Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Windows game "master of olympus"  (gelezen 1053 keer)

saki

  • Gast
Windows game "master of olympus"
« Gepost op: 2009/02/28, 19:06:22 »
Hey iedereen,

Ik heb overlaatst Kubuntu 8.10 met KDE 4.2 geïnstaleerd op mijn nieuwe laptop. Ik heb toen op mijn oude windows (windows 98 en xp) computer het spel "master of olympus" gekocht dat ik graag nog eens terug wil spelen. Sinds ik nog maar pas met Linux werk heb ik nog niet zoveel ervaring. Mijn vraag is: kan ik mijn oude windows spel op mijn Linux laptop spelen. Zoja, hoe kan ik deze instaleren?

Thanx

Offline Ronnie

  • Lid
    • ronnie.vd.c
  • Steunpunt: Nee
Re: Windows game "master of olympus"
« Reactie #1 Gepost op: 2009/02/28, 20:18:24 »
Windows programma's (dus ook spellen) kunnen vaak (lees: niet altijd, of niet soms niet zo goed) gedraaid worden in linux d.m.v. Wine
http://www.winehq.org/

Wine is op de normale manier te installeren zoals elk ander programma in Ubuntu (via Synaptic of apt-get, zie http://wiki.ubuntu-nl.org/SoftwareInstalleren)

Wine heeft ook een webpagina waar staat hoe goed een programma draait in Wine
http://appdb.winehq.org/

Dit is de pagina over Master of Oympus
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=1964

Ben je ook blij dat Ubuntu zo toegankelijk en gratis is, en wil je graag net als ik iets terugdoen, kijk dan eens rond bij mwanzo, dé poort naar het bijdragen aan Ubuntu en haar gemeenschap!

Documentatie Terminal

saki

  • Gast
Re: Windows game "master of olympus"
« Reactie #2 Gepost op: 2009/03/01, 18:31:55 »
@Ronnie

Thanx voor de info. Ik ga het meteen proberen.

Offline bartek

  • Lid
    • http://bartek.blogsome.com
  • Steunpunt: Nee
Re: Windows game "master of olympus"
« Reactie #3 Gepost op: 2009/03/01, 21:23:40 »
De standaardversie die in Ubuntu zit is de stabiele versie 1.0.1 Er is gekozen voor deze versie omdat bij de nieuwere versies de kans bestaat dat het spel achteruitgaat en je bij de stabiele versie geen updates krijgt.

Op dit moment is Wine aan versie 1.1.16. Nu is het mogelijk dat je spel volgens de wine application database beter draait met de nieuwste versie van Wine. Je kan deze nieuwste versie installeren volgens de methode hier beschreven: http://www.winehq.org/download/deb

Hou er wel rekening mee dat je met deze methode elke 2 weken automatisch een nieuwere versie krijgt waardoor het goed kan zijn dat net jouw game er wat op achteruitgaat of zelfs helemaal niet wil opstarten. Maar vaak zal je spel er net op vooruitgaan of zal je niets merken van de update.

De keuze is aan jouw. Werkt je spel perfect met de standaard Wine-versie kun je beter afblijven van de onstabiele versies, werkt je spel maar zozo of niet kun je de nieuwste Wine-versie proberen. Succes.
| Deliberando saepe perit occasio |

"Car la vie est un bien perdu quand on n'a pas vécu comme on l'aurait voulu"