Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10  (gelezen 2873 keer)

Offline spookie2005

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Gepost op: 2008/11/24, 21:31:08 »
Hallo,

Ik heb een pc met Ubuntu en Ubuntu Studio en Kubuntu en nog wat o.s.'en....Mijn kubuntu vind de M-Audio Delta 1010LT maar de twee ubuntu's geven telkens een foutmelding voor mijn M-Audio Delta 1010 LT.Wat kan ik er aan doen,iemand een idee?Welke gegevens moet ik eens posten en vooral de googletips:nog steeds geen succes ermee...

Bedankt

Offline AptlyNamed

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/25, 15:43:41 »
Misschien voor de hand liggend maar vind je niets als je googled op die foutmelding?

Offline spookie2005

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #2 Gepost op: 2008/11/26, 19:54:28 »
Dit is de foutmelding...

audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Kan het audio-apparaat niet openen voor afspelen.

Als ik dat in google typ krijg ik geen resultaten

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #3 Gepost op: 2008/11/26, 20:07:06 »
Dit misschien iets http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=226426 als je op
Ubuntu M-Audio Delta 1010LT zoekt in www.google.nl/linux krijg je nog meer resultaten ongeveer 7 blz. even zoeken helaas naar het juiste antwoord.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #4 Gepost op: 2008/11/26, 20:24:26 »
systeem > voorkeuren > geluid , waar staan ze op? Probeer eens ALSA of de naam of driver van je kaart?

Heb je toevallig nog een onboard kaart? Zet die uit in je BIOS....

installeer alsa-tools-gui

en gebruik envy24control als mixer voor die kaart..

Kijk eens of het met jack werkt, qjackctl installeren en instellen (zie handtekening)
« Laatst bewerkt op: 2008/11/26, 20:26:57 door .zamorano »

Offline spookie2005

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #5 Gepost op: 2008/11/27, 10:43:47 »
Ok bedankt!Ik ga dat allemaal eens proberen en laat nog iets weten...

Offline spookie2005

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #6 Gepost op: 2008/11/27, 15:16:53 »
Ik heb nu wel geluid met de VLC player maar niet met Totem en ook niet de standaard geluiden als je bv iets aanklikt of dergelijks...

Offline .zamorano

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #7 Gepost op: 2008/11/27, 16:22:27 »
Is het misschien een pulseaudio probleem?

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=789578

Offline spookie2005

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #8 Gepost op: 2008/11/27, 18:56:40 »
Misschien wel want ik geraak maar tot Part A stap 5 open pavucontrol  enz...Ik zie gewoon niets staan.
Ubuntu herkent wel mijn MAudio kaart als de standaard geluidskaart dat wel,de on-board soundkaart staat er niet bij, is in de bios uitgeschakeld....Ik probeer de rest nog...
« Laatst bewerkt op: 2008/11/27, 20:52:47 door spookie2005 »

Offline spookie2005

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #9 Gepost op: 2009/01/07, 18:46:05 »
Ik heb iets gevonden over esound en heb dat geinstalleerd ipv Pulseaudio...Nu heb ik wel geluid op Ubuntu maar op Ubuntu Studio heb ik geen stereo:Er komt slechts langs een kanaal geluid uit.En die Ubuntu staat op dezelfde PC als Ubuntu Studio dus het mmoet ergens een instelling zijn...Iemand een idee?

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #10 Gepost op: 2009/01/07, 19:11:52 »
Geeft esound als je deze in de terminal opstart nog een foutmelding?

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #11 Gepost op: 2009/01/07, 19:18:23 »
Hallo spookie2005, esound is niet de oplossing. Mocht je PulseAudio hebben gedeïnstalleerd dan is het misschien verstandig om deze weer terug te installeren. In je geluidsinstellingen moet je alles op ALSA zetten en desnoods even opnieuw in- en uitloggen. Mocht het dan nog niet werken, even uitloggen, met ctrl+alt+f1 andere terminalsessie openen, daar inloggen en ingeven sudo alsa force-reload

audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Kan het audio-apparaat niet openen voor afspelen.Deze foutmelding komt waarschijnlijk van je inloggeluid die je geluidskaart op slot zet waarna andere programma's geen geluid meer mogen sturen naar je kaart.

Offline spookie2005

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #12 Gepost op: 2009/01/09, 15:15:10 »
Ik zal het eens proberen:Bedankt voor de tips!

Offline spookie2005

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #13 Gepost op: 2009/01/10, 16:19:27 »
Ik heb weer geluid op Ubuntu Studio via Pulseaudio maar nog altijd maar langs een kanaal terwijl het op andere distro's beide kanalen zijn...Een instelling waarschijnlijk maar ik heb daar nog steeds geen idee over welke...Bedankt dus Autostatic!Ik moet wel zeggen dat ik al die tijd waarschijnlijk vergeten ben te vermelden dat ik hier voornamelijk amd64 versies heb en niet i386 van Ubuntu....

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #14 Gepost op: 2009/01/10, 17:31:11 »
Hallo spookie2005, ik zou je schuifjes checken in Volume Control (gnome-volume-control) en eventueel in alsamixergui. Mocht je de laatste nog niet hebben dan is een sudo apt-get install alsamixergui voldoende om deze te installeren. Je kan alsamixergui dan opstarten via het menu (Sound & Video - Alsamixergui).

Offline spookie2005

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #15 Gepost op: 2009/01/10, 17:58:30 »
Yep,het is gelukt,ik heb geen idee hoe het komt dat die verkeerd stonden...:-$!Bedankt AutoStatic!!!
Misschien nog een kleine vraag:Totem-de media-player geeft nu de foutmelding:Er is een fout opgetreden:Kan geen instellingen lezen/schrijven van/naar bron.Ik heb het stereo geluid getest via VLC...Maar ik zou nog graag die totem player weer op de rails zetten...Mocht je iets weten:Bedankt!

Offline AutoStatic

  • Lid
    • autostatic
    • linux.autostatic.com - Audio Productie & Linux
  • Steunpunt: Nee
Re: M-Audio Delta 1010LT en Ubuntu (Studio) 8.10
« Reactie #16 Gepost op: 2009/01/10, 20:48:31 »
Mooi dat het nu helemaal weer werkt, op Totem na dan.
Kan je niet helpen met Totem helaas, gebruik dat programma eigenlijk niet dus heb daar niet zo veel sjoege van. Misschien dat iemand anders een idee heeft.