volledig verwijderen
« Reactie #3 Gepost op: 2006/10/18, 17:16:02 »
@siegi: configuratie/voorkeurs/instellingen bestanden staan toch juist niet in /etc, maar in je /home directory...? Maar die worden idd dan ook weggegooid.

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
synaptic vraag,verwijderen en volledig verwijderen
« Reactie #4 Gepost op: 2006/10/18, 17:26:56 »
@sander
Wat in je home staat zijn alleen maar gebruiker specifieke instellingen.  Deze worden zelfs niet gewist. Zelfs niet met volledig verwijderen.  
De echte algemene instellingen staan vooral in de /etc/ en deze worden weggegooit bij volledig verwijderen.