Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: (Opgelost) Display problemen na installatie Ubuntu  (gelezen 564 keer)

St1ng3r

  • Gast
(Opgelost) Display problemen na installatie Ubuntu
« Gepost op: 2009/01/09, 23:22:51 »
Wanneer ik Ubuntu installeer krijg ik problemen op de desktop. Tijdens installatie zie ik het ubuntu logo goed maar zodra geinstalleerd krijg ik een vervormd beeld. (zie picture).

Mijn moederbord is een Asus p5vd2-vm se en gebruik de onboard graphics. Is dit probleem te verhelpen en hoe?? Ik heb geen drivers geinstalleerd maar dat zou bijna niet lukken met dit scherm. Ben nieuw in de linux wereld.

Alvast bedankt

« Laatst bewerkt op: 2009/01/13, 22:46:04 door St1ng3r »

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Display problemen na installatie Ubuntu
« Reactie #1 Gepost op: 2009/01/09, 23:28:27 »
Doe eens dit:
http://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld
(punt 1)

En verhoog in het BIOS eens de hoeveelheid gedeeld RAM-geheugen voor de videokaart.

St1ng3r

  • Gast
Re: Display problemen na installatie Ubuntu
« Reactie #2 Gepost op: 2009/01/09, 23:36:07 »
Thnx, zal het eens gaan proberen.

St1ng3r

  • Gast
Re: Display problemen na installatie Ubuntu
« Reactie #3 Gepost op: 2009/01/10, 02:02:17 »
Opgelost na 1,5 uur zoeken, maar ja weer iets geleerd. Nadat ik wat aan het klooien was met diverse oplossingen heb ik me toch maar verdiept in wat jij aangaf de xserver gedeelte. Na het aanpassen van de xorg.conf waar ik het volgende heb ingezet werkt het goed.

1. Heb de recovery gestart
2. xserver gedraaid en heeft een xorg.conf.<datum> aangemaakt
3. Deze gedeeltelijk aangepast (zie hieronder)
4. Daarna de inhoud van de file gekopieerd naar de xorg.conf met: cp xorg.conf.<datum> /etc/X11/xorg.conf
5. En het werkte


Section "Screen"
        Identifier "Yakumo"
        Monitor    "Yakumo"
        Device     "Configured Video Device"
        DefaultDepth 24
        SubSection "Display"
                Viewport  0 0
                Depth     24
                Modes     "1024x768"
EndSection

Kan iemand mij vertellen of dat de aanpassingen in de xorg.conf.20090110013709 file of het kopieren met cp xorg.conf.20090110013709 naar /etc/X11/xorg.conf het probleem heeft opgelost?

Bedankt voor je hulp Pjotr  :-*
« Laatst bewerkt op: 2009/01/13, 22:48:29 door St1ng3r »

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Display problemen na installatie Ubuntu
« Reactie #4 Gepost op: 2009/01/10, 02:13:47 »
Ik denk en ben bijna zeker dat er hier een paar mensen dit ook wel eens zullen bijzetten en als het lukt zullen ze heel blij zijn. thx voor het posten van de oplossing, wat wel eens word vergeten.

Pas even je titel aan en zet er (Opgelost) voor. (Voorlopig geen andere mogelijkheid om een topic af te sluiten)