Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Ubuntu introductiecursus start op 24/01 in Kapellen (bij Antwerpen, België)  (gelezen 829 keer)

Offline Rulus

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Hoi :)

Volgende week start er een Ubuntu introductiecursus in het centrum voor volwassenenonderwijs in Kapellen (bij Antwerpen, België). Ze zijn echter nog op zoek naar studenten :)

Als je geïnteresseerd bent of iemand kent die dat misschien is, vertel het door!

Citaat
In een lessenreeks van 60 lesuren startende op 24 januari 2009 (einde: eind mei) leert u hoe u Linux kunt installeren naast uw vertrouwde Windows-omgeving. U ontdekt de mogelijkheden van gratis software zoals OpenOffice. Op het einde van de cursus bent u voldoende gewapend om voor uw computeractiviteiten gebruik te maken van 'the best of both worlds'.

De lessen gaan door op zaterdagvoormiddag van 8u45 tot 12u05 in de Pastoor Vandenhoudtstraat 8 te Kapellen, op wandelafstand van het station. Ze worden gegeven door een pedagogisch geschoolde docent en gaan door in een goed uitgerust computerlokaal. Elke cursist heeft een individuele computer ter beschikking.

Kostprijs
De prijs bedraagt 60 EUR of 15 EUR verminderd tarief (onder andere hebben werkzoekenden recht op zo'n verminderd tarief). Werknemers kunnen kredieturen aanvragen en de helft van het inschrijvingsgeld recupereren door middel van opleidingscheques. Meer informatie vindt u op http://vdab.be/opleidingscheques/

Voorkennis
Er is geen voorkennis vereist. De kandidaat cursist moet in bezit zijn van een attest van een initiatiecursus computergebruik of moet die vaardigheid met een toelatingsproef bewijzen. Praktisch moet de kandidaat cursist met de muis overweg kunnen, hij/zij moet met een vensteromgeving kunnen werken en moet bestanden kunnen bewaren en vinden in een mappenstructuur.

Inhoud van de cursus
- Inleiding Linux en GNU
Wat is het verschil tussen Linux en GNU? Wat is Ubuntu? Andere linux distributies. Welke desktopomgevingen bestaan er? Wat is het verschil tussen Gnome en KDE?

- Installeren van Ubuntu
Installeren van Ubuntu naast of ter vervanging van Windows.

- Configureren van Ubuntu
Hoe krijg je al je hardware aan de praat? Instellen van internettoegang. Configureren van Gnome. Installeren van KDE.

- Kennismaking vrije software
Welke alternatieven bestaan er voor populaire Windows programma's. Hoe programma's installeren en verwijderen. Gegevens importeren van Windows in Ubuntu. Kennismaking met Edubuntu.

- Windows programma's gebruiken onder Ubuntu
Kennismaking en gebruik van Wine. Kennismaking en gebruik van VirtualBox (virtuele computer).

Praktisch
Inschrijven kan enkel ter plaatse op het CVO-IVORAN
     * Maandag tot donderdag: 09.00 - 21.30 u.
     * Vrijdag: 09.00 - 15.30 u.
     * Zaterdagvoormiddag: 09.30 u. - 11.30 u.
     
Er kan dus ingeschreven worden bij de start van de eerste les. Geïnteresseerden vinden alle contactinformatie op de website van CVO-IVORAN: http://www.ivoran.be