Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: installatie (1)  (gelezen 480 keer)

tebewit

  • Gast
installatie (1)
« Gepost op: 2009/06/02, 17:55:47 »
besturingssysteem Windows ME, AMD 1,1 GHZ, 128 MB ram:
starten via CD (gewijzigd in BIOS): taal kiezen lukt niet. Dat komt omdat het toetsenbord niet reageert (lampje van numlock en capslock gaat bijv ook niet branden).
Maar: Engels is ook niet zo erg.
Volgende stap: gebruikersnaam en wachtwoord: heb ik tijdens installatie zelf verzonnen, maar steeds komt mededeling dat wachtwoord niet correct is.
Na 30 seconden (en een paar keer vergeefs proberen) eindig ik met een zachtroze scherm.
Hoe installeer ik opnieuw? Klopt het dat mijn toetsenbord nog niet reageert ? (maakt het wat uit of dat via USB gaat of niet?_
T v B

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: installatie (1)
« Reactie #1 Gepost op: 2009/06/02, 18:16:55 »
128 MB RAM is veel te weinig voor Ubuntu:
http://sites.google.com/site/computertip/versiekeuze

Prik er eens wat RAM bij? En hang er gelijk eens een standaard toetsenbord aan met PS/2-aansluiting (werkt gegarandeerd altijd).

Offline jusgje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: installatie (1)
« Reactie #2 Gepost op: 2009/06/02, 19:11:50 »
Ubuntu gaat inderdaad niet werken. Je kan Xubuntu proberen met de alternate-cd, maar ik denk dat dat nog een beetje zwaar is. Kijk ook eens naar de blokkendoos installatie via de mini-cd: http://wiki.ubuntu-nl.org/community/InstallatieMiniCD
Installeer dan bijv. Xfce : http://wiki.ubuntu-nl.org/community/UbuntuBlokkendoos/Modules