Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: extra keyboard  (gelezen 481 keer)

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
extra keyboard
« Gepost op: 2008/12/11, 20:38:40 »
Ik zit met de gedachte om een extra keyboard aan te sluiten waarvan ik de toetsen zou willen kunnen linken aan applicaties om ze zo te kunnen opstarten zonder via menu of terminal te gaan. Ik weet dat er sneltoetsen zijn maar zou dit via dit extra keyboard willen instellen zodat ik slechts één toets in te drukken heb. (zoals een internet keyboard met extra toetsen)
Iemand een idee hoe ik dit kan doen?

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: extra keyboard
« Reactie #1 Gepost op: 2008/12/11, 21:06:25 »
Ik weet niet of een tweede keyboard in te stellen is, ik heb wel eens twee muizen aangesloten en deze deden precies het zelfde. Kan je niet je functietoetsen(F1...F12) in combinatie met bijv de Super_L toets gebruiken?

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: extra keyboard
« Reactie #2 Gepost op: 2008/12/11, 21:25:26 »
Dat zou ik kunnen doen maar de bedoeling is wel dat ik meer met het toetsenbord wil werken en dus er twee voor mij wil waarmee ik onmiddelijk bijv. gimp, firefox, terminal, en vele andere zaken mee kan opstarten zodat ik een zo leeg mogelijke desktop kan creêren. En dus met één enkele toets die ik dan met kleine stickers of zo aanpas. 't Is maar een idee, maar misschien bestaat er al een progje daarvoor. 't Is niet voor direct maar zoek wat dingen samen om in een eigen versie van ubuntu te integreren. Alles een beetje aftasten dus.