Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] KDETV, geen beeld en geluid meer na upgrade  (gelezen 595 keer)

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
[Opgelost] KDETV, geen beeld en geluid meer na upgrade
« Gepost op: 2009/05/09, 22:49:38 »
Na een upgrade van 8.10 naar 9.04 heb ik geen beeld meer in KDETV.
Ik heb onder Video en Audio gekeken in KDETV, daar stond Geen apparaten gevonden.
Vind ik het geluid op zich nog geen probleem, moet nog de diverse dingen uitproberen.
Als ik echter het volgende in de terminal doe:
gijs@gijs-8:~$ dmesg | grep bttv
[   11.749586] bttv: driver version 0.9.17 loaded
[   11.749591] bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
[   11.749657] bttv: Bt8xx card found (0).
[   11.750273] bttv 0000:00:0b.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[   11.751081] bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:00:0b.0, irq: 16, latency: 16, mmio: 0xfdffc000
[   11.751768] bttv0: detected: Pinnacle PCTV [card=39], PCI subsystem ID is 11bd:0012
[   11.751771] bttv0: using: Pinnacle PCTV Studio/Rave [card=39,autodetected]
[   11.751814] bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00ffffff [init]
[   11.751870] bttv0: i2c: checking for MSP34xx @ 0x80... not found
[   11.752466] bttv0: pinnacle/mt: id=1 info="PAL / mono" radio=no
[   11.752468] bttv0: tuner type=33
[   11.752470] bttv0: i2c: checking for MSP34xx @ 0x80... not found
[   11.753035] bttv0: i2c: checking for TDA9875 @ 0xb0... not found
[   11.753597] bttv0: i2c: checking for TDA7432 @ 0x8a... not found
[   11.940947] bttv0: registered device video0
[   11.940977] bttv0: registered device vbi0
[   11.940997] bttv0: PLL: 28636363 => 35468950 .. ok
[   13.892063] bttv0: unloading
[   13.940960] bttv: driver version 0.9.17 loaded
[   13.940965] bttv: using 8 buffers with 2080k (520 pages) each for capture
[   13.941036] bttv: Bt8xx card found (0).
[   13.941853] bttv0: Bt878 (rev 17) at 0000:00:0b.0, irq: 16, latency: 16, mmio: 0xfdffc000
[   13.942326] bttv0: detected: Pinnacle PCTV [card=39], PCI subsystem ID is 11bd:0012
[   13.942328] bttv0: using: Pinnacle PCTV Studio/Rave [card=39,autodetected]
[   13.942360] bttv0: gpio: en=00000000, out=00000000 in=00ffffff [init]
[   13.959161] bttv0: i2c: checking for MSP34xx @ 0x80... not found
[   13.959722] bttv0: pinnacle/mt: id=1 info="PAL / mono" radio=no
[   13.959724] bttv0: tuner type=33
[   13.965505] bttv0: i2c: checking for MSP34xx @ 0x80... not found
[   13.966065] bttv0: i2c: checking for TDA9875 @ 0xb0... not found
[   13.966625] bttv0: i2c: checking for TDA7432 @ 0x8a... not found
[   13.968559] bttv0: registered device video0
[   13.968582] bttv0: registered device vbi0
[   13.968600] bttv0: PLL: 28636363 => 35468950 . ok

In tegenstelling tot 8.04 wordt mijn tv-kaart wel herkent in 9.04 en bestaat er ook een dev/video0. Mijn vraag hoe krijg ik mijn tv-kaart weer aan de praat onder 9.04?

« Laatst bewerkt op: 2009/05/19, 14:32:51 door Gijsbert »
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: KDETV, geen beeld en geluid meer na upgrade
« Reactie #1 Gepost op: 2009/05/11, 15:48:11 »
Niemand een idee? Zal ik toch terug moeten naar 8.10
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: KDETV, geen beeld en geluid meer na upgrade
« Reactie #2 Gepost op: 2009/05/13, 17:56:34 »
Laatste keer. Ik hoop dat iemand iets zinnigs hier over kan zeggen. Anders moet ik zaterdag a.s. de PC maar meenemen naar de release party, kan die dan op de pijnbank. :rolleyes:
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: KDETV, geen beeld en geluid meer na upgrade
« Reactie #3 Gepost op: 2009/05/19, 14:32:19 »
Toch maar weer terug naar 8.10 gegaan, gelijk werkte de tv weer. Met xawtv had ik wel een aantal zenders, ik vind het alleen geen prettig programma om mee te werken.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.