Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Knipperend beeld bij afspelen video  (gelezen 1854 keer)

Offline ubby

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Knipperend beeld bij afspelen video
« Gepost op: 2008/11/13, 17:20:54 »
Wanneer ik een video bestand afspeel heb ik een knipperend beeld.
Ik heb dit probleem in VLC opgelost door bij video output X11 te gebruiken maar nu wil ik dit ook in Totem oplossen.
Heeft misschien iemand een idee hoe ik dit kan doen?

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #1 Gepost op: 2008/11/13, 19:07:31 »
De hoofdoorzaak van dit probleem ligt volgens mij bij de desktop effecten.
Ik dacht overigens niet dat totem een x11 output had alleen xv.

Offline ubby

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #2 Gepost op: 2008/11/14, 09:01:12 »
Daar heb ik ook aan gedacht maar dan zou het beeld ook moeten knipperen in VLC maar dit is niet het geval.
Ik denk dat dit met de output heeft te maken.

Offline shinger

  • Lid
    • shingeri
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #3 Gepost op: 2008/11/14, 16:24:19 »
Wat voor videokaart heb jij?

In mijn computer heb ik een ATI kaart en mijn Laptop een Nvidia kaart op mijn computer krijg ik percies zelfde probleem als jij en op mijn laptop heb ik helemaal geen problemen dus ik denk gewoon dat het onder andere ligt aan de Drivers van ATI. Ze zijn nog laaaang niet zo goed.

Offline ubby

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #4 Gepost op: 2008/11/14, 17:27:48 »
ATI video kaart.
Het vreemde is dat ik bij de vorige Ubuntu versies wel goed werkte.
Het werkt nu alleen bij VLC goed nadat ik de output op X11 gezet heb, daarvoor had ik hetzelfde probleem.

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #5 Gepost op: 2008/11/15, 17:55:01 »
Heb je de desktop effecten nu al afgezet. Of tenminste geprobeerd.
Want volgens mij heeft totem de optie niet om een andere output plugin te nemen. En gebruikt die gewoon xv.
Bij vlc werkt het ook niet want daar moet je de output plugin aanpassen.

Offline ubby

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #6 Gepost op: 2008/11/16, 11:39:23 »
Ik heb het afgezet en het werkt dan wel.
Ik ben erachter dat het een bug is want het hoort gewoon te werken als de effecten aan staan.

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #7 Gepost op: 2008/11/16, 11:47:23 »
Het is eerder een tekortkoming van de ati driver.

Offline ubby

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #8 Gepost op: 2008/11/16, 12:20:55 »
Misschien een vreemde vraag, maar waarom is het een tekortkoming van de ATI driver?
Het werkte wel bij de vorige twee versies van Ubuntu.

Offline driesv

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #9 Gepost op: 2008/11/17, 17:15:34 »
Ik zit met hetzelfde probleem.
Ik krijg gewoon geen beeld en hij sluit de player gewoon af.

Bij VLC is dit opgelost door als output X11 te nemen. Kan je dat niet op een of andere manier als "standaard" instellen. (Bij iedere media player ofzo)?

Offline ubby

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #10 Gepost op: 2008/11/18, 12:07:31 »
Ik heb er een bug melding van gedaan.
Hopelijk wordt het binnen korte tijd opgelost.

Offline Shaddix

  • Lid
    • Racing Generation
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #11 Gepost op: 2008/11/18, 12:14:20 »
ik had hetzelfde probleem, en ik heb wat opzoekwerk gedaan op google
en daaruit kan ik afleiden dat het inderdaad een probleem met de ati-kaarten is

bekijk anders dit topic eens op de engelstalige ubuntuforums

persoonlijk heb ik de oplossing nog niet uitgeprobeert want veel meerwaarde hecht ik niet aan die visuele efecten (in tegendeel)..

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Knipperend beeld bij afspelen video
« Reactie #12 Gepost op: 2008/11/18, 18:24:49 »
Misschien een vreemde vraag, maar waarom is het een tekortkoming van de ATI driver?
Het werkte wel bij de vorige twee versies van Ubuntu.
Ik volg de ati drivers niet echt. Maar weet wel dat nvidia een workarround gebruikt voor dit probleem.
-Er is een onderscheid tussen de open driver en de gesloten driver voor ati.
Het kan zijn dat je na een versie overgang standaard de open driver gebruikt.
-Er is natuurlijk een nieuwe versie van de gesloten driver gebruikt voor de nieuwe versie van Xorg