Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: OPGELOST krijg opeens geen beeld meer na opstart.  (gelezen 3783 keer)

dxhunter

  • Gast
OPGELOST krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Gepost op: 2009/05/14, 16:47:06 »
Hallo, ik ben bezig met Ubuntu 9.04, heb van alles geinstalleerd en het loopt als een trein. Maar nadat ik even opnieuw had opgestart krijg ik geen beeld meer. Het lijkt als of hij het 2 keer probeerd tijdens het opstarten, ik zie dan een aantal malen een paar seconden mijn desktop (meestal half) sterk vervormd. Dan krijg ik van mijn monitor de meldeing dat hij de ingang niet ondersteund en ik kan helemaal niks meer.

Hoe kan ik dit oplossen, ben geen linux buf maar een gewonen gebruiker!

Wie helpt me op weg?

Alvast bedankt!

Hans.

ps dit heb ik op deze pc nooit eerder gehad met vorige versies van Ubuntu!
« Laatst bewerkt op: 2009/05/20, 00:59:45 door dxhunter »

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #1 Gepost op: 2009/05/14, 19:18:18 »
Hoi,

tijdens het opstarten van Grub op ESC drukken en dan kiezen voor de optie: Try to Fix Xserver
Werkt dat?


dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #2 Gepost op: 2009/05/14, 19:25:20 »
Nee dat doet helemaal niks! Als ik op esc druk zoals je zei gebeurd er niks!

groet,

Hans

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #3 Gepost op: 2009/05/14, 19:45:48 »
wat gebeurd er als je boot vanaf een live-cd?
Heb je dan beeld?

dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #4 Gepost op: 2009/05/14, 20:37:27 »
Ja dat werkt prima, geen enkel probleem. Ik heb ook een nadere monitor geprobeerd: zelfde resultaat!

Grtz,

Hans

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #5 Gepost op: 2009/05/14, 22:35:55 »
ondersteuning lijkt dus in orde..

Wat voor PC heb je? Laptop misschien?
En wat gebeurd er precies na het opstarten?

Krijg je ergens wel iets van Grub te zien? De bootloader dus... in text modus?

dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #6 Gepost op: 2009/05/15, 09:55:07 »
Ja, ik krijg alles van GRUB te zien. Hij start als het ware gewoon op. Dan krijg ik heel even 2 keer mijn desktop te zien; sterk vervormd, trillend alsof hij probeert op te starten. Dan gaat alles op zwart en krijg ik van mijn monitor (Acer X223HQ) de melding dat het signaal niet wordt ondersteund. Ik heb er een andere monitor op aangesloten maar ook deze geeft precies hetzelfde probleem.

Ik heb eeb Packard Bell ixtreme duo 7001. Helemaal in de orginele versie. Heb daar ik weet niet hoeveel verschillende LINUX versies opgedraaid maar dit ben ik nooit tegen gekomen.

Wat heb ik tot nu gedaan:
andere monitor aangesloten: zelfde resultaat
pc met live-cd (9.04)opgestart, wat prima ging geen probleem, maar..
als ik de partitiies van linux wil benaderen lukt dat niet, lijkt alsof hij ze niet kan mounten!

Ik hoop dat er een oplossing voor is!

Met vriendelijke groet,

Hans.

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #7 Gepost op: 2009/05/15, 10:17:51 »
En als je dan tijdens het starten van Grub een paar keer op ESC drukt.. (dus niet ingedrukt houden!) kun je dan de optie kiezen zoals ik mijn eerste antwoord gaf?
Die harde schijf ziet ie denk ik wel.. hij laat immers al een desktop (eventjes) zien..

dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #8 Gepost op: 2009/05/15, 10:29:10 »
Oke Maarten,

ik had dat esc indrukken al gedaan zonder resultaat. Ik zal het zo nog eens doen zoals je het omschrijft!
Ik heb als grafische kaart: ATI RADEON 9600 Series.

Ik heb verderop gelezen dat onder 9.04 ATI kaarten problemen kunnen geven. Ik ben er nog niet achter wat en hoe de oorzaak daarvan is.
Zelf heb ik het gevoel dat het te maken heeft met mijn grafische kaart want de hd wordt gewoon gezien zoals je al opmerkte.

Bedankt in ieder geval voor je hulp!

Groeten vanuit de UK,

Hans.

dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #9 Gepost op: 2009/05/15, 10:33:51 »
Het op esc (herhaaldelijk) drukken van ESC heeft geen enkele effect!

Groeten,

Hans

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #10 Gepost op: 2009/05/15, 17:11:55 »
Sorry, heb een stap overgeslagen:

Tijdens het opstarten van in Grub druk je op ESC.

Vervolgens kun je met de pijltjestoest "Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-11-generic (recovery mode)" kiezen
druk op ENTER

Er verschijnt nu een recovery menu:

Scroll daar met de pijltjes toets helemaal naar beneden en kies voor:"xfix  try to auto repair graphic problems"
druk op ENTER

dan even wachten als je weer in het recovery menu zit, dan kies je voor "resume  Resume normal boot"
druk op ENTER

 

dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #11 Gepost op: 2009/05/16, 18:42:08 »
Hoi,

ik heb 'xfix  try to auto repair graphic problems' gedaan maar het hielp niets!

hoop dat ik het , met hulp van meer ervaren Ubuntuu gebruikers, kan oplossen.

groeten,

Hans

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #12 Gepost op: 2009/05/17, 01:27:41 »
hoop dat ik het , met hulp van meer ervaren Ubuntuu gebruikers, kan oplossen.

Jammer dat je niet tevreden bent over mijn support tot nu toe.
Zoals gevraagd zal ik geen moeite meer doen dit probleem op te lossen.
Je zult begrijpen dat ik daar na deze opmerking geen trek meer in heb.

Succes verder!


dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #13 Gepost op: 2009/05/17, 05:34:21 »
Sorry hoor Maarten, maar hier snap ik ook echt helemaal niks van!! Hoe kom je erbij dat ik niet tevreden ben over je support? In tegendeel ik waardeer het juist zeer dat je me wilt helpen.

Met MEER bedoel ik ook anderen!! Niet MEER ervaren personen dan JIJ. Het is maar net hoe je het leest en hoe ik me niet handig heb uitgedrukt!!

Jammer.

Bedankt voor je hulp, jammer dat je deze conclusie trekt!

Vriendelijke groet,
Hans

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #14 Gepost op: 2009/05/17, 11:06:26 »
Bedankt voor je email-bericht..  ;)

Ik heb "meer evaren" gelezen als iemand met meer kennis.
DXhunter bedoelde echter "meer ervaren" in aantal.

Dus wat mij betreft gaan we verder in de zoektocht naar het probleem.
Verzoek aan anderen om mee te kijken.
Ik vermoed dat het probleem zit in de videokaart; Ati Radeon 9600.

Op de site van Leo Cardinaals staat info over problemen met ATI / Ubuntu 9.04

http://lcardinaals.wordpress.com/2009/05/11/ubuntu-9-04-x-updates-voor-ati-intel-en-nvidia/

dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #15 Gepost op: 2009/05/17, 11:23:53 »
Okay Maarten, blij dat ons misverstand uit de weg is!

Ik ga zo meteen op de door jou genoemde site kijken.

Bedankt!

groeten,

Hans

dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #16 Gepost op: 2009/05/18, 12:12:25 »
Ben op de site van Leo Cardinaals geweest. Tja en dat zie je dat je alleen iets kunt doen wanneer je Ubuntu hebt geïnstalleerd. Aangezien ik dus niet meer bij Ubuntu kon komen heb ik Ubuntu 9.04 opnieuw geïnstalleerd. Gelukkig had ik een aparte / en /home partitie en heeft hij een hoop  instellingen overgenomen van de vorige installatie. Ubuntu draait nu weer als een zonnetje.

Okay, ik heb de zaken uitgevoerd die bij het artikel 'ubuntu-9-04-x-updates-voor-ati-intel-en-nvidia' worden aangegeven, maar weet nu niet of dit zal helpen.

Heb wel het idee dat mijn video kaart niet meer ondersteund wordt. Waarschijnlijk is het beter om een nieuwe kaart te kopen.

Wat zal een goede video kaaart (pci) zijn die 100% werkt onder Ubuntu? Misschien zijn daar ideeën over?

Tot zover bedankt!

Groeten,

Hans

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #17 Gepost op: 2009/05/18, 20:14:15 »
Sorry dat ik wat laat reageer...

De oplossing van Leo Cardinaals gaat er idd van uit dat je Ubuntu kunt opstarten.

Je zegt dat Ubuntu draait als een zonnetje. Da's mooi natuurlijk!

Hoe zit dat met het grafische deel dan? Kun je wel kiezen voor "extra visuele effecten"
(r. muisknop op het bureaublad / werkblad achtergrond wijzigen / tabblad visuele effecten)


dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #18 Gepost op: 2009/05/18, 22:57:11 »
Als ik Ubuntu (9.04) installeer via de live-cd gaat dat prima. Als Ubuntu geïnstalleerd is kan ik alle speciale effecten wel aanzetten. (compiz - emerald) Het gaat wel wat trager worden, dus ik zet compiz niet voluit aan. Ik krijg geen melding dat er third party software (voor de grafische kaart bijv.) geïnstalleerd hoeft te worden. Maar ja ik heb wel het gevoel dat het wachten is op het euvel van niet meer willen opstarten.

Ik zit toch wel te denken aan een andere video kaart, heb je daar nog suggesties voor Maarten?

In ieder geval bedankt!

groeten,

Hans.

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #19 Gepost op: 2009/05/18, 23:41:24 »
Misschien even dit topic bekijken:

http://forum.ubuntu-nl.org/offtopic/welke-videokaart-gebruik-ik-probleemloos-in-ubuntu/

Lees je ook meteen de ervaring ... :D

dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #20 Gepost op: 2009/05/19, 08:23:04 »
Okay, bedankt voor de tip!

groeten,

Hans

dxhunter

  • Gast
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #21 Gepost op: 2009/05/19, 18:57:17 »
Ik heb het volgende gevonden:

http://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld

en zal dat toepassen als ik er weer tegenaan loop.

Maarten, ik denk dat we het hier bij kunnen laten. Ubuntu draait nu goed. In ieder geval bedankt voor de hulp.

Vriendelijke groet,

Hans
« Laatst bewerkt op: 2009/05/20, 00:58:29 door dxhunter »

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: krijg opeens geen beeld meer na opstart.
« Reactie #22 Gepost op: 2009/05/19, 20:18:11 »
kun je nog even vermelden bij ondewerp dat het [OPGELOST] is?  ;)

groet, Maarten