Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST] instellingen verdwenen ??  (gelezen 837 keer)

Offline ORbit

  • Lid
    • http://www.mansolein.com
  • Steunpunt: Nee
[OPGELOST] instellingen verdwenen ??
« Gepost op: 2009/01/24, 07:05:27 »
Toen ik vanochtend mijn pc aanzette startte ik ook firefox op en tot mijn verbazing waren alle bladwijzers verdwenen. Ik een keer firefox afsluiten en opstarten maar hetzelfde resultaat... ook merkte ik dat transmission een torrentprog pas na enkele minuten automatisch werd gestart ipv direct tijdens het opstarten, ook moest ie alle data verifieren alsof er een harde reboot was geweest en het progje dus niet goed was afgesloten. Dus dacht ik laat ik ubuntu maar herstarten misschien komt dan alles weer goed, druk ik op de afsluitknop verdwijnt zowel de bovenste taakbalk als de onderste....ik op f11 drukken uit wanhoop maar dat werkt natuurlijk niet.
Ik zoeken op dit forum maar dat valt natuurlijk niet mee met zoveel vreemde gevallen. Ik kwam er wel achter dat wanneer ik in de terminal gksudo firefox doe dat firefox in iedergeval weer geladen word met zijn standaard bladwijzers (die er staan na installatie van firefox).
Ook merkte ik dat de instellingen van het progje transmission weer op standaard stonden dus het lijkt erop dat er iets mis is gegaan in de personlijke instellingen die gnome moet koppelen aan mij als gebruiker.
Evolution werkt wel weer gewoon.

Wie kan mij hiermee helpen ? Ik snap er niks van.
« Laatst bewerkt op: 2009/01/25, 08:17:22 door ORbit »

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: instellingen verdwenen ??
« Reactie #1 Gepost op: 2009/01/24, 11:55:30 »
Start eens op  in recovery mode (2de in de grublijst) en kies dan in het menu dat je te zien krijgt de optie met 'fix broken packages' . Als je terug in het menu komt druk dan gewoon op enter om verder op te starten. Dit kan helpen.

Offline ORbit

  • Lid
    • http://www.mansolein.com
  • Steunpunt: Nee
Re: instellingen verdwenen ??
« Reactie #2 Gepost op: 2009/01/24, 13:39:37 »
mag helaas niet baten, er is niks veranderd :|

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: instellingen verdwenen ??
« Reactie #3 Gepost op: 2009/01/24, 13:45:34 »
Ok, heb dit ook eens gehad,maar weet niet meer hoe ik dit opgelost heb,  =D
Probeer eens het volgende: Log uit en klik onderaan 'Opties' aan en kies voor de optie met de 'sessies'. Kies daarin voor 'Xclient' en log in.  't Is het proberen waard.

Offline ORbit

  • Lid
    • http://www.mansolein.com
  • Steunpunt: Nee
Re: instellingen verdwenen ??
« Reactie #4 Gepost op: 2009/01/25, 06:51:21 »
hoe moet ik dat doen, want als ik op de afmelden/afsluitenknop klik verdwijnen de taakbalken

Offline ORbit

  • Lid
    • http://www.mansolein.com
  • Steunpunt: Nee
Re: instellingen verdwenen ??
« Reactie #5 Gepost op: 2009/01/25, 08:15:16 »
Opgelost !!! mijn harde schijf (home directory) zat vol, raar dat dat zo werkt want je merkt er niks van, niet langzamer ofzo, alleen worden sommige persoonlijke gegevens niet meer geladen daar zal het waarschijnlijk op neer komen.