Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST] WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem  (gelezen 2167 keer)

Offline eherle

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
[OPGELOST] WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Gepost op: 2009/02/18, 09:35:19 »
Ik heb Xubuntu 8.10, ndiswrapper en de juiste driver voor mijn netwerkkaart (Linksys WPC54G) geïnstalleerd en heb nu een probleem met mijn draadloze netwerkverbinding. De netwerkkaart werkt prima en het is geen enkel probleem om een onbeveiligde verbinding met de router op te zetten. Alles werkt dan prima (net zo goed als alles incl. WPA prima werkte onder Windows).

De problemen beginnen zodra ik de WPA beveiliging wil inschakelen. Ik krijg dan geen verbinding meer met de router en wordt telkens geconfronteerd met zaken als keyrings e.d. en passwords die ineens veranderen in hele lange cryptische sleutels. Ik vermoed dat mijn kennis van passwords en keyrings e.d. hier tekort schiet of dat er wellicht iets loos is in de combinatie van WPA en Xubuntu 8.10.

??? Hoe kan ik dit oplossen?
« Laatst bewerkt op: 2009/02/21, 15:28:00 door eherle »

Offline Erik84

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #1 Gepost op: 2009/02/18, 11:08:16 »
Niet alle software/hardware ondersteunt WPA (dat weet ik ook sinds dit weekend). Probeer het eens met 128bits WEP (Wel (iets) minder veilig dan WPA, maar natuurlijk stukken beter dan geen beveiliging).

Succes!

Offline kalshoh

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #2 Gepost op: 2009/02/19, 19:01:45 »
Hallo,

Ook ik heb de linksys wirelesscard in gebruik op een oude Compaq laptop. Ik heb wel de beveiliging WPA in gebruik.
Ofwel: WPA & WPA2 personal
Inderdaad krijg ook ik bij het opstarten éénmalig een password op te geven voor de "keyring" o.i.d.

Maar het werkt perfect...... Ja, de systeemsnelheid laat te wensen over maar dat wist ik voor dat ik er aan begon.

Succes!

Gr, Hans

Offline ottoman.be

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #3 Gepost op: 2009/02/19, 20:15:09 »
Ik beveilig meestal gewoon op MAC  addres

Offline yafuhenk

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #4 Gepost op: 2009/02/20, 18:01:43 »
Kijk eens onder Systeem -> Synaptic Pakketbeheer of je WPASupplicant hebt geinstalleerd.

Henk

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #5 Gepost op: 2009/02/21, 01:42:34 »
Ik beveilig meestal gewoon op MAC  addres
Dit is de slechte beveiliging die je kunt hebben.
Een mac adres is van een netwerkkaart kan gemakkelijk aangepast worden. En met de juiste hulpmiddelen kan een kraker in een oogwenk zien welk mac adres hij moet gebruiken.
Bovendien zijn de gegevens verzonden tussen router en computer niet versleuteld  en kunnen dus gewoon bekeken worden met de juiste hulpmiddelen.
« Laatst bewerkt op: 2009/02/21, 01:44:13 door siegi »

Offline mrGee

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #6 Gepost op: 2009/02/21, 09:53:39 »
Hallo

Ik had indertijd ook problemen met die linksys WPC54G ver 3.1 icm. Wpa, op mijn
8.04 laptop liep ie vast. Ik kreeg wel verbinding en onbeveiligd was ook geen probleem,
maar zodra ik wpa gebruikte, ongeveer 10 a 20 seconden later (let wel, ik had dan wel
internet verbinding) keiharde kernel freeze. Ik ben toen overgestapt op een asus kaartje,
en heb geen problemen daarmee.

Ik zal die kaart weer eens gaan gebruiken in een test laptop met 8.10, maar niet eerder dan volgende
week. Want druk, druk tot heel erg druk  ;)

Groeten Gerrit.
-- = >  simplify if you can   -- = >

Offline bas.

  • Lid
    • Wat mij bezig houdt
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #7 Gepost op: 2009/02/21, 10:36:22 »
Heb je je netwerk misschien op hidden staan?? daar had ik ook moeite mee namelijk.
=SOG= 4 life

laptop DELL Inspiron 1525 ubuntu 9.10

Ubuntu user # 27873

Wat mij bezig houdt

Offline L.P.

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #8 Gepost op: 2009/02/21, 11:21:22 »
Bij mij hielp het om de firmware te instaleren
Volgensmij ging dat zo het volgende intypen in een terminal

sudo /usr/share/b43-fwcutter/install_bcm43xx_firmware

Anders even zoeken op het forum heb het opgeschreven indertijd en mijn handschrift is niet echt 100%
Hoop dat je er wat aan hebt gehad

Offline joop905

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #9 Gepost op: 2009/02/21, 11:56:42 »
sudo /usr/share/b43-fwcutter/install_bcm43xx_firmware.sh

Bron: http://sites.google.com/site/computertip/broadcom-1

GrJ.

Offline L.P.

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #10 Gepost op: 2009/02/21, 12:18:54 »
Oke dit kon ik niet vinden maar bedankt

Offline eherle

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: WPA lukt niet, onbeveiligd geen probleem
« Reactie #11 Gepost op: 2009/02/21, 15:26:55 »
Bedankt voor alle tips. Nou een hoop gepriegel heb ik het nu keurig aan de praat. Probleem zat volgens mij in het feit dat mijn router verborgen was. Sinds hij het SSID uitzend is het issue verholpen.
« Laatst bewerkt op: 2009/02/21, 15:28:59 door eherle »