Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Kan MSI Hard Disk niet aankoppelen  (gelezen 901 keer)

Offline SVW

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Kan MSI Hard Disk niet aankoppelen
« Gepost op: 2009/01/18, 14:25:21 »
Ik zag dat al meer mensen problemen hadden met hun externe harde schijf maar in un topics kon ik niet het antwoord vinden wat bij mij het euvel verhielp. Ik heb de harde schijf meerdere malen veilig verwijder op een windows computer maar toch kan ik hem niet meer aankoppelen op mijn Linux computer.
Als ik #dmesg|tail invoer krijg ik de volgende output:
swl@helium:~$ dmesg|tail
[ 2119.933771] sd 6:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[ 2119.936454] sd 6:0:0:0: [sdb] 488397168 512-byte hardware sectors (250059 MB)
[ 2119.938324] sd 6:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
[ 2119.938346] sd 6:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 00 38 00 00
[ 2119.938359] sd 6:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
[ 2119.938380]  sdb: sdb1
[ 2119.962490] sd 6:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
[ 2119.962671] sd 6:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 0
[ 2120.626987] UDF-fs: No partition found (1)
[ 2120.679152] ISOFS: Unable to identify CD-ROM format.
swl@helium:~$


Bij de foutmelding zelf krijg ik de volgende tekst;
mount: onjuiste bestandssysteemsoort, ongeldige optie, ontbrekende codepagina, ontbrekend hulpprogramma, slecht superblok op /dev/sdb1, of een andere fout
Soms staat er nuttige informatie in het systeemlog --
probeer zoiets als: dmesg|tail


Iemand suggesties?

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Kan MSI Hard Disk niet aankoppelen
« Reactie #1 Gepost op: 2009/01/18, 14:35:54 »
Niet normaal. Kan je eens, met de schijf aangekoppeld, de uitkomst posten van "sudo fdisk -l" om te zien of en hoe Ubuntu de partities op de schijf ziet?

Offline SVW

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Kan MSI Hard Disk niet aankoppelen
« Reactie #2 Gepost op: 2009/01/18, 14:38:30 »
Het was idd apart. Ik heb de computer echter weer opgestart en nu doet de harde schijf het wel.
De vorige keer had ik de harde schijf nog ingeplugd toen er een routine check werd gedaan naar de drivers op /dev/sda (zoiets geloof ik) misschien dat het daar aangelegen heeft dat er een fout oid ontstond?