Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: 8.10 loopt nog steeds niet goed  (gelezen 855 keer)

Offline piefjesmaker

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
8.10 loopt nog steeds niet goed
« Gepost op: 2009/04/07, 20:39:28 »
Hallo,
Ik krijg het maar niet voor elkaar, gisteren leek het goed te draaien maar nu start het weer niet op van HDD.
Target filesystem does not have /sbin/init   no init found   /init: line 231: cannot open /root/dev/console: no such file    Kernel panic - not syncing: attempted to kill init
Soms zijn de bruine schermonderdelen blauw, ik denk als bureaublad op afstand.
Wie kan mij helpen, zo is het niet leuk meer.

Bij voorbaat dank, Herman

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 8.10 loopt nog steeds niet goed
« Reactie #1 Gepost op: 2009/04/07, 23:44:34 »
Citaat
Kernel panic - not syncing: attempted to kill init

Dat ziet er duidelijk naar een hardwareprobleem uit !
-> eerste verdachte: het werkgeheugen. Dus echt 24 uur de memtest draaien.

Voordat dit niet opgelost is zal je nooit een bruikbaar systeem hebben.

Vriendelijke groet,

track

Offline piefjesmaker

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 8.10 loopt nog steeds niet goed
« Reactie #2 Gepost op: 2009/04/07, 23:52:35 »
Bedankt voor je reactie Track,
ik ben nieuw in ubuntuland, hoe doe ik die memtest?
dank en groet, Herman

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 8.10 loopt nog steeds niet goed
« Reactie #3 Gepost op: 2009/04/08, 00:02:49 »
Staat die niet beneden in jouw grub-opstartmen dan ?

track

p.s.: en als er fouten zijn kun je best de geheugenreepjes eruit halen, met de stofzuiger de gehele blik grondig opschonen
en de schone reepjes (let op stof !) weer inprikken.  Vaak was het dat al.

Offline piefjesmaker

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 8.10 loopt nog steeds niet goed
« Reactie #4 Gepost op: 2009/04/08, 00:37:17 »
Hallo Track,
Het moederbord is nieuw en schoon, Ram er uit gehaald en gepoetst.
Nog steeds het zelfde bootprobleem, ben nu die memtest aan het draaien.
Ik zal me wel weer melden als de test klaar is.
Bedankt voor het meedenken, Herman

Offline piefjesmaker

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 8.10 loopt nog steeds niet goed
« Reactie #5 Gepost op: 2009/04/08, 01:39:24 »
Hallo mensen,

Memtest gedaan, pass complete, no errors.
Opgestart in recoverymode maar de zelfde foutmeldingen.

Eerst slapen, morgen verder.

Herman

Offline piefjesmaker

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 8.10 loopt nog steeds niet goed
« Reactie #6 Gepost op: 2009/04/08, 13:33:20 »
Hallo,
Ik doe de memtest opnieuw en ik laat hem nu draaien tot hij echt is afgelopen, als dat 24 uur moet duren zal ik hem wel niet helemaal gedaan hebben.
Hij is nu bezig met L1 cache, moet hij alles af werken?
Ook L2 cache, memory, chipset en settings?

Mijn computer is een fujitsu siemens scaleo 400, AMD Athlon 64 x 2 2000 MHz, het ding is 14 maanden oud.
Een maand geleden ging hij stuk, toen heeft Siemens er een nieuw moederbord en videokaart in gezet.
Toen ik hem terug kreeg heeft hij een week goed gedraaid maar toen kreeg ik blue screens (vista) en heb ik hem weer terug gebracht.
Paradigit heeft toen een system recovery gedaan, alles kwijt wat op de schijf stond.
Leek me een goede tijd om over te stappen naar Ubuntu.
Voor de zekerheid een nieuwe hard disk (seagate 320GB S-ATA) gekocht en daar 8.10 op geinstalleerd.
Videocontoller1 ATI Radeon HD 2350 met 64 MB 32 bits. (kan die eigenlijk draaien op 64 bits?)
Zou dat het mischien zijn?

Een piefje kan ik wel maken maar een computer is heel wat anders, Herman


Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 8.10 loopt nog steeds niet goed
« Reactie #7 Gepost op: 2009/04/08, 14:14:36 »
Dat verhaal bevestigt maar mijn verdenking met de hardware.  Als het geheugen het wél feilloos doet kan er ook nog iets anders zijn.
De tweede verdachte bij mij zou de aansluiting van de harde schijf(ven) zijn, en anders inderdaad een mobo-probleem.
Bij Win.. heb je dan het bekende mooie blauwe scherm, bij Linux een "kernel panic".  Beiden eigenlijk hetzelfde, een ramp.

Dus dat moet je onder de knie krijgen, anders wordt je er niet meer gelukkig mee.

track

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: 8.10 loopt nog steeds niet goed
« Reactie #8 Gepost op: 2009/04/08, 19:14:26 »
Installeer anders eens 8.04 LTS of wacht nog even op 9.04. (binnen enkele dagen).