Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: runescape draait traag  (gelezen 4259 keer)

Offline frank5

  • Lid
    • www.eforyou.nl
  • Steunpunt: Nee
runescape draait traag
« Gepost op: 2009/03/13, 21:53:47 »
Hallo,

IK heb sinds kort een nieuwe laptop en meteen windows eraf en ubuntu erop en yes alles werkte out-of-the-box! zelfs de ingebouwde camera! maar nu wil ik runescape draaien via firefox/java/ en de icedtea browser plugin maar het gaat echt super traag!

dit terwijl het onder windows prima draaide.

specs van de netbook zijn:

gma950
60gb
1gb geheugen
1,6ghz atom n270

moet dus snel zat zijn.
system specs: thuisserver
pentium IV 3Ghz, 1,5GB DDR2 @ 667mhz, 3,25TB

Offline commandoline

  • LoCo-contact
    • marten-de-vries
    • Marten-de-Vries.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #1 Gepost op: 2009/03/13, 22:54:06 »
Hoi Frank,

Zelf heb ik hier geen ervaring met icedtea, maar over het algemeen werken de propretiere versies van dat soort programma's toch nog beter. Mijn advies luid dan ook: probeer eens icedtea te verwijderen en er de sunversie voor in de plaats te zetten. Het pakket heet geloof ik sun-java6-jre , maar zoek het even op in Installeren/Verwijderen of Synaptic, dan weet je zeker dat je de goeie hebt.

Succes!
Marten

Offline frank5

  • Lid
    • www.eforyou.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #2 Gepost op: 2009/03/13, 23:20:14 »
kga het proberen bedankt! voor de tip.
system specs: thuisserver
pentium IV 3Ghz, 1,5GB DDR2 @ 667mhz, 3,25TB

Offline frank5

  • Lid
    • www.eforyou.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #3 Gepost op: 2009/03/14, 00:10:41 »
draait wel iets sneller nu maar nu heb ik opeens geen geluid meer en dat is toch wel jammer.
system specs: thuisserver
pentium IV 3Ghz, 1,5GB DDR2 @ 667mhz, 3,25TB

Offline Rik

  • Lid
    • http://www.den-haag.nu
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #4 Gepost op: 2009/03/14, 08:51:36 »
heb je de alsamixergui geinstalleerd ?
system: Intel core 2 quad 6600 Oc'ed [ 3,6ghz ]
Watercooled by thermaltake
G.E.I.L 4096 mb 4-4-4-12 1066mhz
Western digital 74Gb Raptor
Gigabyte 2x 8800GTX SLI 768mb

Offline commandoline

  • LoCo-contact
    • marten-de-vries
    • Marten-de-Vries.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #5 Gepost op: 2009/03/14, 11:04:34 »
Hoi,

Ik heb het niet helemaal doorgelezen, maar als je een beetje engels vind kan je hier misschien een oplossing vinden:
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-492285.html
Verder staat op http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=386579&highlight=runescape+sound deze site nog wat. Meer links zijn te vinden door in google eens te zoeken op 'no sound java ubuntu' met evt. runescape erachter.

Succes!
Marten

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #6 Gepost op: 2009/03/14, 11:06:23 »
Zet anders de visuele effecten eens uit?

Offline frank5

  • Lid
    • www.eforyou.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #7 Gepost op: 2009/03/14, 11:34:19 »
Zet anders de visuele effecten eens uit?

had ik al uitgezet die vind ik toch maar niks, maar het schijnt dus dat het geluid nooit werkt met sun java als ik het zo zie

alsa mixer hielp overigens ook niet had ook maar 2 schuifjes.
« Laatst bewerkt op: 2009/03/14, 11:40:36 door Frank »
system specs: thuisserver
pentium IV 3Ghz, 1,5GB DDR2 @ 667mhz, 3,25TB

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #8 Gepost op: 2009/03/14, 11:46:37 »
Ik heb hier precies hetzelfde probleem. Op normaal met klein schermpje draait Runescape perfect, maar op HIGH niet meer.

Offline frank5

  • Lid
    • www.eforyou.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #9 Gepost op: 2009/03/14, 11:52:17 »
ik heb die andere java geinstalleerd nu draait het echt super snel zoals het dus normaal draait alleen heb ik nog steeds geen geluid!
system specs: thuisserver
pentium IV 3Ghz, 1,5GB DDR2 @ 667mhz, 3,25TB

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #10 Gepost op: 2009/03/14, 12:01:05 »
Vreemd, want ik heb ook de gewone Java en toch het probleem uit mijn vorige post.

Offline frank5

  • Lid
    • www.eforyou.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #11 Gepost op: 2009/03/14, 12:11:07 »
maar ik heb nu niet meer sun java eh
system specs: thuisserver
pentium IV 3Ghz, 1,5GB DDR2 @ 667mhz, 3,25TB

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #12 Gepost op: 2009/03/14, 12:17:06 »
En waarom niet?

Offline frank5

  • Lid
    • www.eforyou.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #13 Gepost op: 2009/03/14, 12:21:15 »
had geen geluid en draaide niet zo super op sun java dus nu heb ik zon andere geprobeerd draait prima en als je dan zon client gebruikt zonder firefox heb ik wel geluid maar in firefox niet :S
system specs: thuisserver
pentium IV 3Ghz, 1,5GB DDR2 @ 667mhz, 3,25TB

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #14 Gepost op: 2009/03/14, 12:53:46 »
Dus je gebruikt nu OpenJDK? Dat is waardeloos...

Offline frank5

  • Lid
    • www.eforyou.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #15 Gepost op: 2009/03/14, 13:10:36 »
Dus je gebruikt nu OpenJDK? Dat is waardeloos...
nee gcj denk ik
system specs: thuisserver
pentium IV 3Ghz, 1,5GB DDR2 @ 667mhz, 3,25TB

Offline frank5

  • Lid
    • www.eforyou.nl
  • Steunpunt: Nee
Re: runescape draait traag
« Reactie #16 Gepost op: 2009/03/14, 13:32:06 »
het is opgelost hoe weet ik niet maar ik heb geluid  :rolleyes:
system specs: thuisserver
pentium IV 3Ghz, 1,5GB DDR2 @ 667mhz, 3,25TB