Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu 9.04 en Ati 1950XT  (gelezen 518 keer)

Praetorian

  • Gast
Ubuntu 9.04 en Ati 1950XT
« Gepost op: 2009/05/11, 22:25:33 »
Sinds gisteren heb ik ubuntu 9.04 geinstalleerd op mijn pc. De hele avond er lekker op gewerkt en weer netjes afgesloten.
Toen ik vandaag mijn computer weer opstarte blijft mijn pc 'hangen' op het moment dat het bootscherm voorbij is en gnome opstart.
Ik krijg dan boven in beeld een reeks wazige kleuren, het scherm gaat een paar keer knipperen (beeldscherm gaat niet uit) om vervolgens weer die wazig kleuren te laten zien.

Dus ik de recovery versie opstarten om vervolgens maar de optie fix xserver ofietsdergelijks te selecteren. Nadat ik dit heb gedaan wil ik mijn pc weer opnieuw opstarten in de hoop dat dan alles weer normaal is maar helaas, deze optie werkt niet echt  :(.
 
Heeft iemand een idee waar het aan kan liggen??
« Laatst bewerkt op: 2009/05/11, 22:56:06 door Praetorian »

Offline Maarten123

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 9.04 en Ati 1950XT
« Reactie #1 Gepost op: 2009/05/12, 00:40:16 »
Nadat je voor Try to fix Xserver hebt gekozen en deze bewerking is klaar; kun je dan niet kiezen voor iets van "Normal Boot"(de bovenste optie)? wat gebeurd er dan?

Praetorian

  • Gast
Re: Ubuntu 9.04 en Ati 1950XT
« Reactie #2 Gepost op: 2009/05/12, 19:58:05 »
Nadat 'fix x' zijn werk heeft gedaan en ik in hetzelfde scherm aangeef dat ie normaal moet opstarten blijf ik hetzelfde zien.

Heb maar een foto bijgevoegd hoe het eruit zien (let niet de brakke kwaliteit (A))

[verwijderd door de beheerder]

Offline tiemenhakvoort

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Ubuntu 9.04 en Ati 1950XT
« Reactie #3 Gepost op: 2009/05/12, 21:42:25 »
welke videodriver heb je geinstalleert? vanuit ┬┤hardwaredrivers┬┤?
of driver gedownload van de site van ati?
It ain't me, it ain't me, I ain't no fortunate one, no.