Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Probleem met geluid  (gelezen 1297 keer)

berend-botje

  • Gast
Probleem met geluid
« Gepost op: 2009/02/25, 18:59:48 »
Ik heb een probleem met het geluid in Ubuntu 8.10.

Gewoon in Ubuntu en op het internet heb ik geluid. Maar in Wine en met Wolfenstein : Enemy Territory (linux versie) heb ik geen geluid. Het vreemde is dat met andere linux games (Lincity NG) heb ik wel geluid ! Ik ben een beginneling met linux.

Mijn geluidskaart is (waarschijnlijk) een Trust 5.1 Surround Soundcard SC-5100 Soundforce
Ik gebruik 32bits versie van Ubuntu.

Ohja, er waren ook problemen met het geluid in windows maar dit is opgelost door mijn vader, alleen weet hij niet hoe hij het deed...

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Probleem met geluid
« Reactie #1 Gepost op: 2009/02/25, 20:51:15 »
Heb je in het wine configuratie scherm onder de tab geluid het ALSA-geluids driver aangevinkt?
Voor ET:
In de terminal, voer je de volgende opdrachten in :
sudo killall esd
sudo -i
echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
exit
et
Welles waar geen definitieve oplossing, zou wel moeten werken.
Iemand een betere ???

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met geluid
« Reactie #2 Gepost op: 2009/02/25, 21:08:55 »
Niks ESD, dat komt zowat uit de oertijd. Nee, ik denk dat Wine problemen heeft met PulseAudio. Ga naar Systeem -> Voorkeuren -> Geluid, en zet alles daar op ALSA.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Probleem met geluid
« Reactie #3 Gepost op: 2009/02/25, 21:53:31 »
Niks ESD, dat komt zowat uit de oertijd.
Ik ook  =D
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

berend-botje

  • Gast
Re: Probleem met geluid
« Reactie #4 Gepost op: 2009/02/26, 06:38:35 »
Ik zal vanmiddag wel even kijken. In Wine stond het automatisch al op ALSA. Verder weet ik dat er in Ubuntu zo 2 soorten staan bij geluid die weer opgedeeld zijn in meerdere. Zoals ALSA en OSS(ofzo).

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met geluid
« Reactie #5 Gepost op: 2009/02/26, 09:37:34 »
OSS is een verouders geluidssysteem, ALSA is een nieuwere. En PulseAudio is weer de nieuwste, maar die geeft soms voor pbolemen (lees: heel vaak).

Offline Joshua822

  • Documentatieteam
  • Steunpunt: Nee
Re: Probleem met geluid
« Reactie #6 Gepost op: 2009/02/26, 18:30:16 »
OSS is zeker niet verouderd. OSS ondersteund zelfs meer zooi dan PulseAudio en ALSA.

berend-botje

  • Gast
Re: Probleem met geluid
« Reactie #7 Gepost op: 2009/02/26, 19:22:50 »
De eersten ALSA's doen het niet. Als ik op testen druk dan stoort hij of ik hoor niks of er komt een scherm met :

audiotestsrc wave=sine freq=512 !
audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink:
Kan het audio-apparaat niet openen voor
afspelen.

Welke wel werken :
* C-Media CMI8738 (Model 55) C-Media PCI DAC/ADC (OSS) (staat er 3 keer in en 1ste en 2de doen het)
* ALSA - Geavanceerde Linux-geluidsarchitectuur
* OSS - Open Sound System
* PulseAudio geluidsserver

Behalve die ALSA werken ze allemaal in Wine. Ik zal nu kijken welke werken met W:ET (linux versie).

Edit :
Nadat ik Ubuntu weer opnieuw opstartte had ik helemaal geen geluid meer. Kan iemand zeggen hoe ik dit kan oplossen ???
« Laatst bewerkt op: 2009/02/26, 19:50:24 door berend-botje »

berend-botje

  • Gast
Re: Probleem met geluid
« Reactie #8 Gepost op: 2009/03/01, 15:53:13 »
*bump*

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.