Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: kan ik van Sunbird een algemene agenda maken.  (gelezen 559 keer)

Twister62

  • Gast
kan ik van Sunbird een algemene agenda maken.
« Gepost op: 2009/03/05, 19:03:30 »
Hallo

Is het mogelijk dat ik de Sunbird van mij en mijn vrienden kan openstellen en dat anderen mijn/onze agenda's kunnen lezen en anders om.
Het zelfde principe als dat van Google waarom in eerste instantie geen Google heel simpel al mijn vrienden hebben Sunbird.

Twister :o

Offline Jan E.

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: kan ik van Sunbird een algemene agenda maken.
« Reactie #1 Gepost op: 2009/03/05, 21:19:19 »
Is dat middels Imap niet aan google te koppelen? Geen idee hoor, ik roep maar wat...


Samsung NP300E7A
Ubuntu 14.04

Twister62

  • Gast
Re: kan ik van Sunbird een algemene agenda maken.
« Reactie #2 Gepost op: 2009/03/06, 11:27:30 »
Wat ik nu gedaan heb is het volgende ik heb eigenlijk Google Agenda gebruikt om gegevens door te geven aan mijn vrienden en VV.
Dit hebben we als volgt gedaan iedereen heeft een accound van Google Agenda aangemaakt en iedereen heeft een Sunbird geinstalleerd in zo vere dat nog niet was gedaan.
Nu heeft iedereen afzonderlijk zijn Sunbird gekoppeld door middel van de Add-on ( Provider voor Google Agenda 0.5.1 )aan Google kalender.
In Google moet je mekaar nog wel toestemming geven het account van de desbetreffende persoon te gebruiken Dus simpel gezegt

Meneer A vraagt aan meneer B toestemming om het accound te ontvangen meneer B stemt hiermee in en doet nu een aanvraag bij meneer A die stemt ook toe en een verbinding is klaar we hebben nu 2 agenda's openbaar voor 2 personennu de rest van de accounts dus nu meneer C en die vraagt toegang bij meneer B en A die stemmen toe en vragen dan toestemming bij meneer C ook die stemt toe en wij hebben al 3 agenda's openbaar voor 3 personen.

Let wel op het volgende !!!!!!!!! :o :rolleyes:
De aanvragen komen binnen op je Gmail account
Als je met veel mensen dit wil opzetten zet dan eerst via een papieren schema ( zie cursief hierboven)uiteen wat je gaat doen want je bent gauw de kluts kwijt als je met een aantal accounts dit wil opzetten.
wij hebben er 4 uur over gedaan met 9 accounts.

suc6