Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: XSane ziet HP4400C SCANJET niet  (gelezen 1165 keer)

Offline linux_newbie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
XSane ziet HP4400C SCANJET niet
« Gepost op: 2009/03/29, 17:20:32 »
Ik heb Ubuntu 8.10 geïnstalleerd maar krijg mijn HP 4400C SCANJET niet werkende.

1)In eerste instantie heb ik mijn scanner aangesloten (standaard Ubuntu installatie) maar dan zei Xsane (0.995) dat hij geen scanner vond.

2)Omdat de huidige xsane(frontend)/sane(backends) dit type scanner nog niet ondersteunt heb ik het volgende gedaan:
 xsane heb ik geüpgraded van 0.995 naar 0.996 met volgende bestanden (in volgorde van installatie):

libsane-extras_1.0.19.14_i386.deb
libsane_1.0.19-25_i386.deb
xsane-common_0.996-1_all.deb
xsane_0.996-1_i386.deb

zie http://packages.debian.org/lenny/xsane

Xsane ziet dan wel een scanner maar geeft volgende foutmelding:
Kon apparaat niet vinden 'hp_rts88xx:lsbusb:005:002' : Fout tijdens communicatie

3)Na wat zoeken op het net vond ik volgende website: http://hp44x0backend.sourceforge.net/
Ik heb de driver install (na heel veel experimenteren) volledig kunnen uitvoeren.

Xsane ziet dan wel een scanner maar geeft dezelfde foutmelding als bij geval 2:
Kon apparaat niet vinden 'hp_rts88xx:lsbusb:005:002' : Fout tijdens communicatie

4)In alle 3 de gevallen krijg ik via de opdracht lsusb mijn scanner te zien:
kurt@ubuntu:~$ lsusb
Bus 005 Device 002: ID 03f0:0705 Hewlett-Packard ScanJet 4400c
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 046d:c00e Logitech, Inc. M-BJ58/M-BJ69 Optical Wheel Mouse
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 003: ID 1005:b113 Apacer Technology, Inc. Handy Steno 2.0/HT203
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

5)In geval 1 geeft het commando sane-find-scanner niets, in de ander 2 het volgende
kurt@ubuntu:~$ sane-find-scanner
  # sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the
  # result is different from what you expected, first make sure your
  # scanner is powered up and properly connected to your computer.
  # No SCSI scanners found. If you expected something different, make sure that
  # you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter.
found USB scanner (vendor=0x03f0, product=0x0705, chip=rts8801/rts8891) at libusb:004:002
  # Your USB scanner was (probably) detected. It may or may not be supported by
  # SANE. Try scanimage -L and read the backend's manpage.
  # Not checking for parallel port scanners.
  # Most Scanners connected to the parallel port or other proprietary ports
  # can't be detected by this program.
  # You may want to run this program as root to find all devices. Once you
  # found the scanner devices, be sure to adjust access permissions as
  # necessary.

6)In geval 1 en 2  geeft het commando scanimage -L geen scanner, in geval 3 het volgende:
kurt@ubuntu:~$ scanimage -L
device `hp_rts88xx:libusb:005:002' is a Hewlett-Packard ScanJet 4400C flatbed scanner

Ik dacht dan XSane nu mijn scanner wel zou herkennen maar hij geeft nog steeds dezelfde foutmelding

Nog dit: de gebruiker heeft scan rechten en mijn scanner is niet stuk (onder XP werkt hij)

Wie kan mij verder helpen?

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: XSane ziet HP4400C SCANJET niet
« Reactie #1 Gepost op: 2009/03/29, 21:47:41 »
Volgens zeggen zou de nieuwste HPLIP ook het scan gedeelte ondersteunen.
http://hplipopensource.com/hplip-web/index.html Helaas kan ik het niet uitproberen omdat ik alleen een printer van HP heb. Na installatie is de help file hier terug te vinden /usr/share/doc/hplip-3.9.2/index.html ook gewoon via HPLIP te benaderen.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
« Laatst bewerkt op: 2009/03/30, 10:32:11 door joop905 »

Offline linux_newbie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: XSane ziet HP4400C SCANJET niet
« Reactie #3 Gepost op: 2009/03/31, 08:52:34 »
Gisteren heb ik de laatste backends gedownload http://www.sane-project.org/snapshots/ en geïnstalleerd. XSane (0.996) start nu op en vind mijn scanner. Ik kan een scan uitvoeren (enkel op 75 dpi) de kleuren zijn echter wel slecht. Op andere dpi waarden wil hij wel scannen maar de lamp schuift niet of zéééééééééééééééééééééééér traaaaaaaaaaaaaaaaag vooruit.

Offline iGadget

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: XSane ziet HP4400C SCANJET niet
« Reactie #4 Gepost op: 2010/05/15, 12:09:54 »
Voor de mensen die net als ik op zoek zijn naar informatie over de HP 4400C scanner i.c.m. Ubuntu / Linux - bij mij werkt het nu, zonder extra software, als ik gebruik maak van Ubuntu 10.04. Een kleine valkuil was de USB poort die ik gebruikte, deze bleek niet goed en de scanner werd niet herkend. Zodra ik de scanner in een andere USB poort stak werkte het meteen.