Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Failed to initialize HAL  (gelezen 1546 keer)

Azalin

  • Gast
Failed to initialize HAL
« Gepost op: 2006/09/11, 22:06:48 »
Beetje irritant maar het gebeurt dus elke keer nu ik een nieuw mobo heb. Heeft er iemand een idee hoe ik die melding kan laten verdwijnen... zodat alles normaal draait..?

Update: mijn DVD speler er uit trekken (ik heb dan nog een DVD brander er in zitten) schijnt de melding dat HAL niet kan starten op te lossen... maar waarom doet hij dit bij die DVDrom speler vraag ik mij dan af.

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
Failed to initialize HAL
« Reactie #1 Gepost op: 2006/09/12, 08:25:51 »
HAL is de hardware application layer. Een soort laag tussen harware en je software. Had je die dvd reeds met je vorige mobo ook? Want dan ligt het aan deze, of je mobo heeft last van die dvd. Werkt did dvd anders zoals het moet?

Azalin

  • Gast
Failed to initialize HAL
« Reactie #2 Gepost op: 2006/09/12, 08:34:48 »
Ja, HAL ken ik uit meerdere OSen ... dat ik daar errors bij kreeg leek mij ook geen mega drama, wel vervelend en al helemaal zoals het moet... het systeem is dan in elk geval niet blij en ik heb liever blije systemen.

Die DVD speler zat erin mijn oude configuratie ook al in. Toen had ik er eigenlijk geen problemen mee. De speler zit ook weer met een ATA100 kabel (zo'n 80 aderig 40 pins IDE kabeltje) aangesloten (meegeleverd met mobo) dus dat kan het niet zijn dit keer. Ik kreeg wel regelmatig in DMESG cdrom: open failed of iets in die richting. Nu ik die DVD speler er uit heb doet hij dat niet ... dus er lijkt inderdaad een probleem met die speler te zijn ... maar aangezien dat dat ding nog maar een paar maanden oud is, lijkt het me stug dat deze stuk is. Kan het een configuratie fout zijn van mijn kant in de bios, in linux ofzo?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem nog niet uitgeprobeerd had ... wel de brander die er ook in zit. Vanochtend had ik het slimme idee om de andere speler er eens uit te trekken...

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
Failed to initialize HAL
« Reactie #3 Gepost op: 2006/09/12, 09:29:50 »
Ik geloof niet in een 'configuratiefout'. HAL moet dat net zelf doen. Ik zou niet weten hoe je dit kan oplossen behalve wachten op volgende versie van HAL. :(

Azalin

  • Gast
Failed to initialize HAL
« Reactie #4 Gepost op: 2006/09/12, 11:31:46 »
Zou het kunnen dat het iets met mijn moederbord te maken heeft? Dat HAL het niet helemaal kan bolwerken ofzo? Naja, als het werkt zonder dat die DVD speler er aan hangt, dan doen we dat voorlopig zo maar... heb niet zo veel zin om steeds op de desktop te moeten wachten omdat de DVD speler niet kan starten...

UPDATE: HAL failed nog steeds... zelfs met de DVD speler er af... ik kwam nog een cdrom: open failed tegen dus ik denk dat ook de brander wellicht wat problemen geeft... of het moet ergens anders aan liggen. Iemand een idee waar en hoe ik precies kan zien waar HAL zich op verslikt?

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
Failed to initialize HAL
« Reactie #5 Gepost op: 2006/09/12, 13:24:43 »
Zie eens met lshal

Azalin

  • Gast
Failed to initialize HAL
« Reactie #6 Gepost op: 2006/09/12, 13:32:05 »
*doh* dat ik dat niet WEET! :) Ga ik eens doen vanavond. Thanks. Mja, er kunnen dus een paar dingen aan de hand zijn. Zo zit er in deze machine geen floppy meer terwijl ik dat niet op het moederbord heb aangegeven. Dat kan je namelijk wel aangeven en misschien dat HAL daar niet wijs uit kan worden: wel een floppy enabled, maar niet kunnen vinden. Of staat de DMA/PIO mode van mijn cdrom drives niet goed ingesteld... Hoewel dat failed to open cdrom kan ook komen omdat er geen CD of DVD in zit... naja, ik ga wel eens even verder kijken vanavond. Kijken wat lshal zegt en dan raporteer ik hier weer :)

Azalin

  • Gast
Failed to initialize HAL
« Reactie #7 Gepost op: 2006/09/12, 20:24:58 »
Opgelost! Het schijnt dus een bekende bug te zijn (?) https://launchpad.net/distros/ubuntu/+source/hal/+bug/44874 maar die schijtn nog steeds niet opgelost te zijn. Iets dat dus met een Athlon 64 en Samba te maken heeft. Tja, ik had eerst wel een AMD maar geen 64 versie idd (64 bit extenties schijnen dat te zijn, leuk verkoop truukje van AMD). Ik had idd een auto mountende samba share in mijn fstab staan. Die heb ik op noauto gezet en nu start de computer meteen op... Ik kon ook al niet naar die samba share toe ... dan hing hij steeds en met FTP ging het wel. Dat had een lampje moeten doen branden maargoed. Dus noauto en dan na boot handmatig starten heeft het dus opgelost. Ik zal straks eens ook melden dat ik er last van heb bij launchpad, misschien dat er wat aan gedaan wordt.

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
Failed to initialize HAL
« Reactie #8 Gepost op: 2006/09/12, 22:12:43 »
Cool ;)