Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: modems van Solcon, of liever een andere modem?  (gelezen 7262 keer)

Offline canti

 • Lid
modems van Solcon, of liever een andere modem?
« Gepost op: 2009/05/19, 14:18:03 »
Ik ben van plan over te stappen van Telfort naar een andere provider wegens onbetrouwbare telefoonverbinding (internet van Telfort is wel redelijk). Ik denk dan met name aan Solcon waarvan ik denk dat het goede kwaliteit levert en filtermogelijkheden heeft (Solcon bestaat ook al langer, zie verder ook http://tweakers.net/poll/953/beste-internetprovider.html). Aangezien ik volgens Solcon niet verplicht ben om een van hun modems te gebruiken (zie http://webshop.solcon.nl/index.php?actie=zoek&categorie=6), mag ik ook een eigen moden nemen. Graag wil ik jullie advies of ik een van de Solcon modems (welke?) kan gebruiken in combinatie met Ubuntu Jaunty, of dat ik beter een andere modem kan nemen (welke?). Mijn laptop heeft trouwens een ingebouwde wifi, dus een usb adapter o.i.d. is niet nodig. O ja, de modem ga ik dus gebruiken in combinatie met voip.

groetjes,
canti

Re: modems van Solcon, of liever een andere modem?
« Reactie #1 Gepost op: 2009/05/19, 14:28:35 »
Ik zou dit niet weten, ik heb alleen een bedraad modem van UPC voor telefoon en internet, merk Arres?, daarachter heb ik een router met 4 poorten op een daarvan heb ik een Fonnera voor wifi, 80% voor eigen gebruik, 20% voor toevallige passanten.
Ben wel benieuwd naar de reacties van andere forum leden, je weet maar nooit of je een andere provider neemt.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline chris.

 • Lid
  • http://www.linuxmintusers.be
Re: modems van Solcon, of liever een andere modem?
« Reactie #2 Gepost op: 2009/05/19, 14:33:45 »
ik denk dat kwa gebruik met welk os dan ook je er geen problemen mee hoeft te verwachten,
en wil je geen extra services op het net zetten dan zou het ook niet veel uit mogen maken,
wil je dit wel eerst even uitzoeken of de door jou gekozen modem dit ondersteund mbt instellingen etc.

voordeel van een modem van hunzelf is wel ondersteuning bij problemen, anders moet je het vaak zelf maar uitzoeken ;)

Offline canti

 • Lid
Re: modems van Solcon, of liever een andere modem?
« Reactie #3 Gepost op: 2009/05/19, 14:45:31 »
Voor beter begrip: het gaat dus om draadloos internetten icm telefonie. Zijn de modems (of heet dat eigenlijk routers als ik over draadloos heb?) van Solcon goed te gebruiken icm Ubuntu? Of raden jullie liever een andere modem aan? Of hangt dat teveel af van laptop af? Mijn wifi-kaart is intel corporation pro/wireless 5100 AGN [Shiloh].

canti

Re: modems van Solcon, of liever een andere modem?
« Reactie #4 Gepost op: 2009/05/19, 15:04:34 »
Je hebt modems met en zonder router, zo ook je hebt modems met en zonder  wifi
Ik heb een modem zoals het eerste plaatje. Deze heeft maar een uitgang, welke naar mijn router gaat. De meeste modems met Wifi hebben 4 bedraade aansluitingen.
Ik heb de Fonnera gekozen om dat je dan je bandbreedte kan delen, ik ben lid. Als lid kan je dan ook gebruik maken van andere Fonnera's over de hele wereld. Maar dat moet je zelf weten natuurlijk. Het is maar een idee. Verder maakt het merk of soort modem niet uit, alleen er op letten dat deze geschikt is voor telefonie, wat ji er op wilt. Voor wifi krijg je een WAP sleutel( code die jij op je laptop moet invullen)van je provider.« Laatst bewerkt op: 2009/05/19, 15:17:04 door Gijsbert »
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Re: modems van Solcon, of liever een andere modem?
« Reactie #5 Gepost op: 2009/05/19, 15:26:43 »
Ik heb een modem van Solcon (siemens SX 762) en werkt perfect met Ubuntu/kubuntu (ook Windows hoor)! Instellen is een fluitje van een cent. Draadloos gebruik ik WPA 2 personal en dat werkt direct in Ubuntu/kubuntu (Windows ook en mijn pda en mijn WII etc ook allemaal). Alleen mijn Nintendo DS kan geen WPA 2 encryptie begrijpen en moet ik tijdelijk terug naar WEP.

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit welke modem je gebruik, maar meer de draadloze encryptie die ondersteund wordt.


Gr Karel,

Ik gebruik Linux Ubuntu 12.04 Unity & Windows 8.1

Mijn overstap weblogs zijn: http://overstappen2ubuntu.wordpress.com & http://overstappen2linuxmint.wordpress.com

Offline canti

 • Lid
Re: modems van Solcon, of liever een andere modem?
« Reactie #6 Gepost op: 2009/05/19, 15:36:48 »
@Gijsbert, ik heb geen goede ervaring met de modem van telfort, die ging vrijwel direct kapot. Ik heb vervolgens vrij lang moeten wachten tot ik eindelijk een nieuwe had (ongeveer twee weken). Daarna valt de telefonie ook af en toe weg, modem resetten verhelpt het probleem. Ik vermoed dat het niet alleen aan de server van Telfort ligt, maar dat de kwaliteit van modem ook van belang is. Vandaar dat ik de vraag plaats. Die Fonera, is dat zelf een modem/router die in plaats kan komen van de door de provider aangeboden modem/router?

@kakysan, Siemens heeft inderdaad een goede naam, alleen was mijn ervaring met de usb-adapter van mijn vorige provider Planet (Experia-box) beetje minder goed, de verbinding met Ubuntu moest via ndiswrapper gebeuren (dat was op mijn vorige laptop die toen geen ingebouwde wifi had).

Offline chris.

 • Lid
  • http://www.linuxmintusers.be
Re: modems van Solcon, of liever een andere modem?
« Reactie #7 Gepost op: 2009/05/19, 15:59:25 »
over fon en fonero kun je hiet meer lezen:

http://www.fon.com/en/main

je moet het meer zien als een uitbreiding van en geen vervanging van ;)

er is trouwens ook meerdere topics van hier op het forum:
http://forum.ubuntu-nl.org/index.php?action=search2

Offline canti

 • Lid
Re: modems van Solcon, of liever een andere modem?
« Reactie #8 Gepost op: 2009/05/19, 16:47:42 »
@chris: ik zal eerst maar gewoon een standaard configuratie van Solcon gebruiken (als ik abonnement bij Solcon neem, tenminste). In later stadium kan ik altijd beslissen of ik een Fonero eraan koppel

@arie: ik zie dat smc-modem ook voor analoge telefonie van KPN gebruikt kan worden, maak jij daar ook gebruik van (van gecombineerd abonnement van KPN en Solcon dus)? En, bevalt het goed? Of anders de volledig digitale telefonie van Solcon, is die betrouwbaar genoeg?

@Kakysan: Ik lees verder dat de Siemens-modem alleen gebruikt kan worden in combinatie met Bitstream-netwerk. Geen idee of ik dat heb, maar dat vraag ik wel na bij Solcon.

Voor zover bedankt voor jullie geweldige reacties!!

canti

Offline canti

 • Lid
Re: modems van Solcon, of liever een andere modem?
« Reactie #9 Gepost op: 2009/05/19, 17:04:13 »
Hoi Arie,

Het verschil tussen Solcon-abonnementskosten met en zonder KPN-telefonie is inderdaad ongeveer 10 euro's. Overigens sta ik op goede voet met mijn schoonmoeder (ja, dat kan ook, hoor ;)). Alhoewel, aangezien ik auditief gehandicapt ben (sjiek woord voor slechthorend/doof) heb ik niet zo veel aan uitgebreide voicemail-mogelijkheden. Maar mijn goedhorende vrouw zal daar wel wat aan hebben (ook al staat zij ook op goede voet met mijn moeder).

canti