Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Wireless in Edgy Eft KDE  (gelezen 1175 keer)

Phaldmmor

  • Gast
Wireless in Edgy Eft KDE
« Gepost op: 2006/10/15, 12:54:00 »
Ik had mijn systeem redelijk verknoeit, dus ben heb het geherinstalleerd. Voor de gein de laatste beta versie van Edgy Eft KDE gedownload.
Alles werkt, behalve WIFI natuurlijk :(

Ik heb via ndiswrapper de juiste drivers toegevoegd (de wel onder dapper goed werken). Echter ndiswrapper lijkt niet te werken.

phaldmmor@PC-Phaldmmor:~$ sudo modprobe ndiswrapper
FATAL: Error inserting ndiswrapper (/lib/modules/2.6.17-10-generic/kernel/drivers/net/ndiswrapper/ndiswrapper.ko): Invalid argument

Iemand een idee hoe ik dit eventueel kan oplossen, of is dit een bug die ik moet rapporteren?

Driver is verder wel goed geinstalleerd :
phaldmmor@PC-Phaldmmor:~/Data/drivers$ sudo ndiswrapper -l
Installed drivers:
prisma00                driver installed, hardware present

Offline Sander50

  • Lid
    • http://www.somp.nl
  • Steunpunt: Nee
Wireless in Edgy Eft KDE
« Reactie #1 Gepost op: 2006/10/15, 13:40:27 »
Volgensmij kan dat iets met de kernel te maken hebben. Heb je de restricted-modules etc wel geinstalleerd?

Phaldmmor

  • Gast
Wireless in Edgy Eft KDE
« Reactie #2 Gepost op: 2006/10/15, 14:39:39 »
Ik heb de laatste versie van ndiswrapper gedownload en geinstalleerd. Deze lijkt te werken. Ik zie nu wel dat mijn draadloze netwerk kaart word geladen en ik kan ook draadloze netwerken zien. Nu lukt het verbinden nog niet helaas :( Ik gebruik Wireless Assistant om connectie te maken, maar deze geeft steeds melding connections failed. Ik heb mac-adres en web uitgeschakeld momenteel.

phaldmmor@PC-Phaldmmor:~$ iwconfig wlan0
wlan0     IEEE 802.11b  ESSID:"Phaldmmor Wireless Hub"
          Mode:Managed  Frequency:2.442 GHz  Access Point: 00:0C:F6:17:B6:DB
          Bit Rate:48 Mb/s   Tx-Power:32 dBm
          RTS thr:2347 B   Fragment thr:2346 B
          Power Management:off
          Link Quality:100/100  Signal level:-60 dBm  Noise level:-256 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

phaldmmor@PC-Phaldmmor:~$ ifconfig wlan0
wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0C:F6:14:70:F1
          inet6 addr: fe80::20c:f6ff:fe14:70f1/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:310 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:49 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:374714 (365.9 KiB)  TX bytes:2930 (2.8 KiB)
          Interrupt:225 Memory:ff5fe000-ff600000

Ik heb het idee dat ik wel connectie kan maken met mijn accesspoint, maar dat ik geen ip-adres krijg.
Heb geprobeert om handmatig een ip-adres in te geven, maar dat lost probleem ook niet op.

Phaldmmor

  • Gast
Wireless in Edgy Eft KDE
« Reactie #3 Gepost op: 2006/10/15, 15:30:11 »
Rara ik heb nu eindelijk verbinding. Weet alleen niet wat nou eigenlijk de oplossing is geweest.....
Ik heb nu alleen nog het probleem dat na een herstart de draadlooze netwerkkaart niet meer word gezien,
Lijkt erop dat ndiswrapper ofzo niet mee geladen word.

Problemen zijn verdwenen na het uitvoeren van het commando sudo dhclient wlan0
Nu krijg ik elke keer braaf wel een ip-adres bij het verbinden. Waarom het daarvoor niet gebeurde geen idee?

Phaldmmor

  • Gast
Wireless in Edgy Eft KDE
« Reactie #4 Gepost op: 2006/10/15, 16:08:12 »
hehe het werkt! ik heb ndiswrapper met de hand toegevoegd aan /etc/modules en nu word alles netjes bij het opstarten geladen.
Op naar probleem 2, mijn videokaart een ATI Readon 9200 :P