Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST] parallelle poort werkt niet goed (vervolg problemen HP 1100)  (gelezen 726 keer)

Offline erLin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
In de zoektocht mijn HP LJ1100a aan de gang te krijgen weet ik ondertussen dat het aan de communicatie met de LPT-poort ligt. (HPIJS hplip e.d. staat geinstalleerd en werk op zich prima.
- De modules ppdev als lp als parport(_pc) worden in de kernel geladen.
- De files /dev/lp0 en /dev/parport0 zijn beide aanwezig
- Bij het kiezen van een printer is er naast SAMBA, IPP en PDF geen mogelijkheid om LPT # 1 te kiezen. Dit is wel het geval op de 8.04-liveCD waar de printer probleemloos werkt.
- Tevens het pakket hal-cups-utils (binding tussen hal en cups) is geinstalleerd.

Opmerkelijk vind ik dat bij de liveCD de moule ppdev niet in /etc/modules staat maar wel geladen is, bij mijn vaste configuratie wordt hij standaard niet geladen en met een vermelding in /etc/modules wel.

Bij all-inclusive herinstallatie van ubuntu zal het probleem opgelost zijn maar het moet toch makkelijker kunnen lijkt me.

al met al vreemd, heeft iemand suggesties wat dit kan zijn?

« Laatst bewerkt op: 2008/12/28, 12:44:28 door femke98 »

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
Re: parallelle poort werkt niet goed (vervolg problemen HP 1100)
« Reactie #1 Gepost op: 2008/12/26, 13:14:06 »
Ik heb ook even zitten sukkelen om cups geconfigureerd te krijgen, maar uiteindelijk kwam het erop neer dat ik een aantal zaken niet geïnstalleerd had. Hier zou je een lijst moeten vinden van alle pakketten: http://kennywest.blogspot.com/2008/12/installing-wyse-5-configure-and-install.html
Na installatie van alle pakketten en herstarten van cups verscheen de printer automagically en moest ik gewoon nog op "Add printer" klikken.
BTW, ik heb de printer via CUPS geconfigureerd (dus geen andere GUI rommel). CUPS kan je configureren door te surfen naar http://localhost:631/.

Offline erLin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: parallelle poort werkt niet goed (vervolg problemen HP 1100)
« Reactie #2 Gepost op: 2008/12/27, 19:46:10 »
ik heb alle cups-spullen opnieuwe geinstalleerd en probleem opgelost.
dank voor de suggestie