Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen schrijfrechten downloads  (gelezen 436 keer)

henkjan

  • Gast
Geen schrijfrechten downloads
« Gepost op: 2008/11/20, 12:31:11 »
Ik ben nog redelijk nieuw met Ubuntu. Bij het downloaden van bestanden in Ubuntu worden de schrijfrechten voor jezelf en anderen van het bestand uitgeschakeld, ook als een Administrator bent. Bij downloaden en installeren van Joomla extenties heb ik hier last van.
Kan een gebruiker zo worden ingesteld dat als deze een bestand download ook gelijk schrijfrechten krijgt?

Groet,

henkjan

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Geen schrijfrechten downloads
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/20, 14:00:00 »
Wat je beschrijft is niet standaard. Normaal ben jij eigenaar van de bestanden die je download en heb je er ook alle rechten op. Beschrijf eens hoe en waar je download. Kijk eens naar de eigenaar en permissies.

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Geen schrijfrechten downloads
« Reactie #2 Gepost op: 2008/11/20, 15:59:20 »
Kijk eens onder Systeem>Beheer>Gebruikers en Groepen>Ontgrendelen klikken wachtwoord invullen>Een gebruiker selecteren>Eigenschappen kllikken>Tabblad Gebruikers rechten>Alles aanvinken wat van toepassing is bij de gebruiker>Ok klikken>Dezelfde procedure herhalen voor alle gebruikers vanaf Gebruiker selecteren. Heeft dit geholpen? Anders naar de map gaan waar je gedownloade bestanden staan met nautilus in root mode, open een terminal,onder hulpmiddelen,
> type in de terminal sudo nautilus> wachtwoord in geven, je ziet geen sterretjes of balletjes, helemaal niks, geef ENTER> nu opent nautilus in root mode>navigeer naar de map>rechts klik erop>kies in het menu Eigenschappen>klik op het derde tabblad rechten> verander Eigenaar naar nobody, stel de maptoegang in op Bestanden Aanmaken en verwijderen, stel de schrijf en lezen rechten in op lezen en schrijven> verander de Groep in nogroup,stel de maptoegang in op Bestanden Aanmaken en verwijderen,stel de schrijf en lezen rechten in op lezen en schrijven>klik op sluiten en sluit nautilus in de root mode af, je kan namelijk ook je systeem ermee om zeep helpen, dus alleen gebruiken als het niet anders kan. Verder kan je van te voren een groep aanmaken, vanaf het eerste stukje, en dan gebruikers erin "stoppen" die bepaalde rechten hebben dan hoef je niet de eigenaar te veranderen en is alleen de groep veranderen voldoende. Hiermee kan je oneindig variëren.Dit even terzijde.

Met vriendelijke groet,

Gijs
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.