Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geluid verdwijnt na opstarten  (gelezen 1840 keer)

maarten84

  • Gast
Geluid verdwijnt na opstarten
« Gepost op: 2005/12/28, 18:08:42 »
Bij het opstarten van het inlogscherm krijg ik geluid te horen.
Maar eens ik mij aanmeld is er geen geluidskaart meer gedetecteerd.
Hoe los ik dit op?
Btw: bij Systeem > voorkeuren > geluid staat ook geen enkele geluidskaart ...
Bij vroegere instalaties werd deze zonder enig probleem mee geinstalleerd. (niets aan het systeem gewijzigd sindsdien).

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #1 Gepost op: 2005/12/28, 20:06:40 »
Sta je nog wel in de audio groep?

maarten84

  • Gast
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #2 Gepost op: 2005/12/30, 15:38:53 »
Citaat van: Dennis
Sta je nog wel in de audio groep?
Verklaar je Dennis :)
Ik begrijp het niet zo goed

Thanks in advance!

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #3 Gepost op: 2005/12/30, 15:47:32 »
Awel, open een console. Tokkel in: id. Bij mij geeft dit:
kenneth@pavane:~$ id
uid=1002(kenneth) gid=513(Domain Users) groups=24(cdrom),29(audio),46(plugdev),513(Domain Users)
kenneth@pavane:~$

Zoals je ziet ben ik lid van de audio group. Dit is nodig, want anders heb je geen toegang tot het audio device. Als dit niet het geval is, editeer dan /etc/group met:
sudo gedit /etc/group
en zet je naam naast audio:
audio:x:29:kenneth

Vergeet niet af te loggen hierna.

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #4 Gepost op: 2005/12/30, 15:47:33 »
Alleen mensen in de 'audio' groep kunnen bij de geluidsapparaten, dus check met het commando 'id' even of je nog in die groep zit.

maarten84

  • Gast
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #5 Gepost op: 2005/12/30, 16:04:24 »
Citaat van: Dennis
Alleen mensen in de 'audio' groep kunnen bij de geluidsapparaten, dus check met het commando 'id' even of je nog in die groep zit.
maarten@maarten:~$ id
uid=1000(maarten) gid=1000(maarten) groepen=1000(maarten)
maarten@maarten:~$
maarten@maarten:~$

Niet in de audiogroep dus :(

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #6 Gepost op: 2005/12/30, 16:14:21 »
Voeg maarten toe aan de audio groep, zie mijn post.

maarten84

  • Gast
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #7 Gepost op: 2005/12/30, 16:20:37 »
Citaat van: kennywest
Voeg maarten toe aan de audio groep, zie mijn post.
Zal ik doen :) Eerst eens mijn ouders van de luchthaven afhalen :D

maarten84

  • Gast
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #8 Gepost op: 2005/12/30, 18:26:46 »
Bedankt amigo's. Sound is up and running :D
Thanks a lot!

Dit forum rockt :p

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #9 Gepost op: 2005/12/30, 19:11:10 »
Je mist wel meer groepen...

dennis@mirage ~/Desktop/p $ id
uid=1000(dennis) gid=1000(dennis) groups=4(adm),20(dialout),24(cdrom),25(floppy),29(audio),
44(video),103(plugdev),107(lpadmin),108(scanner),117(admin),
1000(dennis)

maarten84

  • Gast
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #10 Gepost op: 2005/12/30, 19:18:54 »
Citaat van: Dennis
Je mist wel meer groepen...

dennis@mirage ~/Desktop/p $ id
uid=1000(dennis) gid=1000(dennis) groups=4(adm),20(dialout),24(cdrom),25(floppy),29(audio),
44(video),103(plugdev),107(lpadmin),108(scanner),117(admin),
1000(dennis)
Ah, dus ook gewoon mijn naam aanvullen in die /etc/group .
Dankje voor uw aandachtige oog :)

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #11 Gepost op: 2005/12/30, 19:54:14 »
neenee,
adduser maarten adm
adduser maarten plugdev
etc...

maarten84

  • Gast
Geluid verdwijnt na opstarten
« Reactie #12 Gepost op: 2005/12/31, 10:51:23 »
Citaat van: Dennis
neenee,
adduser maarten adm
adduser maarten plugdev
etc...
okelidokeli, thanks!