Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ubuntu 8.10  (gelezen 600 keer)

katerben

  • Gast
ubuntu 8.10
« Gepost op: 2008/11/23, 09:22:16 »
Muren waar ik tegenaan loop:

Ik download ubuntu 8.10 op een D partitie, op C staat XP, was Vista, maar kan hier niets mee. Waar moet ik .iso mee openen. Ik vind een programma na veel zoeken "undisker", 30 dagen trial of 29 Euro. Ik gebruik trial met het risiko dat na 30 dagen ubuntu weer weg is.

De installatie is gelukt ! "PRACHTIG" maar geen WIFI internet. Hulp programma redelijk goed maar "netwerk" waar ik naar verwezen word mist. Netwerktools is wel aanwezig, maar kan niets.

Ik heb kennelijk "ndisgtk" nodig om verder te kunnen. Gezocht en gevonden, een programma met een .deb bestand, dat alleen met behulp van internet geopend kan worden, maar internet werkt nog niet. (kringetje rond)

Na veel op en neer gewissel tussen ubuntu en xp(waar ik een hekel aan heb door de eindeloze beveiligings popups maar wel interne hebt) en na instalaties van verschillende ubuntus krijg ik perongeluk een netwerklijst met alle wifies in de omgeving maar mijn eigen aansluiting staat er niet bij ? (een ongeluk bij een geluk)

Wat wil ik: "Een UBUNTU 8.10 op mijn Viayo zonder tussenkomst van een CD of internet, hoogstens eenmalig, maar wel met een werkende wifi.

Is dit een gekke wens ? 

Offline heir4c

  • Lid
Re: ubuntu 8.10
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/23, 09:48:03 »
Welkom op het forum.
Download de iso in windows. Het bestand NIET openen. Brand hem dan op een cd als een .iso , dus als image. (staat wel ergens in je brandprogramma die keuze.
In je bios moet je de instelling om te 'booten' veranderen naar 'cdrom'. (Normaal start je op van je HD.)
Na de opstart zie je een menu waar je de taal kan kiezen (Funktie toets F2) en je toetsenbord (F3).
De eerste keuze in het menutje is: Probeer of install ubuntu via Livecd. (staat een witte balk) Druk op Enter en laat de computer zijn werk doen. Je ziet normaal een scherm met een bewegende oranje balk.
Dan zal je een desktop zien met boven en onderaan een werkbalk. Nu kan je in ubuntu eens rondneuzen zonder dat er iets veranderd op je Harde Schijf.
Wanneer je wil installeren zie je op het bureaublad een icoon staan met daaronder installeren. Klik daar tweemaal op en hij start om te installeren. Vraagjes beantwoorden, naam en wachtwoord, enz... invullen en je kan van start (duurt wel even hoor :) .
Op een gegeven moment zal hij vragen om de schijf te partitioneren. Nu ik weet niet hoe hij dat zal weergeven, ik heb zelf namelijk nergens een tweede schijf zitten, maar zoek even verder op dit forum via de 'zoek' funktie van dit forum (zie bovenaan) en zoek op de term ' (op) 2de schijf (installeren)' . Evt de woorden tussen haakjes erbij voegen. Dan vind je zeker genoeg info erover. Zoek en Lees dus eerst even het een en ander op het forum, ook in verband met je wifi en andere vragen.
Niet alles vlug, vlug, vlug willen afhandelen. Goed voorbereid zijn is het halve werk.

Veel Succes!
Tip: https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/1.html en http://wiki.ubuntu-nl.org/   Upload-site:http://imgur.com/
be Open be Free be Ubuntu

Re: ubuntu 8.10
« Reactie #2 Gepost op: 2008/11/23, 10:52:13 »
Al deze instructies zijn ook te vinden op de downloadpagina, als je even verder had gekeken dan je neus lang is ;)

@heir4c, tegenwoordig hebben bijna alle computers een bootmenu waarin je het opstartapparaat kunt kiezen, meestal is dat f2 of f8. In de BIOS neuzen is dus niet meer nodig. Als het al met al niet lukt om van CD op te starten, bevat het autorun-venstertje onder Windows een hulpprogramma dat zich installeert en ervoor zorgt dat Windows van de Ubuntu-CD boot bij een herstart.

Trouwens, Ubuntu-pakketten zijn ook te downloaden vanaf je Windows-installatie op http://packages.ubuntu.com. ndisgtk is te vinden op http://packages.ubuntu.com/intrepid/ndisgtk. Welk model vaio heb je?
« Laatst bewerkt op: 2008/11/23, 10:57:25 door Cumulus007 »

Offline heir4c

  • Lid
Re: ubuntu 8.10
« Reactie #3 Gepost op: 2008/11/23, 10:58:37 »
Al deze instructies zijn ook te vinden op de downloadpagina, als je even verder had gekeken dan je neus lang is ;)
Ik heb een lange neus  ;) maar hij/zij is nieuw op het forum,... (tenandere ik ook)
Citaat
@heir4c, tegenwoordig hebben bijna alle computers een bootmenu waarin je het opstartapparaat kunt kiezen, meestal is dat f2 of f8. In de BIOS neuzen is dus niet meer nodig.
Wist ik niet, werk nog met oude PC's , nieuwe is iets voor volgend jaar. thx
Tip: https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/1.html en http://wiki.ubuntu-nl.org/   Upload-site:http://imgur.com/
be Open be Free be Ubuntu

Offline Pjotr

  • Lid
    • Makkelijke Linuxtips
Re: ubuntu 8.10
« Reactie #4 Gepost op: 2008/11/23, 11:07:07 »
Draadloos internet aan de praat krijgen kun je zo proberen:
http://sites.google.com/site/computertip/geendraadloosinternet