Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST]usb-hub problemen onder ubuntu8.04 met kernel na 2.6.24-19  (gelezen 827 keer)

Offline aartje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ik werk al sinds mei met volle tevredenheid met ubuntu8.04. Ik heb een sitecom usb-hub
aan één van de usb-poorten hangen. Als ik een memory-stick of een externe disk aan de hub
hing werd deze meteen herkend en nautilus opende de windows.
Na een kernel upgrade van  2.6.24-19 naar  2.6.24-21 werden ze niet meer automatisch
door mijn systeem herkend. Als je trouwens het commando lsusb uitvoerde werden de devices aan
de hub plotseling wel herkend en startte nautilus op. Als je ze rechtstreeks aan de computer-usb poort hing werden ze ook wel herkend. Daarom startte ik maar weer  2.6.24-19 op als ik mijn usb-hub
wilde gebruiken in afwachting van een volgende kernel-release. Nu is mijn systeem ge-update
naar kernel versie  2.6.24-22 en het probleem(pje) blijft bestaan. Mijn usb-hub is trouwens een
4 poort powered sitecom-hub (lsusb geeft: Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB

Er is dus iets veranderd aan de usb-software sinds kernel versie 2.6.24-19
Wie zou hier iets zinnigs over kunnen  zeggen ?
« Laatst bewerkt op: 2009/03/10, 08:46:40 door aartje »

Offline aartje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: usb-hub problemen onder ubuntu8.04 met kernel na 2.6.24-19
« Reactie #1 Gepost op: 2008/12/02, 23:03:22 »
Niemand, blijkbaar. Het is toch wel vreemd dat niemand anders deze fout heeft
opgemerkt die in de nieuwe kernel is geslopen !
Morgen sluit ik dit

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Re: usb-hub problemen onder ubuntu8.04 met kernel na 2.6.24-19
« Reactie #2 Gepost op: 2008/12/03, 01:45:21 »
Je kan het beste een bug opstellen op launchpad.net. Dan kan er een developer naar kijken.

Offline aartje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: usb-hub problemen onder ubuntu8.04 met kernel na 2.6.24-19
« Reactie #3 Gepost op: 2008/12/03, 08:08:45 »
Bedankt Johan, dat doe ik. Voor mensen die ook dit probleem hebben met een usb-hub, voorlopig
"lsusb" uitvoeren in een terminal-window, dat lijkt de boel te triggeren.