Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: WoW vraagje, raar klein probleem  (gelezen 3152 keer)

Offline #!

  • Lid
    • tuxtopia
  • Steunpunt: Nee
WoW vraagje, raar klein probleem
« Gepost op: 2009/06/03, 19:05:55 »
Hey,

WoW draait opzich prima, haal gewoon goeie fps alleen het lijkt of mijn muis met vertraging reageert..

Het is niet onspeelbaar hoor, maar als ik op youtube filmpjes kijk van mensen die WoW onder linux spelen hebben ze dit niet, ik heb dit geprobeerd:

- compiz aan/uit
- driver (video) geupdate (nvidia)
- fullscreen/niet fullscreen

Hij staat al op openGPL, zijn er nog meer config "tweaks" die kunnen mee helpen aan een beter speelbare WoW?

Bij voorbaat dank :)

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #1 Gepost op: 2009/06/03, 19:06:44 »

Offline #!

  • Lid
    • tuxtopia
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #2 Gepost op: 2009/06/03, 19:22:28 »
Hmm ja, ze hebben het daar over een patch die in de nieuwere versies van wine al is doorgevoerd! jammer, toch bedankt

edit:

hmm shit, van de wine app database:
Citaat
Mouse cursor slow

Try running the game in Windowed mode, but do note that the jerky mouse is due to faliure of Blizzard not implimenting the Hardware Cursor, so it will not be perfectly smooth, but at least it wont delay.

 If that has not worked, then there is no other fix
« Laatst bewerkt op: 2009/06/03, 19:24:07 door ex »

Offline kamelot

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #3 Gepost op: 2009/06/05, 10:41:47 »
he ex

Eerst even een vraag wat voor videokaart heb je en welk ubuntu?
Kijk is bij je wine configuratie of hij op xp staat al staat hij daar op zet hem is op vista .
Sommige pc's werkt dat beter.
Dit is een vreemd probleem wat allang verholpen had moeten zijn .
En welke wine draai je je trouwens ?

Anders ken je altijd kijken met een trail van cedega of hij daar wel goed mee werkt .

PS: Als firefox op achtergrond draai zorg er voor dat hij geminimaliseerd is want ik krijg soms vreemde dingen als ik flash sites achter wow heb openstaan .
Waaronder muis vertraging
« Laatst bewerkt op: 2009/06/05, 10:43:44 door kamelot »
Humankind cannot gain anything without first giving something in return.
To obtain, something of equal value must be lost

Offline #!

  • Lid
    • tuxtopia
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #4 Gepost op: 2009/06/05, 11:11:06 »
Hey, ik heb een nvidia kaart, zit nu op me werk dus precies welk type nummer kan ik nu even niet achterhalen, maar die werkt verder prima. Ik draai ubuntu 9.04 maar had hetzelfde ook op 8.04 en 8.10.. toen heb ik het maar gewoon opgegeven, maar wil eigenlijk liever van me windows parititie af ivb. met ruimte, en ik gebruik het veder gewoon niet :D

Wine omzetten naar vista zal ik straks thuis is proberen, had ik nog niet aangedacht

Ik draai op dit moment deze wine: Wine ubuntu guide maar heb het ook met de normale geprobeerd die standaard geinstalleerd wordt.

Als je me directe video kaart nodig hebt kan k hier thuis nog wel even naar kijken het is er 1 in de 6 of 7 serie in iedergeval.

Offline kamelot

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #5 Gepost op: 2009/06/05, 12:39:57 »
Het kan zijn omdat je hem waarschijnlijk onder windows heb geinstalleerd of een default instelling aan staat dat dit komt door iets in je config.wtf

Zal de mijn hier posten kijken of dit wat helpt :

SET Sound_SoundOutputSystem "1"
SET Sound_SoundBufferSize "150"
SET gxApi "opengl"
SET ffxGlow "0"
SET hwDetect "0"
SET gxResolution "1440x900"
SET gxRefresh "50"
SET gxMultisampleQuality "0.000000"
SET farclip "507"
SET specular "1"
SET movie "0"
SET realmList "eu.logon.worldofwarcraft.com"
SET readTOS "1"
SET readEULA "1"
SET readScanning "-1"
SET readContest "-1"
SET Gamma "0.900000"
SET locale "enGB"
SET DesktopGamma "1"
SET expansionMovie "0"
SET movieSubtitle "1"
SET showToolsUI "1"
SET timingTestError "0"
SET weatherDensity "1"
SET coresDetected "4"
SET readTerminationWithoutNotice "1"
SET Sound_VoiceChatInputDriverName "System Default"
SET Sound_VoiceChatOutputDriverName "System Default"
SET Sound_OutputDriverName "System Default"
SET lod "1"
SET baseMip "1"
SET ffxDeath "0"
SET ChatMusicVolume "0.29999998211861"
SET ChatSoundVolume "0.29999998211861"
SET ChatAmbienceVolume "0.29999998211861"
SET gxMaximize "1"
SET gxCursor "0"
SET videoOptionsVersion "2"
SET groundEffectDist "70"
SET Sound_MasterVolume "1"
SET Sound_SFXVolume "1"
SET Sound_MusicVolume "0.20000000298023"
SET Sound_AmbienceVolume "0.30000001192093"
SET processAffinityMask "3"
SET portal "eu"
SET installType "Retail"
SET patchlist "eu.version.worldofwarcraft.com"
SET gameTip "127"
SET mouseSpeed "1.0499999523163"
SET VoiceActivationSensitivity "0.39999997615814"
SET OutboundChatVolume "1.3999999761581"
SET InboundChatVolume "1"
SET Sound_EnableSoftwareHRTF "1"
SET uiScale "0.91999995708466"
SET useUiScale "1"
SET lastCharacterIndex "3"
SET accounttype "LK"
SET projectedTextures "1"

Kijk is wat hij hier mee doet misschien helpt het iets


Humankind cannot gain anything without first giving something in return.
To obtain, something of equal value must be lost

Offline #!

  • Lid
    • tuxtopia
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #6 Gepost op: 2009/06/05, 15:27:32 »
SET mouseSpeed "1.0499999523163"

hmm, dat lijkt me wel een leuke om inderdaad even mee te spelen ;)

Offline #!

  • Lid
    • tuxtopia
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #7 Gepost op: 2009/06/05, 18:20:39 »
hmm allebij je oplossingen geprobeerd, maar het mag niet baten, nog steeds rare mouselagg :(

Offline kamelot

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #8 Gepost op: 2009/06/05, 18:43:06 »
Je had hem al geprobeerd op windowt mode ?
Aangezien mijn config.wtf dat veranderd heb probeer dat nog is een keer.
Dit zijn van die vreemde problemen waar eigenlijk weinig aan valt te doen .
Je ken is kijken of je niet Crossover games of cedega ken proberen een trail der van misschien helpen die programma's beter
Humankind cannot gain anything without first giving something in return.
To obtain, something of equal value must be lost

Offline #!

  • Lid
    • tuxtopia
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #9 Gepost op: 2009/06/05, 20:01:57 »
Ook al geprobeerd,

probleem zit in het feit dat blizzard onder openGPL de hardware versneller van de muis niet aan wil zetten, waardoor je die vertraging krijgt..

Erg jammer want verder haal ik wel snellere FPS en dat soort dingen.

Offline kamelot

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #10 Gepost op: 2009/06/05, 20:19:01 »
Sorry maar dan weet ik het ook even niet meer je kan even kijken op

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=14154
Humankind cannot gain anything without first giving something in return.
To obtain, something of equal value must be lost

Offline #!

  • Lid
    • tuxtopia
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #11 Gepost op: 2009/06/05, 20:22:17 »
Was ik al bang voor, daar staan een aantal topics in waar dus hetzelfde probleem in staat.
Prima.. dan toch maar die stomme win partitie behouden :(

Offline kamelot

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #12 Gepost op: 2009/06/05, 20:38:49 »
Wat gebeurd er eigenlijk als je hem niet in opengl modus zet ?
Krijg je dan vreemde vervormingen ?
Ik heb wel is ergens gelezen dat sommige mensen opengl minder werkte dan D3d .
Misschien is dat is een optie om te proberen .
Moet je even je icoon aanpassen en achter de command -d3d zetten
« Laatst bewerkt op: 2009/06/05, 20:43:20 door kamelot »
Humankind cannot gain anything without first giving something in return.
To obtain, something of equal value must be lost

Offline kamelot

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WoW vraagje, raar klein probleem
« Reactie #13 Gepost op: 2009/06/05, 20:49:26 »
Zit in eens ergens aan te denken wat ik ook wel is bij me vriendin heb geprobeerd .
Wow op een apparte xserver draaien .
Dit is niet zo moeilijk om te doen .
Druk Ctrl+Alt+F9 in voer dan het volgende commando in :

wine '/home/jouwnaam/.wine/drive_c/Program Files/World of Warcraft/Wow.exe'

Dit pad moet misschien wat aangepast worden omdat wow bij jouw misschien in een andere map staat .
Kijk is of dit werkt ?
Humankind cannot gain anything without first giving something in return.
To obtain, something of equal value must be lost