Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen connectie met T-mobile via ingebouwd HDSPA modem  (gelezen 567 keer)

Calculus

  • Gast
Geen connectie met T-mobile via ingebouwd HDSPA modem
« Gepost op: 2008/11/27, 21:30:07 »
Al enige weken geniet ik van ubuntu 8.10 op mijn laptop. De vorige versie ubuntu 8.04 had ik nog dualboot naast Vista draaien, maar nu heeft windows het onderspit gedolven en werk in volledig onder ubuntu.

Mijn laptop is uitgerust met een ingebouwd HP hs2300 hdspa modem. Dit modem wordt out of the box herkend door Ubuntu. Tevens heb ik een internet abonement bij T-mobile. Dus kijken of ik dit aan de praat kon krijgen.

Eerst kreeg ik volgens het daemon.log een pin error. Deze dus naar niet vragen en 0000 gezet via een mobiele telefoon.

Nu krijg ik setting APN failed.

Ik bel naar *99#
Als APN heb ik staan: internet
Verder heb ik geen username en password staan.

Wel staan onder 'use authentication' alle opties aangevinkt. Als ik alleen PAP aanvink en op OK klik, dan staan als ik de settings opnieuw open weer alle vinkjes aan.

Hier mijn logfile:

Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  Activation (ttyUSB0) starting connection 'T-Mobile'
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  (ttyUSB0): device state change: 3 -> 4
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  Activation (ttyUSB0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) scheduled...
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  Activation (ttyUSB0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) started...
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <debug> [1227815958.216390] nm_serial_device_open(): (ttyUSB0) opening device...
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  Activation (ttyUSB0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) complete.
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  (ttyUSB0): powering up...
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  Registered on Home network
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  Associated with network: +COPS: 0,0,"T-Mobile NL",2
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <WARN>  set_apn_done(): Setting APN failed
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  (ttyUSB0): device state change: 4 -> 9
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <debug> [1227815958.441205] nm_serial_device_close(): Closing device 'ttyUSB0'
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  Marking connection 'T-Mobile' invalid.
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  Activation (ttyUSB0) failed.
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  (ttyUSB0): device state change: 9 -> 3
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: <info>  (ttyUSB0): deactivating device (reason: 0).
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: nm_system_device_flush_ip4_routes_with_iface: assertion `iface_idx >= 0' failed
Nov 27 20:59:18 laptop NetworkManager: nm_system_device_flush_ip4_addresses_with_iface: assertion `iface_idx >= 0' failed

Ik weet het niet meer. Weet 1 van jullie de oplossing voor mij?

Ik hoor het graag.
 

Offline Cumulus007

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen connectie met T-mobile via ingebouwd HDSPA modem
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/28, 15:32:30 »
Ik vrees dat het een driverkwestie is. Misschien kun je een post plaatsen op de NetworkManager mailinglist?