Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST] Geen geluid  (gelezen 2229 keer)

Turboduo

  • Gast
[OPGELOST] Geen geluid
« Gepost op: 2009/03/31, 22:14:21 »
Ik heb een laptop (Dell) met dual boot systeem met Windows XP en Ubuntu 7.10 - de Gutsy Gibbon.
In Windows heb ik gewoon geluid, alleen in ubuntu helemaal niets.
Wat moet ik doen om wel geluid te krijgen?
 
Even voor de duidelijkheid, ik ben een leek op het gebied van Ubuntu, dus hou het aub simpel.
« Laatst bewerkt op: 2009/04/02, 22:41:07 door Turboduo »

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #1 Gepost op: 2009/03/31, 22:27:55 »
Welkom,
Als je dubbelklikt op je luidsprekericoontje, gaat de mixer open.
kijk eens of de schuifjes goed staan?

GrJ.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #2 Gepost op: 2009/03/31, 22:34:14 »
Ik heb een laptop (Dell) met dual boot systeem met Windows XP en Ubuntu 7.10 - de Gutsy Gibbon.
In Windows heb ik gewoon geluid, alleen in ubuntu helemaal niets.
Wat moet ik doen om wel geluid te krijgen?
 
Even voor de duidelijkheid, ik ben een leek op het gebied van Ubuntu, dus hou het aub simpel.

U moet uw versie van ubuntu vervangen. De 7.10 versie is straks niet meer up-to-date: geen updates meer.
Probeer de LTS versie eens of straks Jaunty. Waarschijnlijk hebt u dan ook geen geluidsprobs meer.

Turboduo

  • Gast
Re: Geen geluid
« Reactie #3 Gepost op: 2009/03/31, 22:36:45 »
Bedankt voor je snelle antwoord,

Als ik erop dubbelklik  krijg ik de volgende melding:
No volume control GStreamer plugins and/or devices found.
Ik heb echter diverse Gstreamers geinstalleerd zoals:
-GStreamer extra plugins
-GStreamer ffmpeg video plugin
-GStreamer plugins for mms, wavpack, quicktime, musepack
-GStreamer plugins for aac, xvid, mpeg2, faad

Zijn dit de verkeerde?


Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #4 Gepost op: 2009/03/31, 23:00:02 »
je kan hier eens kijken maar 7.10 is wel oud (2007)
http://sites.google.com/site/computertip/geengeluid

GrJ.

Turboduo

  • Gast
Re: Geen geluid
« Reactie #5 Gepost op: 2009/03/31, 23:24:22 »
Tot zover bedankt voor de tips.
Helaas moet ik nu stoppen maar ik ga hiermee zeker verder.

Offline linux_newbie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #6 Gepost op: 2009/04/01, 11:24:52 »
Ik heb een tijdje geleden ook voor het eerst Ubuntu 8.10 geinstalleerd, ook ik had geen geluid (SB Audify kaart) en heb het volgende moeten instellen:

Rechtsklik op de luidspreker in bovenste panel → “Volumeregeling openen" → tabblad “Schakelaars” -> “Audigy Analog/Digital Output Jack” afvinken.

Offline Joshua822

  • Documentatieteam
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen geluid
« Reactie #7 Gepost op: 2009/04/02, 11:36:22 »
Probeer eerst eens een nieuwere versie van Ubuntu te installeren ( aanbeveling gaat zeker naar Ubuntu 9.04 )

Als het dan nog niet werkt moet je even zeggen welke geluidskaart je hebt ( waarschijnlijk Realtek/Intel high definition Audio, geeft wel vaker zulke problemen )

Turboduo

  • Gast
Re: Geen geluid
« Reactie #8 Gepost op: 2009/04/02, 22:26:12 »
Allemaal bedankt voor de reacties.
Ik heb nu versie 8.04 LTS geinstalleerd, en het geluid doet het weer
Thanx