Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Adobe Flash plugin werkt niet in Webbrowser  (gelezen 820 keer)

Offline Willy4

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Adobe Flash plugin werkt niet in Webbrowser
« Gepost op: 2008/12/28, 18:57:37 »
Ik heb vanmiddag voor m'n vader op diens pc Ubuntu 8.04 naast Vista geïnstalleerd. Dat is allemaal goed gegaan op een kleinigheid na: de Adobe Flash plugin weigert dienst in alle webbrowsers (Firefox, Opera en Epiphany). Als ik een site open die flash gebruikt, krijg ik de melding dat voor die site de adobe flash plugin geinstalleerd dient te worden. Nog eens installeren levert de melding op dat ie al geinstalleerd is. Verwijderen en opnieuw installeren helpt niet. Ook niet als ik 'm in Synaptic verwijder en het pakket van de Adobe site installeer.
Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

nb; De Medibuntu-site ligt eruit waardoor ik de W32-codecs, de libdvdcss2 en de non-free-codecs niet kan installeren. Ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft?
1)Asus N53SV, Intel Core I7 - 2630QM - 2.0Ghz , 6GB RAM, 750GB HD / Optimus: nVidia GeForce GT540M / Intel VGA controler /Ubuntu 14.04/ Windows7
2)2× Intel(R) Pentium(R) 4 / CPU: 3.00GHz /  Samsung SyncMaster 930BF /  nVidia GeForce 7300 GT / Logitech Z-10 USB Speakers / 300GHz Sata350 (Ubuntu 12.04 / Xubuntu 14.04) / 250GHz Sata1 (opslag)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Adobe Flash plugin werkt niet in Webbrowser
« Reactie #1 Gepost op: 2008/12/28, 19:01:55 »
Probeer eens dit:
http://sites.google.com/site/computertip/multimedia
(punt 2, dus de overschakeling naar versie 10)


Offline Willy4

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Adobe Flash plugin werkt niet in Webbrowser
« Reactie #2 Gepost op: 2008/12/28, 19:14:09 »
Probeer eens dit:
http://sites.google.com/site/computertip/multimedia
(punt 2, dus de overschakeling naar versie 10)


Ik had de nieuwste versie geinstalleerd. (10.03 of zo) en daarna gewoon 10. Daar ligt het dus niet aan.
1)Asus N53SV, Intel Core I7 - 2630QM - 2.0Ghz , 6GB RAM, 750GB HD / Optimus: nVidia GeForce GT540M / Intel VGA controler /Ubuntu 14.04/ Windows7
2)2× Intel(R) Pentium(R) 4 / CPU: 3.00GHz /  Samsung SyncMaster 930BF /  nVidia GeForce 7300 GT / Logitech Z-10 USB Speakers / 300GHz Sata350 (Ubuntu 12.04 / Xubuntu 14.04) / 250GHz Sata1 (opslag)

Offline HermanDegenhart

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Adobe Flash plugin werkt niet in Webbrowser
« Reactie #3 Gepost op: 2008/12/29, 01:50:30 »
Heer Pjotr, ik denk dat mijn browser-problemen ook terug te voeren zijn op mijn Flash Player. Ik had versie 9 geïnstalleerd. Alle filmpjes speelden af, maar telkens knalde Firefox eruit als ik ergens een filmpje startte. De tweede keer lukte het meestal wel. Ook onder Opera had ik dat probleem. Daar knalde de browser er weliswaar niet uit, maar het scherm viel weg. D.w.z. het filmvlak werd wit. Dat duidt er volgens mij op dat er iets met mijn Flashplayer moet zijn. Als ik nu uw regel volg, de flashplugin-nonfree (versie 9) verwijder en vervang door adobe-flashplugin (versie 10), dan vragen veel sites plotseling om de Flashplayer. Die herkennen dus niet de player die al geïnstalleerd is. Ik heb Hardy 8.04. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?