Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geen ip [zowel bedraad als draadloos]  (gelezen 955 keer)

Offline chris.

  • Lid
    • http://www.linuxmintusers.be
  • Steunpunt: Nee
geen ip [zowel bedraad als draadloos]
« Gepost op: 2008/11/23, 21:44:49 »
ik krijg mijn internet/netwerk op het oude lappie niet meer aan de gang.

ik kan alleen nog op het net dmv mijn nokia n95 via usb dmv:

This is how to do it...

Connect your phone via datacable
open terminal & type

lsusb

now u will get the following output

owais@owais-desktop:~$ lsusb
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 004: ID 0421:0445 Nokia Mobile Phones
Bus 001 Device 002: ID 046d:092f Logitech, Inc.
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
owais@owais-desktop:~$


it is on my compter,ur will not be exactly the same...

Now note the line in which NOkia Mobile Phones is written...it has two number one is 0421 & other is 0445...we'll take these numbers as 0x421 & 0x445

0421 is the Vendor ID & 0445 is the Product ID

Now enter this comand.

sudo /sbin/modprobe usbserial vendor=0x(vid) product=0x(pid)

eg, in my case::: sudo /sbin/modprobe usbserial vendor=0×421 product=0×445

Now enter this command

wvdialconf create
u'll get a long output which will be like

Scanning your serial ports for a modem.
Port Scan: S0 S1 S2 S3
WvModem: Cannot get information for serial port.
ttyACM0: ATQ0 V1 E1 — OK
ttyACM0: ATQ0 V1 E1 Z — OK
ttyACM0: ATQ0 V1 E1 S0=0 — OK
ttyACM0: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 — OK
ttyACM0: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 — OK
ttyACM0: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 — OK
ttyACM0: Modem Identifier: ATI — Nokia
ttyACM0: Speed 4800: AT — OK
ttyACM0: Speed 9600: AT — OK
ttyACM0: Speed 19200: AT — OK
ttyACM0: Speed 38400: AT — OK
ttyACM0: Speed 57600: AT — OK
ttyACM0: Speed 115200: AT — OK
ttyACM0: Speed 230400: AT — OK
ttyACM0: Speed 460800: AT — OK
ttyACM0: Max speed is 460800; that should be safe.
ttyACM0: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 — OK
Found an USB modem on /dev/ttyACM0.
Modem configuration written to create.
ttyACM0: Speed 460800; init “ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0″

NOw.. notice the output says that there is a modem at /dev/ttyACM0 & max speed is 460800

now enter this command

sudo gedit /etc/wvdial.conf

A file will open in text editor...now delete everything in that file & paste the following there

[Dialer Defaults]
Modem = Your Modem Name(eg, /dev/ttyACM0 in my case)
Baud = ur max speed(460800 in my case)
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ISDN = 0
Modem Type = Analog Modem
Phone = *99#
Username = username
Password = password
Stupid Mode = 1

save the file & you are done


NOw whenevr u need to connect...open terminal & type wvdial,,wait till some sort of IP adress is displayed like

pppd: �[06][06][08]` [06][08]
primary DNS address 218.248.240.135
pppd: �[06][06][08]` [06][08]
secondary DNS address 218.248.240.79
pppd: �[06][06][08]` [06][08]

Now you are connected....hit cntrl+c to dissconnect...

dit heeft waarschijnlijk niets met het probleem te maken maar ik meld het er toch maar even bij,,

gisteren had ik trouwens ineens na het proberen in te stellen van automatisch inloggen via systeem/beheer/aanmelden de bekende fout:

 
$HOME/.dmrc geen rechten blablabla

ik heb dmv deze regels dit probleem kunnen oplossen

sudo chmod 644 /home/chris/.dmrc
sudo chown chris:chris naam /home/chris/.dmrc
sudo chmod 700 /home/chris

en daarna is volgens mij het probleem ontstaan,

mijn wlan netwerkkaart [linksys pcmia kaartje met broadcom chip] en de ingebouwde intel bedrade kaart kunnen geen verbinding meer krijgen.

bedraad word er wel een kabel gezien blijkbaar want het rode kruisje verdwijnt bij het netwerk icoontje maar ik krijg geen ip bij verbindingsinfo.

en als ik via systeem/beheer/netwerk probeer mn draadloze verbinding erbij te zetten [wlan0] dan krijg ik de melding:
 de interface bestaat niet

alles heeft gewerkt maar heb ik door het chmodden etc. iets om zeep geholpen?

ik kan het niet meer vinden en een reinstall vind ik een beetje zonde aangezien het heel wat gezweet heeft gekost om alles mbt de resolutie goed te krijgen.

de site van pjotr heb ik ook doorgenomen maar ik kan me niet voorstellen dat ik ineens drivers mis terwijl eth0 en wlan0 het out of the box deden tot nu toe.

wie heeft een idee?

Offline chris.

  • Lid
    • http://www.linuxmintusers.be
  • Steunpunt: Nee
Re: geen ip [zowel bedraad als draadloos]
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/23, 22:08:27 »
KRIJG NOU DE HIK,

met die woorden heb ik mijn vriendin net ruw uit haar schoonheidsslaapje op de bank gewekt,

ik werd het inloggen moe na proberen en rebooten dus had ik hem weer op automatisch aanmelden gezet,
ik ga de honden even uitlaten in de sneeuw en kom weer binnen,, wat denk je?

volle kwalliteit verbonden met mn draadloze netwerk en als ik het kabeltje erin prik werkt dat ook weer.

toch iets met rechten blijkbaar maar geen fouten bij het aanmelden [automatisch of handmatig].

ik ben blij hoor maar hoe zit dit nou?


edit//

helemaal goed is het nog niet, een reboot en het werkt weer niet en nog een reboot en werkt weer wel,,en geen foutmeldingen gezien.
heel vaag allemaal.
« Laatst bewerkt op: 2008/11/23, 22:32:02 door chris »

Offline chris.

  • Lid
    • http://www.linuxmintusers.be
  • Steunpunt: Nee
Re: geen ip [zowel bedraad als draadloos]
« Reactie #2 Gepost op: 2008/11/23, 22:55:06 »
ik waag er nog een postje aan.

het vreemde is dat het bovenstaande probleem zich dus elke keer voordoet als er "koud" opgestart word,

dat wil zeggen, met de knop het lappie aanzetten.
en dit elke keer, zelfs als ik hem afsluit en direct weer opstart dan is het mis.

maar kies ik voor herstarten dan werkt alles wel.

mischien werpt dit een ander licht op de zaak?

ik weet iig geen zoekterm meer voor dit probleem,
met een reboot kom ik er dus wel maar ik zag het liever ineens goed gaan natuurlijk.

Offline chris.

  • Lid
    • http://www.linuxmintusers.be
  • Steunpunt: Nee
Re: geen ip [zowel bedraad als draadloos]
« Reactie #3 Gepost op: 2008/11/25, 19:11:44 »
voorzichtig bumpje,

wie heeft er enig idee hoe het kan dat mijn netwerkkaarten [eth0+wlan0] het alleen doen als ik reboot?

 laptop toshiba satellite pro 4600 256Mb met intel lankaart en linksys pcmia [broadcom chip]

ook al zijn het alleen links met dezelfde problemen, dan wil ik best zelf verder zoeken maar ik zit nu echt vast :(

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen ip [zowel bedraad als draadloos]
« Reactie #4 Gepost op: 2008/11/26, 22:29:18 »
Aan chris
Begrijp ik nu goed dat je op één computer zowel bedraad als draadloos probeert te laten werken? Want dat komt maar zelden goed. Wel is het bij mij zo dat zodra de kabel eruit gaat, het draadloos wordt geactiveerd, hoewel ik daar soms de NM voor moet agiteren of opnieuw moet opstarten. Als ze allebei aanstaan, wordt de snelste verbinding gekozen.(draad)
Vr.groet, peter

Offline chris.

  • Lid
    • http://www.linuxmintusers.be
  • Steunpunt: Nee
Re: geen ip [zowel bedraad als draadloos]
« Reactie #5 Gepost op: 2008/11/27, 20:53:38 »
nee,, sorry voor de onduidelijkheid.

de bedrade en de draadloze kaart werken niet na een koude boot ,,
niet tegelijk, maar draadloos wordt niet gevonden en prik ik er dan een kabel in is er ook geen werkende netwerkkaart.

reboot ik het lappie dan werkt draadloos prima, de kaart word gevonden en prik ik er dan een kabel in wordt idd wlan uitgeschakeld en werkt de lan aansluiting prima.

dus niet tegelijk,, want dat wil niet en er is daar al een topic over,, maar dat is dus niet wat ik wil.

ik wil gewoon werkende kaarten na een "koude" boot en niet steeds een reboot hoeven doen om het netwerk te laten werken.

Offline Petervdw

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: geen ip [zowel bedraad als draadloos]
« Reactie #6 Gepost op: 2008/11/28, 10:07:07 »
Aan chris
Van Woteb eens een oplossing hier gezien. Misschien jij ook? Ik zet hem hier toch even neer.

sudo gedit  /etc/rc.local

Intypen boven exit 0:

ifdown wlan0 && ifup wlan0         (adres wlan0 naar behoefte aanpassen) (iwconfig)
exit 0                                              (stond er al)

SAVE de file

Vr.groet, peter