Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Mijn geluid(skaart) doet het niet?!  (gelezen 819 keer)

hammie

  • Gast
Mijn geluid(skaart) doet het niet?!
« Gepost op: 2009/06/01, 12:14:58 »
Besten zouden jullie mij kunnen helpen met het volgende?:

Ik heb ubuntu 8.04 geinstaleerd. ik wilde graag wat geluid afspelen maar het komt er niet uit.
Als ik op het geluidsicoontje klik krijg ik de volgende meldeing: NO volume control gstreamer plugins and/or devices found.
Ik heb een aantal dingen geprobeerd waar onder update geinstaleerd en een paar dingen van de synaptic package.
hoop echt dat jullie mij kunnen helpen. Ik draai ubuntu onder VMware . Ik weet nie of dit een probleem geeft?

alvast bedankt
gr Hammie
« Laatst bewerkt op: 2009/06/01, 12:27:38 door hammie »

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Re: Mijn geluid(skaart) doet het niet?!
« Reactie #1 Gepost op: 2009/06/01, 12:28:05 »
Vertel eens wat voor geluidskaart je hebt.
Als je dat niet weet, vertel dan wat voor computer je hebt. (merk en type)

hammie

  • Gast
Re: Mijn geluid(skaart) doet het niet?!
« Reactie #2 Gepost op: 2009/06/01, 12:40:19 »
Ik heb een HP pavilion dv5
AMD Athlon x2 dual core QL60
Geluidskaart: »        IDT High-Definition Audio CODEC

Als je me verder kan helpen zou egt goed zijn

thnx
« Laatst bewerkt op: 2009/06/01, 12:45:17 door hammie »

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Mijn geluid(skaart) doet het niet?!
« Reactie #3 Gepost op: 2009/06/01, 12:44:38 »
IDT? Nooit van gehoord....

hammie

  • Gast
Re: Mijn geluid(skaart) doet het niet?!
« Reactie #4 Gepost op: 2009/06/01, 12:46:56 »
Cumulus007 dat is wat ik krijg als ik me DXdiag opvraag binnen windows. en ook op de website van HP zelf als ik drivers wil downloaden.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Mijn geluid(skaart) doet het niet?!
« Reactie #5 Gepost op: 2009/06/01, 12:49:54 »
http://www.idt.com/ , ziet er nogal goedkoop uit...

Wat is de exacte modelnaam precies? Kun je daarvoor even kijken in Apparaatbeheer/Everest of in het boekje ?

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Re: Mijn geluid(skaart) doet het niet?!
« Reactie #6 Gepost op: 2009/06/01, 12:52:42 »
Dit schijnt te werken:
Druk op alt-F2 en kopiëer en plak het volgende commando:
gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
Plak in het bestand dat nu opent de volgende regel:
options snd-hda-intel model=hp-dv5

Hierna opslaan en rebooten.

Zie ook hier: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1143537
Mogelijk werkt het alleen in een nieuwere versie van Ubuntu, dus het kan zijn dat het in 8.04 niet werkt, of net iets anders.
Ik zou sowieso versie 9.04 installeren, omdat die nieuwer is en betere hardwareondersteuning biedt.

hammie

  • Gast
Re: Mijn geluid(skaart) doet het niet?!
« Reactie #7 Gepost op: 2009/06/01, 13:05:06 »
als eerst: bedankt voor jullie snelle reactie.
Ik heb een AMD processor en ik zie in die command-line intel terug komen is dat geen probleem.
heb het uitgevoerd maar helaas zonder resultaat. Het enige wat ik nu dus ga doen is de nieuwe versie downloaden zoals Johan me aanraad.

In ieder geval van harte bedankt

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Mijn geluid(skaart) doet het niet?!
« Reactie #8 Gepost op: 2009/06/01, 13:47:53 »
als eerst: bedankt voor jullie snelle reactie.
Ik heb een AMD processor en ik zie in die command-line intel terug komen is dat geen probleem.
heb het uitgevoerd maar helaas zonder resultaat. Het enige wat ik nu dus ga doen is de nieuwe versie downloaden zoals Johan me aanraad.

In ieder geval van harte bedankt
Je processor en geluidskaart staan los van elkaar ;)

hammie

  • Gast
Re: Mijn geluid(skaart) doet het niet?!
« Reactie #9 Gepost op: 2009/06/01, 13:53:08 »
Dat weet ik ook wel dat die twee dingen los van elkaar staan.
Maar ik ben inmiddels al bezig met downloaden van nieuwe versie en ga ik daar weer verder mee stoeie