Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen geluid na export vanuit Ardour  (gelezen 4226 keer)

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Geen geluid na export vanuit Ardour
« Gepost op: 2009/06/08, 10:27:07 »
Ik wil Ardour gebruiken om geluidsbestanden te schikken/knippen etc. en daarna exporteren.
Nu heb ik een viertal wav-bestanden geïmporteerd en die komen allemaal onder de 'master'-laag te staan in aparte 'lagen'. Kanalen zal dat wel heten. Maar als ik nu het geheel probeer te exporteren (session) naar een nieuw wav-bestand krijg ik geen geluid.
Ik heb geprobeerd met selecteren en deselecten van de master en 'specific tracks', maar krijg er gewoonweg geen geluid uit.

Wat doe ik fout?
JackTummers.nl

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #1 Gepost op: 2009/06/08, 11:25:34 »
Ardour handleiding hst 17 zie documentatie

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #2 Gepost op: 2009/06/08, 14:51:18 »
Ik heb dat stukje doorgelezen en volgens mij alles wat daarin staat gedaan:
- Jack staat op connected
- De master en de andere instellingen staan zoals in het schermvoorbeeld van de handleiding, en iedere andere track heb ik ook zo aangevinkt. Ik heb ook al eens de master verwijderd en alleen nog maar één track overgelaten, maar ook dan lukt het niet.

Binnen Ardour zelf heb ik dus wel geluid, maar exporteren lukt nog niet. Nog dingen die ik kan proberen?
JackTummers.nl

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #3 Gepost op: 2009/06/08, 15:42:15 »
Ik heb dat stukje doorgelezen en volgens mij alles wat daarin staat gedaan:
- Jack staat op connected
Jack staat op connected ?

Ik denk dat je moet zorgen dat de 'tracks' ook naar master gaat via qjackctl. Dus als je een drum track hebt, moet je die in qjackctl verbinden met de master track.

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #4 Gepost op: 2009/06/08, 19:09:47 »
Jack staat inderdaad op connected.
Ik heb om te testen maar twee geluidsbestandjes geïmporteerd, op twee verschillende tracks.
Als ik dan naar de connections ga kijken (wist ik inderdaad nog niet), dan is de input van track 1 al automatisch gekoppeld aan output1: ardour:master/in 1 en output2: ardour:master/in 2. Moet het ook zoiets zijn?
JackTummers.nl

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #5 Gepost op: 2009/06/08, 19:35:41 »
Jack staat inderdaad op connected.

was meer een vraag wat je hiermee bedoelt.
Citaat
Ik heb om te testen maar twee geluidsbestandjes geïmporteerd, op twee verschillende tracks.
Als ik dan naar de connections ga kijken (wist ik inderdaad nog niet), dan is de input van track 1 al automatisch gekoppeld aan output1: ardour:master/in 1 en output2: ardour:master/in 2. Moet het ook zoiets zijn?

je bekijkt de connections in de applicatie qjackctl?

Het lijkt me dat je inderdaad op het goede spoor zit...
Probeer het een en ander uit zou ik zeggen en vertel je ervaringen...

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #6 Gepost op: 2009/06/08, 20:02:34 »
Jack staat inderdaad op connected.

was meer een vraag wat je hiermee bedoelt.
Citaat
Ik heb om te testen maar twee geluidsbestandjes geïmporteerd, op twee verschillende tracks.
Als ik dan naar de connections ga kijken (wist ik inderdaad nog niet), dan is de input van track 1 al automatisch gekoppeld aan output1: ardour:master/in 1 en output2: ardour:master/in 2. Moet het ook zoiets zijn?

je bekijkt de connections in de applicatie qjackctl?

Het lijkt me dat je inderdaad op het goede spoor zit...
Probeer het een en ander uit zou ik zeggen en vertel je ervaringen...

edit: heb je wel eerst gedoneerd? Anders blijft het stil heh...

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #7 Gepost op: 2009/06/08, 20:31:52 »
Uhh... gedoneerd? Daar weet ik eerlijk gezegd niks van. Ardour zit standaard in Ubuntu Studio, maar moet ik nog iets doen om te kunnen exporteren dan?
JackTummers.nl

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #8 Gepost op: 2009/06/08, 20:33:16 »
Uhh... gedoneerd? Daar weet ik eerlijk gezegd niks van. Ardour zit standaard in Ubuntu Studio, maar moet ik nog iets doen om te kunnen exporteren dan?

geintje ;)

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #9 Gepost op: 2009/06/08, 20:40:00 »
Als je deze link volgt zie je hoe de connecties op dit moment staan:
http://www.spoenk.nl/public/ardour1.jpg

Dat lijkt toch goed te zijn dacht ik zo.
JackTummers.nl

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #10 Gepost op: 2009/06/08, 20:43:34 »
Als je deze link volgt zie je hoe de connecties op dit moment staan:
http://www.spoenk.nl/public/ardour1.jpg

Dat lijkt toch goed te zijn dacht ik zo.
zover ik het kan beoordelen, lijkt me dat ok ja

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #11 Gepost op: 2009/06/08, 20:49:00 »
En dit van het exportvenster:
http://www.spoenk.nl/public/export.jpg
JackTummers.nl

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #12 Gepost op: 2009/06/08, 21:18:00 »
En dit van het exportvenster:
http://www.spoenk.nl/public/export.jpg
Probeer eens die drumtracks niet aan te vinken? Alleen master zoals je die al hebt

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #13 Gepost op: 2009/06/09, 11:22:06 »
Dan heb ik helaas nog steeds geen geluid.  :(

Moet ik misschien  nog iets met dat ALSA tabblad?
0: control
1: mcu
2: seq
« Laatst bewerkt op: 2009/06/09, 11:24:57 door moxie »
JackTummers.nl

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #14 Gepost op: 2009/06/09, 11:32:32 »
Dan heb ik helaas nog steeds geen geluid.  :(

Moet ik misschien  nog iets met dat ALSA tabblad?
0: control
1: mcu
2: seq

Nee, dat is voor midi

Hoe speel je het bestand af? toch wel met een app welke Jack support heeft, alsaplayer of vlc, beide met jack plugin bijv.

sample rate kun je nog op 41 zetten

meer kan ik zo niet bedenken. Anders moet je hier je vraag ff posten, daar zitten meer Ardourfielen
http://www.homerecording.be/forum/f43/
« Laatst bewerkt op: 2009/06/09, 11:36:03 door .zamorano »

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #15 Gepost op: 2009/06/09, 11:42:39 »
Met alsaplayer doet het ook niks, ook niet op 44,1.
Maar ik begrijp geloof ik iets niet... Als ik het exporteer als wav-bestand, dan moet dit toch in haast iedere willekeurige player af te spelen zijn? Ik heb het ook nog geprobeerd te converteren naar bijvoorbeeld mp3, maar dat levert dezelfde stilte op.
JackTummers.nl

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #16 Gepost op: 2009/06/09, 11:44:54 »
Waar staat dat 'ardour: auditioner/out 1' eigenlijk voor? En hoort die wel in het rijtje thuis van inputs en outputs?
JackTummers.nl

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #17 Gepost op: 2009/06/09, 11:47:13 »
Met alsaplayer doet het ook niks, ook niet op 44,1.
Maar ik begrijp geloof ik iets niet... Als ik het exporteer als wav-bestand, dan moet dit toch in haast iedere willekeurige player af te spelen zijn? Ik heb het ook nog geprobeerd te converteren naar bijvoorbeeld mp3, maar dat levert dezelfde stilte op.
Je snapt wel dat als jackd (en dus ook Ardour en qjackctl) draaien, je een app moet hebben die met de jack sound server overweg kan? Ik noem niet voor niets dat je die jack plugins voor vlc of alsaplayer geinstalleerd moet hebben! En dan moet je nog zorgen dat de app verbonden is met playback...

exporteren naar mp3 om geluid te krijgen, slaat nergens op

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #18 Gepost op: 2009/06/09, 11:51:00 »
Even controleren of je geen 32 bit WAV's aan het exporteren bent met Ardour. Indien nodig aanpassen naar 16 bit.

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #19 Gepost op: 2009/06/09, 11:58:17 »
'dat als jackd (en dus ook Ardour en qjackctl) draaien....'

Dat deed het belletje rinkelen... Ardour afsluiten en dan pas dat wav-bestandje openen in Totem of VLC of wat dan ook en ik heb gewoon geluid. Wist ik veel  :-[ ...
Tsjongejonge, dus het werkte eigenlijk al vanaf het begin, alleen omdat ik Ardour nog had draaien kon een andere player geen geluid produceren. Nou ja, het is ook de eerste keer dat ik iets met geluid doe op Ubuntu.

Bedankt voor de hulp!
JackTummers.nl

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #20 Gepost op: 2009/06/09, 11:59:35 »
'dat als jackd (en dus ook Ardour en qjackctl) draaien....'

Dat deed het belletje rinkelen... Ardour afsluiten en dan pas dat wav-bestandje openen in Totem of VLC of wat dan ook en ik heb gewoon geluid. Wist ik veel  :-[ ...
Tsjongejonge, dus het werkte eigenlijk al vanaf het begin, alleen omdat ik Ardour nog had draaien kon een andere player geen geluid produceren. Nou ja, het is ook de eerste keer dat ik iets met geluid doe op Ubuntu.

Bedankt voor de hulp!
Nou dan hadden we dus beter wat anders kunnen doen... :/ ;)
Je volgt de aanwijzingen ook niet helemaal goed op. Ik zeg niet voor niets specifiek iets over die Jack plugins!!!!!  :evil:
Dan hoef je Ardour helemaal niet af te sluiten!

Mmh goed dat het werkt! :)

Lees aub de handleiding qjackctl in de documentatie!
« Laatst bewerkt op: 2009/06/09, 12:43:47 door .zamorano »

Offline moxie

  • Lid
    • JackTummers
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #21 Gepost op: 2009/06/09, 13:30:16 »
OK, met die jack plugins ga ik dan nog eens verder stoeien. Ik begrijp nu een beetje hoe het in elkaar zit, de hulp was dus toch niet voor niks  ;)...
JackTummers.nl

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid na export vanuit Ardour
« Reactie #22 Gepost op: 2009/06/09, 13:39:07 »
OK, met die jack plugins ga ik dan nog eens verder stoeien. Ik begrijp nu een beetje hoe het in elkaar zit, de hulp was dus toch niet voor niks  ;)...
Mooi :)
Welkom bij de club

En lees aub de documentatie qjackctl en surf wat rond op http://www.homerecording.be/forum/f43/