Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Router Sitecom WL161  (gelezen 3037 keer)

Offline Prosper

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Router Sitecom WL161
« Gepost op: 2008/11/22, 18:26:23 »
Mijn vorige router heeft de geest gegeven en ik heb mij een nieuwe aangeschaft, een Sitecom wl161.
Sindsdien heb ik verbindingsproblemen, zowel draadloos als met een kabeltje: internet is heel erg traag geworden, zodanig zelfs dat, op willekeurige sites, ook die van ubuntu-nl, hij het soms opgeeft "server niet gevonden".  Enkel door verscheidene keren te herladen wordt een pagina volledig geladen.

Nu ben ik draadloos verbonden.
Modus AP;     2,4 Ghz (B+G);    kanaal (auto, nu 1);    802.1d ingeschakeld;   
Beveiligings type:      Open Systeem   Gedeelde sleutel   Auto
Fragmentdrempel:    2346
RTS-drempel:    2347
Beacon-interval:    100
Data snelheid:    auto
Preambule-type:    Lange preambule   
Verzending SSID:    Ingeschakeld   
IAPP:    Ingeschakeld 
Beveiliging 802.11g:    Ingeschakeld   
Geen WEP of WPA of zo ingesteld.
Dat zijn allemaal dingen die ik zie op de router.

Enkele uitkomsten van de terminal:
ifconfig -a
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:03:0d:4f:b9:b5 
          inet6 addr: fe80::203:dff:fe4f:b9b5/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:1096 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1333 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:718847 (701.9 KB)  TX bytes:308142 (300.9 KB)
          Interrupt:20 Base address:0xa800

eth1      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:13:02:dd:fd:28 
          inet addr:192.168.0.101  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::213:2ff:fedd:fd28/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:4677 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2671 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:1448250 (1.3 MB)  TX bytes:330307 (322.5 KB)

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:7271 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:7271 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:457302 (446.5 KB)  TX bytes:457302 (446.5 KB)

wmaster0  Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-13-02-DD-FD-28-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00 
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)


Ik gebruik wicd ipv network-manager-gnome en ik zit nog op Hardy.
Iemand enig idee wat ik anders moet/mag/kan instellen ?
Omwille van de besparingen hebben ze het licht aan het eind van de tunnel ook uitgedaan...

Offline Prosper

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
Re: Router Sitecom WL161
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/23, 17:26:16 »
Even omhoogkicken:
dit is het resultaat bij een draadloze verbinding:
iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wmaster0  no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11g  ESSID:"Urbain_Draadloos"  Nickname:""
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: 00:0C:F6:3B:2A:52   
          Bit Rate=54 Mb/s   Tx-Power=27 dBm   
          Retry min limit:7   RTS thr:off   Fragment thr=2346 B   
          Power Management:off
          Link Quality=78/100  Signal level=-56 dBm  Noise level=-84 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0
Ik heb wel terug verbinding met een draadje moeten maken om dit te posten, want draadloos is hij gewoon veel te traag... Krijg meestal "server time-out".
Omwille van de besparingen hebben ze het licht aan het eind van de tunnel ook uitgedaan...

Offline Prosper

  • Forumteam
  • Steunpunt: Nee
[OPGELOST] Router Sitecom WL161
« Reactie #2 Gepost op: 2008/12/03, 17:22:44 »
OPGELOST !

Met dank aan alle 72 lezers van dit draadje....  :evil:

Met veel moeite kunnen terugvinden op enkele hardware- en gebruikersfora dat de nieuwste firmware-versie 1.02 (die is wel nog bèta) oplossing zou bieden.
Heb die dan wel moeten downloaden op mijn werk  :|

Geüpload via het Toolbox-menu van de router. Alle computers uitgezet.  Router gereset met een tandenstoker.  =D

Nog even vijf minuten een sigaretje gaan roken  :o  en dan terug opgestart.  Verbinding gemaakt, alles opnieuw ingesteld (land, taal, provider, hostnaam leeg laten en MAC-adres klonen) en dan Firefox opstarten.
Het feit dat ik dit nu kan posten is het beste bewijs dat het nu weer als vanouds (met m'n USR zaliger) gaat. :)

En nu naar de stamkroeg...
Omwille van de besparingen hebben ze het licht aan het eind van de tunnel ook uitgedaan...