Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: S-video aansluiting beeld = zwart/wit  (gelezen 2286 keer)

ronaldtjuh

  • Gast
S-video aansluiting beeld = zwart/wit
« Gepost op: 2009/01/04, 14:20:11 »
Hallo mensen,

Ik heb een nvidia geforce 8800gt in me pc zitten op me pc draait ubuntu 8.10. ik gebruik de driver nvidia x server en krijg wel beeld op me tv maar is zwart/wit. Ik heb een dual boot met vista en daar is mijn tv wel met kleur. Hoe kan ik dit oplossen?

Offline Nunslaughter

  • Lid
    • timovwb
  • Steunpunt: Nee
Re: S-video aansluiting beeld = zwart/wit
« Reactie #1 Gepost op: 2009/01/04, 14:35:12 »
Zorg dat de instellingen op PAL staan.

Offline profoX

  • Lid
    • wesley
    • Lionslink
  • Steunpunt: Nee
Re: S-video aansluiting beeld = zwart/wit
« Reactie #2 Gepost op: 2009/01/04, 16:30:50 »
Merk ook op dat je het videokanaal op S-Video moet instellen, niet op een andere modus, bij mijn tv is dat 3 keer op de AV knop drukken :P.. anders zou je wel eens zwart/wit (of slechte kwaliteit) beeld kunnen krijgen
Human Knowledge Belongs To The World -- Antitrust (2001)
Nederlandstalige Ubuntu documentatie van Ubuntu-NL (wiki)

Offline L.P.

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: S-video aansluiting beeld = zwart/wit
« Reactie #3 Gepost op: 2009/01/04, 17:01:32 »
Je hebt waarschijnlijk een s-video verloop waar 3 kleuren tulp uitkomen blauw groen en rood als je deze aansluit op je tv krijg je alleen maar zwart wit beeld dit klopt nu moet je een verloop nemen zodat je 2 kleuren aan elkaar knoopt moet je even xperimenteren weet zo niet uit mijn hoofd welke je nodig bent maar er zijn maar een paar mogelijkheden
Als je dit hebt gedaan dan moet het probleem zijn opgelost dit is namelijk geen software probleem maar een hardware eigenlijk gebruik je de verkeerde kabel maar met een verloop van 2 naar 1 is dit snel opgelost
Morgen maar even naar de audio winkel voor een verloopje

Offline asilnevs

  • Lid
    • jef-damen
    • Ubuntu - Video - 2012
  • Steunpunt: Nee
Re: S-video aansluiting beeld = zwart/wit
« Reactie #4 Gepost op: 2009/01/04, 17:13:10 »
.... dit is namelijk geen software probleem maar een hardware eigenlijk gebruik je de verkeerde kabel maar met een verloop van 2 naar 1 is dit snel opgelost
Maar Ronaldtjuh zegt wel dat het met Vista wel werkt, dus waarschijnlijk toch wel een software probleem.
Ik heb een soortgelijk probleem gehad en het was bij mij wel hardwarematig op te lossen: http://forum.ubuntu-nl.org/index.php/topic,30677.msg296331.html#msg296331
Allemaal Linux gerelateerde links op mijn website http://home.scarlet.be/jefdamen/Ubuntu.html
Mijn filmpjes met Openshot en Kdenlive gemaakt:http://www.youtube.com/user/asilnevs
https://jefdamen.wordpress.com/
We are spiritual beings having a human experience

ronaldtjuh

  • Gast
Re: S-video aansluiting beeld = zwart/wit
« Reactie #5 Gepost op: 2009/01/04, 17:41:50 »
Hey mensen,

bedankt voor jullie snelle reacties. Ik heb een stekker van s-video naar s-video dus niks geen verloop stekkers er tussen en wat dan ook. mijn tv instellingen staan goed anders zou die bij vista ook zwart-wit moet wezen ;) en daar is die wel kleur bij vista. Die pal instelling is een slimme opmerking ik zal eens even kijken.

Offline L.P.

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: S-video aansluiting beeld = zwart/wit
« Reactie #6 Gepost op: 2009/01/04, 23:01:45 »
Oke maar dit was bij mij het probleem hopelijk vind je het