Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ubuntu 9.04 start niet op  (gelezen 681 keer)

JM

  • Gast
ubuntu 9.04 start niet op
« Gepost op: 2009/05/16, 14:53:07 »
Hallo, heb net een ISO bestand gedownload met ubuntu 9.04 en wilde ubuntu proberen zonder het te installeren.
Bij het opstarten lijkt het eerst allemaal goed te gaan, tenminste ik zie allemaal meldingen op het scherm verschijnen met [ok] er achter, maar op een bepaald moment stopt het. De laatste regel die ik zie zegt iets van : /dev/sdb: setting advanced power management level to 0xfe (254) , daarna staat de cursor te knipperen op een blanko regel. Moet ik misschien een commando geven om iets op te starten ?
systeem: Sony laptop VGN-AR7, processor T9300 , Nvidea Geforce 8600M GT video
toegevoegd: lijkt veel op volgende probleem wat ik hier ergens tegen kwam:
http://forum.ubuntu-nl.org/hardware-en-drivers/nvidia-drivers-installeren-onder-ubuntu-9-04/msg401380/

UBUNTU is blijkbaar iets minder gebruikersvriendelijk dan wat de berichten doen geloven
« Laatst bewerkt op: 2009/05/16, 21:39:57 door JM »

Offline mrGee

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: ubuntu 9.04 start niet op
« Reactie #1 Gepost op: 2009/05/17, 11:24:40 »
Hallo

Tja om eerst maar even op je laatste regel iets te zeggen;
in het algemeen bij besturingsystemen icm. hardware geldt;
waar licht is, is ook schaduw. Ik kan me voorstellen dat je dit
op een ubuntuforum nou niet in dank wordt afgenomen of een eindeloze
discussie over, dat het in andere systemen ook zo kan gebeuren, op gaat leveren.

Wat betreft je APM probleem;

Ten eerste heb je de cd zichzelf al op fouten laten controleren?
Ten tweede kun/moet je even vlak voor je ubuntu wilt proberen in
live mode even op F6 kloppen en daar een aantal (of allemaal)
bootopties aanvinken/ingeven; noapic nolapic acpi=off etc.

Groeten Gerrit
-- = >  simplify if you can   -- = >

JM

  • Gast
Re: ubuntu 9.04 start niet op
« Reactie #2 Gepost op: 2009/05/17, 16:54:23 »
Gerrit bedankt voor je reactie;
Tja, na alle frustraties van Vista en de hoop dat .......
Maar goed ; ja de cd had ik op fouten laten controleren en alles was ok.
Ik heb gedaan wat je zei en dat geeft wel een ander resultaat:
ik krijg wat enge berichten over de BIOS nl. local apic#0 not detected en ook nog zoiets van
you may need to reboot with pnpbios=off.
Ik heb het daarna maar geprobeerd in veilige modus op te starten en dat lukt wel !!!
Alleen is alles dan zo groot uitgevallen (800*600?)
Vraag is nu natuurlijk wat als ik het installeer..............heb ik dan dezelfde problemen of kan het dan worden
opgelost


Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: ubuntu 9.04 start niet op
« Reactie #3 Gepost op: 2009/05/17, 17:09:06 »
Het energiebeheer van het BIOS van je moederbord ligt dwars. Doe eens wat Gerrit (mrGee) adviseert:
- druk in opstartmenu van de CD, op F6
- tik de volgende woorden in, gewoon achteraan in de zin: noacpi noapic acpi=off
Daarmee voeg je nieuwe opstart-parameters toe aan de kernel, waarmee je het energiebeheer van het BIOS uitschakelt.
- druk op Enter
- druk op "b" (boot)

Lukt het nu wel?