Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: opgelost: geen beeld en geluid bij youtube  (gelezen 7338 keer)

Offline Rinus Vriend

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
opgelost: geen beeld en geluid bij youtube
« Gepost op: 2009/02/28, 12:53:06 »
Bij youtube krijg ik geen beeld en geluid met ubuntu 8.04, bij andere sites wel. Met geen beeld bedoel ik een zwarte rechthoek, waar ik de performer verwacht.
De onderstaande opdrachten heb ik  al uitgevoerd.

  1.Start Toepassingen => Installeren/verwijderen
   2. Tonen: "alle beschikbare programma's" (klik hiervoor op het pijltje naast het invulveld rechtsbovenin). Wacht nu even, Ubuntu haalt nieuwe pakketbronlijsten op, en dat kan een poosje duren.
   3. Zoekopdracht: mp3 (Let op: druk niet op Enter, het zoeken begint automatisch. Wacht totdat de zoekopdracht is voltooid).
   4. Aanvinken:
          * Gstreamer extra plugins
          * Gstreamer ffmpeg video plugin
          * Ubuntu restricted extras (metapakket, bevat zeer veel ontbrekende zaken, waaronder Adobe Flash, Sun Java en Microsoft True Type lettertypes)
          * VLC media player
          * Mplayer Movie Player
   5. Druk op "Wijzigingen doorvoeren" en ga desgevraagd akkoord met de licentieovereenkomst van Sun Java.
Plugins voor Firefox
   1. Systeem => Beheer => Synaptic pakketbeheer
   2. Zoekterm: vlc
   3. Aanvinken: mozilla-plugin-vlc
   4. Zoekterm: mplayer
   5. Aanvinken: mozilla-mplayer
   6.Druk op Toepassen

« Laatst bewerkt op: 2009/03/02, 23:50:13 door Rinus Vriend »

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen beeld en geluid bij youtube
« Reactie #1 Gepost op: 2009/02/28, 14:07:32 »
Hoi Rinus,

heb je trouwens de Adobe Flash Player geïnstelleerd ?  (via pakketbeheer Synaptic)

Welke versie heb je dan ?

track

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen beeld en geluid bij youtube
« Reactie #2 Gepost op: 2009/02/28, 14:47:55 »
deinstalleer de opensource flash even. die staat ook synaptic pakketbeheer.

Offline Jenske

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen beeld en geluid bij youtube
« Reactie #3 Gepost op: 2009/02/28, 15:19:04 »
Leoquant,

Welke is "de" opensource flash? Ik zie GNASH en SWF geïnstalleerd in mijn synaptic.
.. thuis volledig Ubuntu sinds 2006
.. xubuntu 14.04
.. HP desktop 1,5 Tbyte harde schijf 7200 rpm, 4 Mhz processor, 6 Gbyte RAM

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen beeld en geluid bij youtube
« Reactie #4 Gepost op: 2009/02/28, 16:12:06 »
Leoquant,

Welke is "de" opensource flash? Ik zie GNASH en SWF geïnstalleerd in mijn synaptic.

gnash toch?

Offline Rinus Vriend

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen beeld en geluid bij youtube
« Reactie #5 Gepost op: 2009/02/28, 17:58:55 »
Adobe flash player staat er niet in; wel adobe-flashplugin (version 10), deze geinstalleerd, maar dat gaf geen resultaat, ook niet na herstart.
Opensource flash staat er niet in; na openslp-doc  komt  opensp. Wat bedoel je met opensource flash?
« Laatst bewerkt op: 2009/02/28, 18:01:38 door Rinus Vriend »

Offline track

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen beeld en geluid bij youtube
« Reactie #6 Gepost op: 2009/02/28, 18:12:18 »
Adobe flashplugin is precies goed.  Best versie 10.0.22.87 op dit moment.

track

p.s. anders kun je hem ook via synaptic verwijderen en via  adobe.com  opnieuw installeren. 
     Bij sommigen was dat een goed idee.
« Laatst bewerkt op: 2009/02/28, 18:14:23 door track »

Offline Rinus Vriend

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen beeld en geluid bij youtube
« Reactie #7 Gepost op: 2009/03/02, 23:44:21 »
`t Werkt nu.
Ik heb ubuntu opnieuw geinstalleerd, toen de macromedia flash plugin opgehaald uit de repo`s en nu werkt `t goed. Misschien dat de root-partitie te vol is gelopen. Deze was 6 GB en had nog maar 0,5 GB vrije ruimte.
De home-partitie was groot genoeg.
« Laatst bewerkt op: 2009/03/02, 23:48:14 door Rinus Vriend »